Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kuća-kuća za veliku obitelj

Američki dizajneri izgradili su prostranu A-okvir kuću, dizajniranu za život tijekom cijele godine.

Najčešće tzv. kućice za šatore ili kućne kućice povezane su s ljetnikovcem, tj. mjesto gdje možete živjeti u relativnoj udobnosti samo u ljetnim mjesecima. Par iz Amerike - dizajneri Chad i Courtney Lyudeman odlučili su da njihova A-frame kuća, pored elegantnog izgleda i interijera, bude dobro izolirana i da ima sve potrebne inženjerske komunikacije.

Samo je mjesto diktiralo koncept kuće. Imali smo sreće kupiti zemljište od 1 hektar u šumi, na vrlo slikovitom mjestu. Postoji rijeka, a sa svih strana se pruža prekrasan pogled. Na mjestu već stajala stara kuća-koliba, naslijedila nas je u "nasljedstvo" od prethodnih vlasnika. Kuća nije imala normalnu izolaciju i potpune inženjerske komunikacije. Stoga smo odlučili da ga u potpunosti obnovimo i prilagodimo za ugodan boravak 6-8 osoba.

Kuća ima tri etaže. Donji podzemni - podrum, gdje je sva inženjerska oprema i gostinska soba s četiri kreveta.

Pojedinačni kreveti ugrađeni su u niše u zidovima u stilu kreveta i zatvoreni zavjesama.

U prizemlju se nalazi dnevni boravak-blagovaonica, kuhinja, kupaonica i glavna spavaća soba.



Na drugom katu nalazi se još jedna spavaća soba i kupaonica.

Za obnovu zgrade korišteno je drvo bora, hrasta i crvenog drva. Pine je otišao pojačati okvir, hrastove daske - na pod, i crvenu drvenu sekvencu - do stola velikog blagovaonskog stola.

Kuhinja i stolovi za kupaonicu su lijevani od betona, a instalirane su i moderne slavine i vodovod.

Kombinacija drva i betona naglasila je ljepotu interijera, a sav namještaj u kući je domaći.

Također za rekonstrukciju kuće korištena je šperploča, koja je lakirana.

Najprije smo htjeli skinuti krov i izolirati kuću izvana. Time bi se ostavilo vidljivo u unutrašnjosti masivnih drvenih greda energetskog okvira konstrukcije. No, nakon što smo prebrojali zbroj troškova, odbili smo ovu obvezu kao preskupu.

Dizajneri su odlučili izolirati kuću, kao i obično, polaganjem izolacijskih ploča između okvira okvira, koji su se zatim zašili šperpločom.

Spojevi između vertikalno postavljenih ploča su namjerno izrađeni široko i obojeni crno radi kontrasta.

Crijep je izabran kao fleksibilna pločica. Kuća ima maksimalnu površinu ostakljenja i ispunjena je svjetlom, a unutarnji volumen vizualno povećava površinu i unutrašnjost, obojen u bijelo.

U stražnjem dijelu kuće nalazi se terasa za piće i opuštanje.

Prema riječima vlasnika, vrlo su zadovoljni svojom "ljetnikovcem" i nastoje izići iz grada u prirodu kad god je to moguće.

U videu - izvorna kuća u šumi.

Pogledajte videozapis: makeover s10e07 - statement blagovaonica za veliku obitelj (Kolovoz 2019).

Ostavite Komentar