Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Rezervirajte grijanje seoske kuće s plinskim konvektorom

Pro i kontra i značajke grijanja privatne kućice topline generatora na tekući plin iz cilindara.

Poteškoće i visoki troškovi povezivanja glavnog plina prisiljavaju ljude u zemlji da potraže alternativu centralno isporučenom "plavom gorivu". Netko stavlja kotao na kruto gorivo. Drugi odabiru grijanje električnom energijom ili dizalicama topline. Ali postoje hitne situacije kada zbog prekida napajanja glavni sustav grijanja (ako nema prirodne cirkulacije medija za grijanje ili neprekidnog napajanja cirkulacijske crpke) ne radi. Ne zaboravimo na jednostavne ljetne stanovnike, koji često nemaju razloga instalirati moderan sustav grijanja. Izlaz - koristiti kao rezervu, konvektor ili infracrveni grijači koji rade na ukapljenom plinu.

sadržaj:

 • Prednosti grijanja pomoćnih plinova s ​​plinskim konvektorima
 • Kako instalirati plinski konvektor ili infracrveni grijač
 • Potrošnja plina i vrijeme neprekidnog rada opreme

U članku: "Grijanje kuće s plinskim cilindrima. Osobno iskustvo", detaljno smo opisali je li povoljno ili ne zagrijavati kućicu ukapljenim plinom. Ako sumirate materijal, ova opcija vrijedi razmotriti:

 • Ako kuća ima malu površinu (oko 50-70 m²).
 • Kuća je dobro izolirana.
 • Vlasnik imovine nema druge alternative, a dodijeljeni kapacitet elektroenergetskih mreža nije dovoljan za jeftinije grijanje električne energije po noćnoj tarifi.

Ovome dodajemo konstantan gubitak vremena i novca (za benzin), jer Vlasnik sustava za grijanje ukapljenim plinom vjerojatno će svaki tjedan morati odnijeti cilindre na benzinsku crpku.

Stoga, smatramo plin-cilindar grijanje samo kao privremeni, backup i ne-hlapljiv sustav grijanja, kako ne bi zamrznuti zimi i nekako perekantovatsya 2-3 dana, u slučaju nesreće glavnog sustava grijanja ili nestanka struje.

Sagradio sam okvirnu kuću od 90 m2. m u obliku koaksijalne jurte. Kuća i dalje radi u načinu "dacha", tj. Dolazim do njega samo vikendom. Nema prtljažnog plina. Struja je jedna faza. Napon plovi od 150 do 230 volti. Duga isključenja se ne događaju, ali jednog dana kamion je srušio stup. Od nesreća nitko nije osiguran. Pitao sam se kako bih mogao zagrijati kuću, i to sam došao.

Korisnik je analizirao sve vrste grijanja koje su mu dostupne:

 • peći na kruta goriva;
 • držači plina;
 • električni kotlovi;
 • IR grijači;
 • toplinske pumpe;
 • alternativna energija.

Kao rezultat toga, električni i plinski konvektori pokazali su se najlakšim za ugradnju, jeftinim u pogledu troškova, prikladnim za korištenje i automatizaciju. Malo dalje od glavne teme članka, kažemo da se električni konvektori kontroliraju putem tajmera i preko termostata. To omogućuje dolazak Dekagon vikendom (do petka navečer) unaprijed podignite temperaturu u kući iz "dužnosti" na ugodnu razinu. tj od + 15 ° C do + 23 ° C i ne gubite vrijeme na grijanje prostora.

Sada su zanimljive prednosti korištenja tele-generatora za ukapljeni plin.

Kada sam zimi gradio kuću, graditelji su živjeli u šupi. Ni struje nije bilo. Pitao sam se kako zagrijati radnike. Htio sam im kupiti "štednjak", ali dobra peć na kruto gorivo je skupa. Još uvijek moramo instalirati dimnjak. Berba, skladištenje, rezanje, usitnjavanje drva. Dodatni problemi Uzeo je 2,2 kW plinski konvektor. U 2014, to me cijene 8500 rubalja. Uređaj je odmah spreman za rad, spojen samo na cilindar. Tijekom rada, plinski konvektor pokazao je svoju najbolju stranu.Djeluje učinkovito i sigurno, samostalno. Zadana temperatura ostaje na termostatu. Općenito, toliko mi se svidjelo da sam ga odlučio premjestiti u kuću u slučaju nestanka struje.

Za plin, korisnik je kupio modernu kompozitnu (ali ne tešku čeličnu) bocu od 24 litre. Kupio sam i pločice s dva električna i dva plinska plamenika.

Peć je spojena na plinski cilindar iz kojeg radi plinski konvektor.

Godinu dana kasnije Dekagon kupio stacionarni plinski kamin snage 7 kW.

Plinski konvektor i kamin rade kada je potrebno smanjiti opterećenje na mrežu i kao rezerve u slučaju nestanka struje.

Kamin djeluje iz drugog plinskih cilindara, ima automatski, a proizvodi izgaranja se ispuštaju kroz koaksijalni dimnjak.

Vanjski zrak ulazi u komoru za izgaranje kroz vanjsku cijev, a proizvodi izgaranja se uklanjaju kroz unutarnju cijev.

Ugradnja plinskog kamina ili konvektora nije komplicirana i dostupna je svima. Korisnik je napravio rupu u zidu, objesio generatore topline na zid i spojio ih na plinske boce.

U slučaju nestanka struje, plinski konvektori će vam omogućiti da se udobno držite nekoliko dana dok se ne popravi kvar.

Ukratko: Dekagon zagrijava kuću električnom energijom i povremeno generatorima topline na plin. Dajemo trošak kombiniranog sustava grijanja. Dakle, sezona grijanja traje 7 mjeseci. Osim električnih i plinskih konvektora, ugrađeni su i infracrveni električni grijači te nekoliko IKZK svjetiljki. Struja grije vodu za opskrbu toplom vodom. Kućanski aparati, rasvjeta, itd. Rade.

 • Potrošnja električne energije za sezonu grijanja 2014-2015 - 8000 kWh.
 • Potrošnja električne energije za sezonu grijanja 2015-2016 - 6800 kWh.

U sezoni 14-15 godina, tarifa za električnu energiju je 3,15 rubalja. za 1 kWh Ukupno (8000 x 3,15 = 25,200 rubalja) / 7 mjeseci = 3 600 rub. 1 mjesec za struju.

U sezoni 15-16, tarifa za struju iznosi 3,45 rubalja. za 1 kWh Ukupno (6800 x 3,45 = 23 460 rub.) / 7 mjeseci. = 3 350 rub. 1 mjesec za struju.

Podsjetimo da je površina kuće 90 m². Vikendica se koristi u "vikend" modu. tj od ponedjeljka do petka u sobama s +15 ° C. Petak i nedjelja + 23 ° C. Klimatska zona srednje Volge.

Ukapljeni plin propan-butan (LPG) koristi se kao pomoćno grijanje i za kuhanje, Tijekom sezone potrebno je 3 boce (20 litara plina). To je oko 1200 rubalja.

Ako želite ugraditi plinski konvektor u seosku kuću vlastitim rukama, upotrijebite iskustvo Pavel v, Pozadina:

 • Kuća u obliku bara bez vanjske izolacije.
 • Debljina zida - 10 cm.
 • Prekrivanje drugog kata izolirano je mineralnom vunom od 15 cm.
 • Potkrovlje nije izolirano.
 • Kutovi i okviri prozora nisu pravilno obojeni.

Potrebno je ugraditi plinski konvektor i napraviti koaksijalni prodor dimnjaka za rad drvene kuće u načinu "dacha" zimi. Korisnik, osim konvektora od 2,3 kW i kompleta (plinski ventil s mlazom) za prebacivanje grijača na plin u bocama, kupio:

 • plinski cilindar 50 l;
 • reduktor;
 • jastučići 1/2 ";
 • crijevo za plin;
 • adapter 1/4 "na spoju ispod crijeva od 9 mm;
 • obujmice crijeva za vijke;
 • brtvilo otporno na toplinu;
 • vlaknasto-cementna ploča za izolaciju zidova;
 • list folije;
 • pocinčani lim.

Rad je podijeljen u niz uzastopnih koraka:

 1. U zid je izbušena rupa promjera 26 cm (izbušena je rupa od 7 mm i drvo je probušeno dlijetom) promjera 127 mm ispod dimnjaka.
 1. Iz vlakno-cementne ploče izrezan je toplinski štit i u njemu je izbušena rupa za dimnjak.
 1. Kućište je pričvršćeno na zid.
 2. Instalirani dimnjak s konvektorima.
 1. Plinski cilindar povezali su s pretvaračem prema sljedećoj shemi: cilindar - reduktor (za smanjenje tlaka) - crijevo za plin - adapter na konvektor.
 1. Prolaz dimnjaka izoliran je kamenom vunom.
 1. Od pocinčane rezane ploče.
 1. Izbušio je rupu u njoj.
 2. Zatvoreno cinkanje izvan kuće i zapečaćeno mjesto.

Plinski konvektor za ispitivanje:

 • Otvorite dovod plina.
 • Obavezno dobro operite. (otopina sapuna nanesena na spužvu ili staru četkicu za zube) svi spojevi za otkrivanje propuštanja plina.
 • Ako nema mjehurića, pokrenite plinski konvektor.

Konvektor je zaradio na jedan-dva. Sve sam radila prema uputama. Držim cilindar kod kuće, ali onda ću ga instalirati na ulicu, u posebnu željeznu kutiju s otvorima za ventilaciju. Plinski grijač radi potpuno tiho, samo mjenjač na balonu šišti malo. Pola sata kasnije, na površini od 20 četvornih metara. m, instalirane snage konvektora u 2,3 ​​kW, bilo je vruće u kadi. Siguran sam da se sada neću smrznuti ni u kakvom mrazu, a onda ću dobro zagrijati kuću.

Infracrveni plinski grijač je još lakše instalirati od konvektora. Nema potrebe za uklanjanjem dimnjaka. Jednostavno ga nema, ali povremeno je potrebno propuštati sobu.

Cilindar je ugrađen u tijelo peći na stražnjem dijelu ili, ako je potreban veći volumen, postavljen jedan do drugog na pod.

Plinski mobilni grijač je odlična opcija za pomoćno grijanje malih površina.
Ako u kuću postavite 2-3 plinske peći, možete zagrijati veliko područje i spriječiti zamrzavanje prostora.

Prije instaliranja opreme, pažljivo pročitajte upute proizvođača. Zapamtite to UNP je teži od zraka i kada se curi akumulira ispod. Zabranjeno je skladištenje plinskih boca u podrumu ili u potpolju.

Važno je! U skladu s Pravilima o zaštiti od požara u Ruskoj Federaciji, koju je odobrila Vlada Ruske Federacije od 25. travnja 2012. godine br. 390 "Zaštita od požara", potrošači plina u bocama trebaju znati sljedeće:

Plinske boce za kućanske plinske uređaje (uključujući štednjake, vodene kotlove, plinske bojlere), s izuzetkom jednog cilindra s volumenom ne većim od 5 litara, spojenim na montažnu plinski štednjak, smješten izvan zgrada u prilozima (ormari ili pod pokrivači koji pokrivaju gornji dio cilindara i mjenjača) od negorivih materijala na mrtvom zidu zida na udaljenosti od najmanje 5 metara od ulaza u zgradu, prizemlje i podrum.

Ugradnja cilindara ukapljenog plina u kuću, za spajanje na plinski grijač, radite na vlastitu odgovornost i rizik!

Koliko dugo će plinski grijač raditi na jednom cilindru? Ovo pitanje zabrinjava mnoge ljude u zemlji. Dajte trošak Pavel V.

Plinski konvektor ima 3 načina rada - od 1 do 2,3 kW. U boci od 50 litara napunjena je s oko 42 litre plina kapacitet je popunjen za oko 85% svog punog volumena. Jedna litra plina sadrži 0,545 kg goriva (ako je smjesa ljetna - 50% propan i 50% butana) i 0,517 kg goriva (ako je mješavina zima - 90% propan i 10% butan).

dakle, u boci od 50 litara, prosječno(ovisi o vrsti plina - "ljeto" ili "zima") 22 kg goriva, Konvektor troši:

 • U prvom načinu rada - 100 g goriva na sat.
 • U drugom načinu rada - 200 g goriva po satu.
 • U trećem načinu napajanja - 300 g goriva po satu.

Ukupno, konvektor će raditi:

 • 1. način rada - 220 sati.
 • Drugi način rada - 110 sati.
 • 3. način rada - 73 sata.
Znajući količinu goriva (u kg) u cilindrima različitog pomaka i potrošnje goriva od strane generatora topline pri različitim režimima snage, može se procijeniti vrijeme rada plinskog konvektora i trošak ove vrste rezervnog grijanja.

Da bi se odredio volumen preostalog plina, potrebno je odmjeriti cilindar sa smjesom, oduzeti masu spremnika od njegove mase i izračunati preostalo gorivo ovisno o njegovoj gustoći (0,545 kg / l ili 0,517 kg / l).

Grijanje plinskim konvektorima je stvarna alternativa drugim izvorima topline u okolnostima više sile. Među prednostima sustava, napominjemo dostupnost goriva, relativno nisku cijenu opreme i ukapljeni plin, jednostavnost ugradnje grijača, pouzdanost i autonomiju.

Među nedostacima možemo izdvojiti: potrebu za putovanje do benzinske postaje i nošenje teških cilindara, kao i rizike povezane s postavljanjem spremnika plina u kuću.

Izlaz - ugradnja cilindra ili cilindara u plinski ormarić izvan zgrade.

Općenito, propisima o sigurnosti, backup, grijanje ukapljenim plinom - razuman izbor revnih vlasnika prigradskih nekretnina.

Na temu, savjetujemo vam da saznate zašto se plin u cilindrima zamrzava i kako ga popraviti.

Preporučeni članci:

Kako spojiti glavni plin u kuću.

Stručnjaci Wicka govore o tome kako gasificirati svoje kućanstvo i koja su pravila za povezivanje plina.

Kako jeftino grijati kuću bez plina.

Privremeni sustav grijanja seoske kuće: ekonomska izvedivost.

Pogledajte video: Kako zagrijati kuću bez plina, pa čak i uz prekide struje?

Pogledajte videozapis: 3000+ Common English Words with Pronunciation (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar