Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Uređaj temelja pilota-roštilja

Ovaj tip podloge pogodan je za slabo ležanje i uzdizanje tla. Relativno jeftin, ne zahtijeva veliku količinu materijala.

Obično se za lagane konstrukcije postavlja podnožna roštilj: drvene, okvirne kuće ili zidovi od gaziranog betona. Piloti vam omogućuju prijenos težine konstrukcije na stabilnije i ne-smrzavajuće niže slojeve tla.

Izgradnja temelja pilota-roštilja sastoji se od sljedećih faza:

  • Pripremni radovi (uklonite gornji sloj tla biljkama, izvedite raspored osi zgrade i za svaku hrpu izvršite i fiksirajte aksijalne linije u naravi).
  • Bušenje pilota (dno bušotine se tampira, obično s dodatkom šljunka i čisti od rastresitog tla).
  • Ojačanje pilota (armature se pripremaju prije bušenja).
  • Betoniranje pilota (izvodi se na isti dan kao i bušenje zbog činjenice da se tlo može raspasti). Nakon lijevanja betona, on vibrira i omata materijalom za zaštitu od pare.
  • Priprema uređaja za grillage i armature (izvodi se 3-4 dana nakon stvrdnjavanja betona u pilotima).
  • Ugradnja oplate.
  • Betoniranje roštilja (nakon lijevanja betona: pokriti krovni materijal, nakon postavljanja - zalijevati, tako da je beton brže ojačao).

Naknadni radovi (hidroizolacija temelja, zidovi) mogu se obaviti odmah nakon skidanja, a ne godinu dana kasnije (tako da se temelj brani), kao što neki vjeruju.

Sudionik foruma "Kuća i Dacha" Alenka555 sagradio je kuću na glinenom tlu od glina. Prema preliminarnim izračunima, dvokatnica s četverovodnim krovom i sa svim opterećenjima trebala bi težiti oko 350 tona. Kolač od zida sastojao se od sporednog kolosijeka i mineralne vune kao grijača. Isprva su planirali koristiti trajnu oplatu, a kasnije je ta odluka promijenjena. Preklapanje prvog kata napravljeno je predgotovljeno-monolitno, a drugo - od ekspandiranog polistirena na drvenim gredama. Ukupna površina pilota bila je 134 tisuća četvornih metara. cm.

Dimenzije roštilja: 10.6h10.6 m, presjek - 500x600 mm. Razmak zbog razlike u visini na tlu kretao se od 150 do 250 mm. Piloti su položeni na dubini od 3 m. Korišćeno je 34 pilota promjera 350 mm i promjera 700 mm od podnožja.

Produžena peta povećava nosivost pilota i dopušta jedan i pol do dva puta da se smanji broj pilota. Takav temelj može se izgraditi čak iu područjima koja su podložna potresima i zonama permafrosta.

Piloti su ojačani armaturnim razredom A400 promjera 16 mm (4 šipke), koji se blago proširio. Za roštilj je korišten AIII promjera 14 mm (četiri odozgo i isto odozdo).

Prvo, označavanje je provedeno pomoću drvenih kolaca. Kupili smo armaturu, zavarene okvire armature promjera 10 mm i izradili armaturni kavez. Zatim je pozvan Yamobur, koji je izbušio 34 jame i proširio podnožje hrpe.

Za proširenje podnožja pilota koristi se bušilica s odvojivim dnom.

Kućište je izrađeno od pocinčanog lima. Naknadno se ispostavilo da se i bez toga može postići (nosivost jedne hrpe bi bila veća), jer je tlo bilo suho (podzemna se voda kretala na dubini od 20 m). Prvo, pocinčana cijev je bila omotana krovnim puhom, ali onda je morala biti napuštena, jer je promjer šipova izbušen manje od potrebnog (umjesto 400 mm - 350 mm). Odmah stavite oplatu. Potom su natočili 13 kubika betona.

Za roštilj oplata kupljeno je 5 kocki 40-kilogramskih ploča i 20 kg samoreznih vijaka. Svakih pola metra s maljem, vertikalna zaustavljanja bila su zakucana za 20-30 cm, a na njih je pričvršćena ploča od vrha do dna.

Kako bi zaštitila ploču, bila je umotana u tende s kamiona. Oni su izrezani i pričvršćeni s oplatom.Zatim su prosijali unutarnji perimetar i tampirali ga u dva sloja, sipavši limenke za zalijevanje. Koristio se jedan i pol kamen pijeska KAMAZ.

Položen je rubioidni korito i na ploču oplate pričvršćena je klamerica. Vezali su armokarkas. Beton M350 uliven je u šipove (bajonetirani), u roštilj - M300 s aditivima protiv smrzavanja (vibriran je korakom od 0,5-1 m).

Nekoliko dana kasnije oplata je rastavljena, a ispod roštilja su dobili pijesak.

Prema materijalima sudionika foruma "Kuća i kućica"

Pogledajte videozapis: URETEK sanacija temelja (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar