Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Jednostavni načini popravka podova

Jednostavne i pristupačne metode popravka različitih vrsta podova: daska, parket, linoleum, pločice

Tijekom vremena oštećenja na šetalištu mogu nastati uslijed sušenja i savijanja. Osim toga, mogu se pojaviti drhtavica, lokalno slijeganje, škripanje i propadanje. Bolje je kad se takve pogreške otkriju na vrijeme i eliminiraju na vrijeme. Nove podove treba vezati što je više moguće čvrsto, budući da se naknadno podvrgavaju skupljanju i savijanju. Da biste to učinili, podignite svaku ploču prikovanu na lag, uznemirite je na mjesto s čekićem i uklonite nokte. Nakon uklanjanja noktiju iz nekoliko dasaka, oni su zajedno pritisnuti klinovima. U slobodni prostor umetnute su nestale ploče. U isto vrijeme potrebno je osigurati da pod bude glatka.

Ako se u podu formiraju velike pukotine, one se mogu zabrtviti lamelama. Premazani su ljepilom za drvo i čvrsto utaknuti u pukotine. Nakon što se ljepilo osuši, izbočeni dijelovi lamela se ostružu. Cjelokupni pod može se, u slučaju savijanja ploča, izravnati i kod neravnomjernog sušenja, kao iu slučaju habanja ili pripreme starih podova za bojanje. Prije nego što krenemo u ravnanje, nokti se produbljuju, a izbočeni čvorovi se sječe dlijetom. Za planiranje ploče potrebno je ne samo uzduž, već i preko. To će osigurati glatku podnu površinu.

Ako su ploče oštećene ili propadaju, pod se mora premjestiti. Prilikom rastavljanja morate postupati pažljivo, pokušavajući ne oštetiti rubove ploča, a ne lomiti rubove i utore. Dobre ploče se mogu ponovno koristiti, a oštećene treba zamijeniti. Uklanjaju se ostaci i krhotine koje se nalaze ispod poda, jer mogu uzrokovati truljenje poda. U slučaju oštećenja nekoliko dasaka moraju se ukloniti i zamijeniti novim. Treba imati na umu da bi za bolje zbijanje trebali biti nešto širi nego prije.

Prilikom popravka užljebljenih drvenih podova, najprije morate ukloniti češalj u sljedećoj dasci s dlijetom, a na mjesto oštećene postaviti novu ploču. Kad se samo jedan kraj daske raspao, odrezati ga ili odrezati dlijetom. Novi komad daske mora ležati na najmanje dvije grede.

Ako su na podu dasaka pronađeni oštećeni zaostaci, moguće je ukloniti trule dijelove od njih u zdravo drvo. Tada je na ovo mjesto prikucana ploča tražene veličine. Ako je većina zaostajanja trula, onda bi to mjesto trebalo izrezati i pričvrstiti pomoću dasaka novog drva. Kako bi se spriječilo truljenje, svi dijelovi od drveta, osim gornjih površina poda, moraju se prethodno obraditi antisepticima.

Značajan nedostatak spolova je njihovo škripanje. U pravilu, razlog za to može biti sušenje dasaka ili slom bočnih klinova. Nokti u takvim podovima drže loše. Stoga je potrebno ukloniti stare nokte, a na njihovo mjesto s malim nagibom zakucati nove - dulje. Nakon toga ponovno će postati snažna veza ploče s zaostacima. Još pouzdanije će biti pričvršćivanje ploča s vijcima. Također, ako pod škripi, ispod njega možete zakucati klinove od suhog masivnog drva s blagim nagibom. Izbočeni dijelovi klinova trebaju biti odrezani. Kada je pod prestao škripati, ojačan je šipkom na mjestima gdje su klinovi kucani.

Podovi štite lajsne od savijanja i drhtanja. Razmaci između obloge i zidova u drvenim podovima trebaju biti 10-15 mm. To je učinjeno tako da se premaz može slobodno miješati s promjenama temperature i vlažnosti. U svakom kutu sobe treba postaviti ventilacijske rešetke. To će zaštititi prostor ispod poda od vlage i stagnacije zraka, što nepovoljno utječe na drvo.Da bi spriječili ulazak vode u podzemlje, rešetke treba postaviti 10-15 mm iznad poda. Kako bi se povećao vijek trajanja drvenih podova nakon popravka, treba ih odmah polirati i bojati uljanim bojama.

Postoje određeni zahtjevi za popravak parketa. Lagane daske i podloga moraju se očistiti od prašine i ostataka starog ljepila. Zatim provjeravaju stanje crnih ploča, bilo da hodaju ili je pod u zadovoljavajućem stanju. Potrebne su oguljene daske ponovno zalijepite drvenu podlogu s ljepilom za parket, a do betonske baze s bitumenskim mastiksom. Lijepljene daske su ravnomjerno raspoređene s podom. Nakon toga, podna površina ciklusa. Tijekom struganja, odvojena mjesta poda moraju biti navlažena vodom i svaki ciklus parketa duž slojeva stabla treba pažljivo obraditi. Malu rupu u parketu ili utore na nogama namještaja treba utrljati. Da bi se to postiglo, ta se mjesta pretvaraju u paru koristeći umjereno grijano željezo i nekoliko puta presavijeni mokri papir za omatanje. Da bi duže služio parket, bilo je lijepo, može se prekriti posebnim parketnim lakom. Ovo je bolje od redovitog trljanja.

Glavni nedostatak premaza za linoleum je u tome što su u procesu dugotrajnog operacija puknuta i obrisana. Taj linoleum mora biti potpuno ili djelomično zamijenjen. Kada se djelomično zamijeni, novo lijepljena traka trebala bi izgledati kao trag na starom linoleumu. To se postiže lijepljenjem linoleuma na drugi uzorak. Da biste uklonili natečena mjesta, linoleum se može probušiti šilom kako bi se omogućilo da zrak pobjegne. Nakon toga, mjehurići koristite štrcaljku kako biste ubrizgali tekuće ljepilo i pritisnite ga s teretom. Ako je linoleum otečen na cijeloj površini, tada ga je nemoguće popraviti, to zahtijeva potpuni prijenos. Preporuča se svakodnevno brisati podove linoleuma vlažnom krpom, a također jednom u dva mjeseca za pranje toplom vodom i deterdžentom za linoleum. Soda, lužine i topla voda ne mogu se koristiti jer mogu dovesti do oštećenja linoleuma.

Popravak pločica podova nije jako teško. Prvo morate ukloniti labave i oštećene pločice, kao i staro ljepilo ili mort. Zatim temeljito očistite i isperite bazu vodom. Nove pločice moraju biti prethodno namočene i položene na ljepilo za pločice. Nakon stvrdnjavanja ljepila, šavovi su vezeni spojem za injektiranje. Najveća poteškoća je uklanjanje oštećenih pločica koje su čvrsto pričvršćene. U tu svrhu možete koristiti oštro dlijeto. Uvijek izbijte oštećene pločice od središta do rubova. Ovaj rad treba obaviti na takav način da utjecaji imaju minimalan utjecaj na susjedne pločice. Na novo postavljene pločice ne mogu hodati tjedan dana.

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: JEDNOSTAVAN TRIK ZA ČIŠĆENJE LAMINATA KOJI GARANTOVANO PALI (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar