Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Layfkhak: ono što trebate zapamtiti kada instalirate krov škriljevca

Prije nego što podignete krov škriljevca, saznajte detalje njegove instalacije

Kao oglašavanje

Odlučili ste pokriti krov? Čestitamo - vi ste u mogućnosti donositi odluke na temelju praktičnih razloga, jer je takav krov pristupačan, ali ne popušta drugim materijalima za krovove.

Sigurno ste ih sve proučavali, a to je bio temelj za djelovanje. Ali moramo shvatiti da svaki krov zahtijeva solidan pristup, uključujući i krov od škriljevca. To će trajati više od desetak godina, stoga je važno pažljivo razmisliti i provesti sav posao.

Temelj mora biti čvrst.

Redoslijed postavljanja krova škriljevca je sljedeći: letvica, polaganje škriljevca, ugradnja dodatnih elemenata.

Prvo, to je montiran izdržljiv obreshetka. Mora izdržati težinu škriljevca i jednu ili dvije osobe koje će ga položiti. Crnogorično stablo je prikladno za sanduke, jer je bolje protiv truljenja. Uvjerite se da su svi elementi letvice ravnomjerni, spojevi se ne strše. Stručnjaci preporučuju uzimanje za letvu šipku s presjekom od 60x60 mm ili pločom. Škriljevac je dovoljno jak i ispod njega nije potrebno napraviti kontinuirani sanduk. Obratite posebnu pozornost na mjesta gdje uvijek trebate napraviti kontinuirani sanduk: doline, štapove za zavjese, gumice. Nakon instalacije letvice prolazi sloj barijere. Završna faza bit će ugradnja oluka.

Kako položiti škriljevac?

Postoje dvije osnovne mogućnosti oblikovanja.

U prvom slučaju, listovi se polažu u “uhodanom”, tj. Svaki red se pomiče za jedan val. Postupak ugradnje: horizontalni redovi s desna na lijevo i od dna prema vrhu. Gornji se redovi preklapaju s donjim dijelovima od 15 do 30 cm, au poprečnom nagibu preklapa se s valom preklapajućeg lima. List je pričvršćen na četiri točke - drugi val, nužno - na vrh vala, i na peti ili šesti, ovisno o tome koristite li list sa šest ili osam valova. Također, ne zaboravite ugraditi nosač za navijanje na red strehe. Rupe za montažu su prethodno izbušene.

Druga metoda polaganja škriljevca je manje uobičajena, jer nije tako brza i zahtijeva malo više vještine od izvođača, ali i štedi materijal. Poprečno preklapanje plus 5 mm nanosi se na kratku stranu ploče, a uzdužno preklapanje plus 5 mm nanosi se na dugu stranu lista. Za obične listove dva ugla se režu dijagonalno, a za uglove, grebene i kutne ploče jedan kut.

Skoro je gotovo. Ostaje utvrditi grebenske i kutne elemente.

Život hakira za bolji krov

Krovna montaža će biti brža i sigurnija ako se unaprijed pobrinete za sigurnosne kabele, pričvrstite ljude na krov tako da nitko nije ozlijeđen, a također ćete imati posebne mostove koji će biti pričvršćeni na greben i zaštititi škriljke od oštećenja, a ljudi od ozljeda.

Važno je! Točke za pričvršćivanje lima nisu probušene čavlima, već izbušene. Činjenica je da probijanje, za razliku od bušenja, uvelike smanjuje čvrstoću svakog lista. Treba imati na umu da je svaka rupa napravljena nešto šira od debljine nokta - oko nekoliko milimetara, budući da se materijali šire kad se zagriju, a učvršćenje treba malu marginu.

Ploče od škriljevca fiksiraju se pocinčanim čeličnim čavlima ili vijcima s pocinčanim podloškama i brtvenim elastičnim podloškama. Nema potrebe čvrsto pritegnuti vijke ili zakucati čavle. Ostavite 3-4 mm između vijčane podloške i vrha vala, tako da se pri stiskanju i širenju materijala škriljevac neće slomiti. Ako trebate rezati ploču tijekom ugradnje, navlažite je, a obrezivanje će biti lakše.U pravilu, škriljac se reže pomoću brusilice, a pri tome će biti korisno koristiti respirator kako ne bi udisao prašinu.

Još jedna važna točka - ako položite škriljevac u područjima s čestim i jakim vjetrovima, razmislite o nešto većim listovima koji se preklapaju: to je prekomjerna, ali ne prekomjerna mjera sigurnosti.

Moderan i svijetao!

Sve gore navedene radnje odnose se na klasični škriljevac, ali postoji i moderna boja, koja ima nekoliko važnih razlika. Prva je boja. Boja pigmenta može se dodati u masu krizotilnog cementa prije formiranja ploče, a zatim će pločica imati blago praškastu boju. Također se može nanositi škriljevac na površinu ploče. U tom slučaju, boja će biti svijetla, a boja će stvoriti tanak zaštitni film na površini, što povećava životni vijek škriljevca još nekoliko godina. U tvornici se proizvode sve vrste bojenja.

Neki proizvođači proizvode 6-valni škriljac u boji malih veličina (625x1097 mm i 1250x1097 mm), koji teži manje od tradicionalne ploče i lako se montira sam.

Možete saznati više o škriljevcu, kao i izračunati cijenu krova na mjestu //shifer.rf

Pogledajte videozapis: 41 СУПЕР ЛАЙФХАК КРАСОТЫ, КОТОРЫЙ СЭКОНОМИТ УЙМУ ДЕНЕГ (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar