Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kuća za zlatne ribice

Stojeći na obali jezera, zavirujemo u dubine - a treperava srebrna riba privlači našu pozornost. Uzbuđenje koje proizlazi iz toga dolazi iz dubina vremena: zainteresirani smo za drugo biće koje živi u drugačijem okruženju, neovisno o nama.

Stoga ne iznenađuje da je u velikim parkovima, od samog početka svoje povijesti, voda odigrala ključnu ulogu. Rezervoari su ukrasili vrtove drevnih Inka ili Kineza prije 4.5 tisuća godina. Sada je ribnjak s ribom, vodenim biljkama i čistom vodom san mnogih vlasnika kuća.
U parku se nalazi račun ...
Rezervoar u kojem će riba boraviti mora ispunjavati iste zahtjeve kao i bilo koje umjetno jezero na mjestu. Istina, za buduće stanovnike da napreduju, njegove dimenzije moraju biti unutar određenih granica: na primjer, dubina mora biti najmanje 1,2 m.
Mjesto odabrano za ribnjak treba biti sunčano, jer će se ljiljani i druge cvjetne vodene biljke ukorijeniti samo ako imaju dovoljno snage, a za to bi vodu trebalo osvijetliti sunčevom svjetlošću pet do šest sati dnevno.
Ribnjak ne bi trebao biti okružen drvećem, jer guste šume u blizini vode mogu poništiti sve vaše brige, jer lišće, koje se raspada, oslobađa štetne tvari. Vrlo je nepoželjno smjestiti spremnik u blizini kestena, topole, metle.
Što želiš, zlatna riba?
Za razliku od prirodnih jezera, gdje je potrebno mnogo godina da se kolonizira riba i stvori zatvorena biosfera, čizme umjetnih akumulacija provode ljudi za nekoliko dana. Prednosti su odmah vidljive: biološka okolina se planira odmah i formira se tijekom sezone, štoviše, ona obuhvaća upravo one vrste vodene faune koje domaćin želi vidjeti i koje se najvjerojatnije ne mogu prirodno pojaviti na ovom području.
U našim uvjetima, sada popularni šaranski koi, oblici ribnjaka orande su prikladni za ukrasne ribnjake, a posebno zahtjevni poznavatelji mogu uzgajati rusku jesetru, veliku i tekstuiranu boju koja odmah privlači pozornost - jasno je vidljiva u ribnjaku.
Najčešće, vrtlari su željni stvoriti ukrasni ribnjak na svojim stranicama. A riba u njoj odabrana je upravo vanjskim, dekorativnim značajkama. Na primjer, u japanskim jezerima, prema tradiciji, uzgajaju se zlatne ribice. Obično odabrane svijetle, vidljive u vodenim stijenama.
Stručnjaci za uzgoj ukrasnih riba preferiraju ribnjake povišene iznad tla. To osobito vrijedi za sakupljače velikih vrsta šarana. U uzdignutom jezeru lakše je vidjeti ribe, osim toga, vertikalni zidovi spremnika iznad razine vode i ispod njega ne dopuštaju da riba skoči na rubnik. Ako je nemoguće stvoriti takvo ribnjak iznad zemlje, tradicionalni spremnik smješten ispod površine zemlje, ali s granicom popločanom pločicama, može postati kompromisno rješenje. Pločice lagano lebde iznad vode i sprječavaju ribu da skoči na obalu.
Lovci na ribe
Za one koji su ljubitelji sportskog ribolova u ribnjaku bi se trebali smjestiti i druge vrste riba. Riba namijenjena ribolovu treba odgovarati instinktu i uzbuđenju ribiča, a prije svega veličinom, pa su u ovom slučaju prikladne prosječne i krupne ribe: šaran, karaš, amur, jesetra, štuka. I za potrebe reklamacije bit će razumno voditi šarana. Poseban šik - zimski ribolov, kada možete loviti pastrve! Ako se bavite ribolovom u tvrtki i želite iznenaditi goste, pokrenite američki som ili kanal u ribnjak. Sve ove vrste ribe ispunjavaju dva glavna zahtjeva - one su prilično velike i predstavljaju određenu vrijednost za ribiča.Dakle, ako volite ribolov, onda ćete uživati ​​u užitku.
Naravno, prirodni rezervoari, u kojima je izvorno nastao analog prirodnog rezervoara, najprikladniji su za takve svrhe. Zapravo, stvarate zatvoreni zatvoreni svijet u kojem različite vrste riba, vodenih životinja, algi i vodenih biljaka, obalne vegetacije, kao i insekti i ptice koje lete u vodu, koegzistiraju.
Ako na tom mjestu nema prirodnog akumulacijskog jezera, tada će i mala umjetna akumulacija (površine 5-6 metara kvadratnih i dubina od 1,5 do 2 m) omogućiti uzgoj takvih riba kao što su šaran ili karaš. Međutim, također ćete morati posaditi neke biljke koje rastu pod vodom: one ne nose dekorativno opterećenje, već stvaraju komplementarnu hranu za ribe.
Istina, ribič mora imati na umu da zalihe ribe u njegovom ribnjaku nisu beskonačne, a aktivni ribolov zahtijeva periodično "ažuriranje" ribljeg fonda - riba izdana usred ljeta više neće moći donijeti potomstvo. Mlade ribe možete kupiti u ribogojilištima, koja su već dosta u Lenjingradskoj regiji. Cijena po kilogramu kreće se od 130 rubalja. (šaran) do 500-600 rubalja. (kg).
Riba je doplivala do njega, tražila ...
Najteže je ispuniti sve potrebne životne uvjete za ribu. U pravilu su povezani s pročišćavanjem vode. Mali umjetni ribnjak vrlo je ranjiv: ostaci hrane za ribe, jednostavne alge koje žive u plitkoj vodi i druge organske tvari tijekom biokemijskih procesa emitiraju velike količine amonijaka.
Jedno od estetskih rješenja je skrivanje velikog vanjskog filtra izgradnjom vodopada u blizini ribnjaka i postavljanjem filtra iznad razine vode u ribnjak. U ovom slučaju, filtar u velikoj crnoj kutiji može se prikriti iza vodopada tako da se oko njega sadi drveće. Ako je nemoguće organizirati vanjsko filtriranje, potrebno je instalirati velike podmorske filtere, iako čišćenje i briga o njima nije tako jednostavno.
Drugi problem je organizacija zimovanja riba. Ako dopustite veličinu spremnika, riba je bolje ostaviti u njoj za zimu. Na dubini od 1,5-1,8 m, temperatura najgušće, donje vode, čak i za vrijeme jakih mraza, obično ne pada ispod plus četiri stupnja. To je dovoljno da riba ne umre.
Ali u hladnoj klimi, najveći neprijatelj ribe nije hladno, već led. Ako je ribnjak ispod leda više od jednog dana, plinovi iz raspadanja biljnog otpada ne izlaze van i ribe mogu umrijeti. Morat ćete se pobrinuti da barem dio spremnika bude bez leda. Najsuvremeniji način je ugradnja malog grijača ili kompresora u ribnjaku. Za zasićenje nižih slojeva vode kisikom miješa se jednom ili dva puta tjedno pomoću pumpe.
Rezervoari trebaju redovito čišćenje nagomilanog mulja, padajućih listova i nasumičnog otpada. U tu svrhu koriste se sustavi za filtriranje, skimeri, usisivači vode. Glavni "borci za čistoću" - filter kompleksa. U tom slučaju vanjski filtar mora biti maskiran tako da ne pokvari izgled spremnika.
Ako riba uopće ne može zimovati u ribnjaku (ribnjak je mali ili ne možete zadržati potrebne zimske životne uvjete u njemu), riba se može presaditi u akvarije i održavati kod kuće u bolja vremena. Ili ih staviti u podrum neko vrijeme - u dovoljno veliku i ne previše duboku posudu. Poželjno je održavati temperaturu zimi približno plus 15 stupnjeva, zatim se smanjuje aktivnost ribe, jedu manje. Istina, još uvijek nema vanjskih filtara koji osiguravaju recikliranje vode i opskrbu kisikom. Filteru je potreban prilično snažan filtar koji može protjecati svu vodu kroz sebe unutar jednog sata.
zagorod.spb.ru

Pogledajte videozapis: Zlatne ribice (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar