Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Vodootporni mastiks

Finski kemijski koncern Kiilto Oy uveo je nove materijale na ruskom tržištu - Kesto Fiberlast za zaštitu zidova i podova u tuševima, kupkama i kupkama od vlage i Kiilto Fiberpool za hidroizolaciju bazena

Kesto Fiberlast je jednokomponentni mastiks na bazi vode. Glavna komponenta sastava je umjetna guma - materijal s dobrim hidroizolacijskim svojstvima.
Novi mastiks sadrži ojačana vlakna, koja povećavaju čvrstoću sastava i sprječavaju lom premaza. Nezapaljiv i ekološki prihvatljiv materijal prodaje se u pakiranjima od 7 i 15 kg.
Ukupna potrošnja kada se nanese na zidove iznosi 0,8 kg / m² M i 1 kg / m² M na podu. Vrijeme sušenja između slojeva - 2 sata, potpuno sušenje - 6-8 sati. Hidroizolacija može trajati do sljedećeg popravka u sobi - 10-15 godina.

Kesto Fiberlast mastiks preporučuje se za hidroizolaciju podova i zidova u vlažnim prostorima (kupaonice, kupke, tuševi, kuhinje, terase, itd.) Prije nego se poploče i ugrađuju podno grijanje.
Kompozicija nije namijenjena za uporabu na objektima čija je temperatura površine viša od + 60 ° C ili koji su stalno pod vodom, primjerice u bazenima i spremnicima.
Za hidroizolaciju bazena i podruma dizajniran je lijevani Kiilto Fiberpool. Proizvod je vodootporna klasa W10 (može podnijeti tlak vodenog stupca do 100 m). Otpornost na smrzavanje materijala - 35 ciklusa, što omogućuje korištenje mastiksa za vanjske hidroizolacijske radove.
Novi kitovi Kiilto Oy potpuno su spremni za uporabu, lako se nanose valjkom ili četkom na čistu i suhu podlogu (od betona, cementa, šperploče otporne na vlagu, gipsanih ploča, itd.).
Neravnomjerne površine su prethodno izravnane i premazane. Pod objekta je potpuno obrađen, dovoljno je da se zidovi pokriju vodonepropusnim spojem samo na mjestima izravnog dodira s vodom.
Prije uporabe, mastiks se temeljito promiješa. Materijal se nanosi na spojeve konstrukcijskih ploča, kutova, glava vijaka, kroz rupe, mjesta ispusta vodovodne cijevi, oko tehničkih ljestava i pokretnih dijelova konstrukcije.
Prvo se nanosi jedan sloj mastiksa, nakon što se suši (prije promjene boje sastava) - drugog sloja. Minimalna debljina vodonepropusne zaštite mora biti najmanje 0,5 mm za pod i 0,4 mm za zidove.
Alat se odmah nakon rada čisti hladnom vodom. Izbjegavajte kontakt sa svježom kožom. Preostala pasta može se ponovno upotrijebiti (ako je spremnik čvrsto zatvoren).

Pogledajte videozapis: Vodootporni telefoni (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar