Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako postaviti (ležati) linoleum. Savjet.

U mnogim člancima posvećenim PVC premazima koji se nazivaju umjetni linoleum na bazi kućanstva, često možete pročitati da "linoleum ne mora biti zalijepljen na bazu, dovoljno je samo ga položiti na pod." Napravimo neke izmjene i dopune.

U mnogim promotivnim člancima o PVC premazima koji se nazivaju umjetni linoleum na bazi kućanstva, često možete pročitati da "linoleum nije nužno zalijepljen za bazu, dovoljno je samo ga položiti na pod." Odmah napraviti neke izmjene i dopune. S obzirom na zbrku korištenih pojmova, potrebno je napraviti rezervu da linoleum izrađen po staroj tehnologiji iz prirodnih sastojaka mora biti čvrsto pričvršćen za pod, tj. S ljepilom ili mastiksom.
Što se tiče uobičajenih PVC premaza, oni se konvencionalno dijele na kućanstvo i komercijalne. Detaljnije o razlikama između ove dvije vrste podnih materijala, razgovarat ćemo malo kasnije. I sada samo napominjemo da u “slobodnom letu” (bez krutog vezivanja za ljepilo) mogu postojati samo suptilniji tipovi PVC premaza za kućanstvo, dok se komercijalna serija mora zalijepiti za pod.
Tehnologija polaganje linoleum i PVC premazi razlikuju malo jedni od drugih. Bez obzira na izbor, prije nego što napravite pod, morate pripremiti temelj i sam materijal. Ali prvo nekoliko preporuka. Prvo, moramo zapamtiti da se polaganje materijala obje vrste može obaviti na temperaturama iznad 15 stupnjeva. Drugo, prije polaganja valjka potrebno ga je razvaljati na suhu i čistu podlogu i potopiti u slobodnom stanju 1-2 dana. Međutim, nije potrebno žuriti, ako je premaz donesen s ulice, gdje je temperatura zraka bila ispod nule, trebala bi ležati na roli 24 sata.
Također, unaprijed, morate razmišljati o zglobovima linoleuma, ako oni postoje. Ili bolje rečeno, kako ih učvrstiti. Duž rubova premaza prešani su postolja. Usput, ako ne želite da ih otrgnuti, onda možete samo stvari kuglica ili file u blizini ploče, koji će pritisnuti linoleum. Obojite je u boju postolja i neće privući pozornost.
Mnogo teže sa spojevima, koji su na istaknutom mjestu u sobi. Moguće je lijepiti komade linoleuma na spoju s dvostranom trakom (samo brand-name) ili uz pomoć "hladnog zavarivanja" s posebnim ljepilom. I možete koristiti traku "linoleum profil". Premaz je umetnut u njega s dvije strane, sama traka ga komprimira - to je sve. Kako kažu, jeftini i veseli. Istina, postoji mali nedostatak - debljina. Takva veza će izgledati kao mali prag.
Linoleum i PVC premazi mogu se polagati na cementno-pjeskovite, lagane betonske podne obloge, podne obloge od ploča ili drvne iverice i ploče od vlakana No baza mora biti glatka, suha, čista, bez pukotina. Premazi ne dopuštaju vlagu, pa ako ih zalijepite na nedovoljno suhu podlogu, vlaga će se nakupiti ispod materijala, uništiti ljepilo i samu oblogu. Relativna vlažnost poda može se mjeriti higrometrom, a ne smije prelaziti 0,05% za PVC premaze. Na betonskom podu katova na prvim katovima iu vlažnim prostorima (npr. U kuhinji) potrebna je hidroizolacija. Pri ugradnji "toplog poda", sustav grijanja mora biti uključen najmanje 4 tjedna prije podne obloge, ali mora biti isključen 24 sata prije pripreme površine. Temperatura grijanja tijekom rada "toplog poda" ne smije prelaziti 28C.
Ako je pod betonski, može se izravnati cementom.Najteža opcija je daska pod, linoleum je gumiran uz izbočene podne daske. Izravnati pod pomoću lima: DVP, šperploča, itd. , prema principu: što je više nepravilnosti, deblji materijal koji trebate za poravnavanje. Ni u kom slučaju nemojte pokušavati polagati materijale na betonskim podovima - spojevi će sigurno izaći. Za zagrijavanje poda, bolje je postaviti betonsku valjanu izolaciju od mineralnih materijala.
Dakle, poravnajte dasku daske s ivericom. Nakon što se prilagodite veličini prostorije, potrebno je prošetati oko šperploče i provjeriti ima li mjesta na kojima se savija pod vašom težinom. Ako postoji, onda trebate staviti komade vlaknastih ploča tamo i označiti podmuklo mjesto da se ovdje isključe zatvarači od šperploče, budući da će za vrijeme savijanja kapica vijka ostati na mjestu i može slomiti linoleum. Onda šperploča zglobova treba prilagoditi u visinu i možete pokupiti bušilica i odvijač. Nakon što je posljednji vijak našao svoje mjesto, još jednom gazi po podu, izvucite kopče.
Nije poželjno polagati ove podne obloge izravno na drvene daske, jer ako hodaju, one će oštetiti pod. Ali ako je baza drveni premaz, ploče prije polaganja linoleuma treba pažljivo obrezati u svim smjerovima, a zatim očistiti brusnim papirom. Ponekad se linoleum širi na drvene podove. Dakle, morate pažljivo oguliti isturene zakovice, kitove kitove i pukotine. Inače će se svi nedostaci parketa ispisati na linoleumu. Ako je baza stara, mora se zamijeniti tako da ploče ne savijaju ili ne oštećuju površinu linoleuma.
Prije početka rada, mora se pripremiti sam premaz. Da bi se uklonili izbočini i udubljenja na njemu, potrebno ga je izrezati na komade željene veličine i svako željeno željezo glačati željenom željezom na pogrešnoj strani. To treba učiniti vrlo pažljivo kako se premaz ne bi oštetio. Za rezanje su potrebni posebni noževi s izmjenjivim noževima: trapezoidne oštrice se koriste za označavanje, a kukaste - za završne dijelove. Za određivanje potrebne količine materijala potrebno je znati duljinu i širinu traka. S dijagonalnim pakiranjem stvara se velika količina otpada nego s paralelnim; u kosim ili okruglim sobama - više nego u pravokutnim.
Tada je platno postavljeno jedna na drugu i pritisnuto preko cijele površine nekim teškim teretom. Nakon 10-15 dana linoleum se ispravi. Prilikom polaganja linoleuma na drvenim podlogama, ploče treba postavljati uz ploče. Priključak treba biti u sredini drvenih ploča.
Nakon premaza je izrezati na listove potrebne veličine i oblika, možete nastaviti na njihovo polaganje. Pri polaganju domaćeg PVC premaza u stambenim područjima gdje se koristi jedan ili dva komada premaza, nije potrebno lijepljenje. Rubovi za takvo polaganje prekriveni su rubnim plohama, a šavovi su zalijepljeni dvostrukom trakom. Prije svega, morate ukloniti baseboard, ležao linoleum, vrlo dobro dolikuje zglobova u širinu, pažljivo ga ispraviti i pritisnite s baseboards. Rubovi u zglobovima bolje lijepe mastiks. Podnožje se obrađuje 1-2 tjedna nakon podne obloge, kada hoda uz nju, i čvrsto će stati uz pod.
Domaći premaz mora biti potpuno zalijepljen samo kada se koristi više od dva komada materijala i gdje kretanje teških predmeta može uzrokovati oticanje. Potpuno lijepljenje se također preporučuje za prostorije s površinom većom od 20 m2. u prisutnosti pokretnog namještaja (stolovi, stolice).
Na temelju materijala stroytes.ru

Pogledajte videozapis: Words at War: Headquarters Budapest / Nazis Go Underground / Simone (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar