Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgradnja kuće za bunar

Forum dacha na Thewick.info

Kao što i dolikuje svakom ljetnom stanovniku, Igor je u svojoj parceli iskopao bunar. Pa, hladna voda je dobra, a lijepi bunar s krovom je super.

Igor je otišao na tržišta kako bi tražio "Kuću za bunar" ... Nakon što je provjerio što nude prodavači, došao je do logičnog zaključka da, ako je jeftin, nije kvalitativno i tanko, ako je kvalitetan i pouzdan, onda je vrlo skup. Zaključak je postavljen sam po sebi - sve treba obaviti ručno. Po tom pitanju nije pronašao nikakve smjernice za gradnju, sve je sam izmislio.

Izgradnja kuće

Igor je napravio kvadratni okvir od 50 * 100 drva tako da je udaljenost između paralelnih stranica jednaka vanjskom promjeru prstena. Zatim je okvir stajao uz obzor. Na okvir sam postavio vertikalno dva reda iz iste grede i osigurao ih do visine regala.

Na odabir visine utjecala su dva razmatranja:

  1. Estetike.
  2. Želja njegove supruge - kanta s vodom trebala bi se podići na tako visoku razinu da je ne bi trebalo izvući rukom iz bunara, ali bilo je dovoljno da je jednostavno premjestimo na policu.

Tada je Igor stavio grede, za koje je napravio rezove u okviru i stalku. Njegovi su se rezovi pokazali pod kutom od 45 stupnjeva.

Najteži dio posla bio je povezan s vretenom. Za njega je izrezao trupac s drveta koji je srušio drvo vjetra i slegnuo ramenima sjekirom. Izbušena bušilica na svakoj strani rupe širine 2 cm i dubine 5 cm.

U kamionu koji je napušten i razbijen u dvorištu kolektiva, pronašao sam "startnu krivulju". Kako bi se spriječilo da se metalni dijelovi vretena trljaju o stalak, napravio sam dva grmlja s pločama i izrezao ih na stalke. Nakon toga, ovi rukavi su podmazani mašću.

Izrežite "krivulju startera", stavite njegove dijelove u stalak. Pri rezanju startera potrebno je uzeti u obzir širinu regala i buduću opremu kuće. Promjer trupca napravio je dvije ploče s otvorima za starter i samoreznim vijcima. Zatim, stavite ploču na krajeve startera i zavarite ih tako da preostali krajevi (približno 5 cm) mogu ući u rupe u trupcu.

Zatim stavite trupac na krajeve startera i pričvrstite vijke. Vrhovi regala međusobno su spojeni šipkom 50 * 50.

Rupe u policama ispod vretena izbušene bušilicom na takvoj visini da se lanac kada se trlja po vretenu ne trlja o ovu šipku.

Na jednoj strani nosivog okvira zabio sam jednu ploču od 150 * 40, a na stranu gdje bi bila vrata, zabio bih dvije daske (služile bi kao polica za kantu). Na tim daskama kuća će ostati na bunaru.

Zatim je napravio okvir ispod vrata, objesio vrata i obložio sve kućicom, koja je ostala nakon izgradnje šupe.

Izgrađen "Kuća za dobro" Igor je naslikao Belinku: 1 sloj "baze", dva sloja toplaze "oraha". Na isti je način obojen borovinom.

Igor je za izgradnju potrošio oko 3.000 rubalja

Objavio član foruma //www.thewick.info/forum63/thread42439.html Nazarr
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Počela izgradnja montažnih kuća na lokacijama Plane, Kozlovac i Paša Bunar (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar