Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Gradimo kuću. temelj

Nakon rođenja njezine kćeri, sudionik u Domu i Dacha forum Obiina htio kupiti zemljište u blizini Moskve, tako da s vremenom je moguće, po želji, da se presele u prebivalište t

Nakon duge potrage u ljeto 2004. u blizini grada Shcherbinka (12 km od Moskve uz Varšavsku ili Simferopolsku autocestu), kupila je 6 hektara u CNT-u. Mjesto ima vodu za navodnjavanje, struju na granici. U budućnosti, držite plin. Od sadržaja - do podzemne željeznice vožnje taksijem, vlakom, a kada putujete automobilom, možete odabrati besplatnu autocestu.
Uskoro će priča biti zahvaćena i to se uskoro neće učiniti. I samo u 2008 Obiina preuzeo razvoj kupio zemljište.
Na parceli nije bilo zgrada, pa je pitanje sobe postalo akutno. Odlučeno je kupiti šupu. Ugovor s prvom dostupnom tvrtkom nije došao ni do čega, niti je to bilo, samo je potrošio mjesec dana uzalud. Druga tvrtka tražila 5 tisuća rubalja skuplje, ali prolio je iz profilirane ploče i izrađen je u tjedan dana i doveo na stranicu.
ograda
U blizini kupljenog mjesta na dvije strane prolazi cesta, pa je prije svega odlučeno izgraditi ogradu. Obiina je odabrala profesionalni list kao materijal za ogradu.


Počela potraga za brigadom, koja je stavila ogradu. Prvi brigar je tražio da se ograda napravi mnogo novca, a onda su Obiina i njezin suprug odlučili kupiti aparat za zavarivanje i sami napraviti ogradu.
Za proizvodnju ograde kupili:
 • U online trgovini - TELWIN TECNICA 164 inverter za 7.000 rubalja;
 • Pravokutni profil 40x20, 1 metar 86 rubalja;
 • Stručni list 1.15x2 metra, 1 list 520 rubalja;
 • peskobeton;
 • Na stupovima promjera 80 mm nalazila se okrugla cijev.
Ogradni stupovi postavljeni su na udaljenosti od 3 metra jedan od drugoga i betonirani pješčanim betonom (1 vreća od 50 kg za 2 stupca). Zatim su zavarili profil, obojali cijeli okvir antikorozivnom bojom kako bi odgovarali boji stražnje strane ograde, a zatim su pričvršćeni profesionalni limovi. Ograda je izgrađena za tri dana, bez naprezanja.
Projekt kuće
Uznemirujuće, Obiina je prošla kroz sve vrste kuća. Tu je bio izbor materijala iz kojeg će kuća biti izgrađena. Htjela je da kuća bude: vatrootporna, da ima dobro stubište na 2. katu, udobno i široko.


Nakon nekog vremena odlučila je o materijalu i veličini kuće. Izbor je pao na gotove betonske blokove. Odlučila je ožbukati kuću izvana, a lijepiti tapete za slikanje unutar kuće, krov će biti prekriven metalnim pločicama, potkrovlje će biti hladno bez izolacije.
temelj
Na lokalitetu Obiina zemljište se sastoji od: 20 cm plodnog sloja, ispod kojeg je glineni sloj debljine metra, zatim ilovača, a zatim 4 metra pijeska. Razina podzemnih voda je vrlo niska.


Zaklada je odlučila raditi na tehnologiji TISE. Na mjestu izgradnje kuće, zaplet se pokazao kao razlika u visini pa sam morao pažljivo razmisliti i donijeti ispravnu odluku. Obiina odlučio napraviti korak roštilj, spuštanje poda u dnevnoj sobi za 25 cm, čime se povećava visina sobe, što će pozitivno utjecati na unutrašnjost.
Zaposlio sam brigadu koja je tražila 25.000 rubalja za rad, kupila bušilicu i rad je počeo kuhati.

Vijeće:
Stalno pratite rad tima graditelja. Mogu pogrešno razumjeti što vam je potrebno i obaviti posao bezbrižno.


U početku su radnici bušili rupe za temelj, a Obiina je detaljno napisala koliko ventila, koliko dugo treba odrezati i koju rupu staviti (visina stupova je različita svugdje). U večernjim satima, nakon posla, došla je i ponovno izmjerila sve, radnici su prerađivali, ako nešto nije bilo u redu i kad se izlilo nekoliko serija.
Stubovi uvala ispod temelja počeli su roštiljati, veličine 40x40 cm.Stupovi su na vrhu bili prekriveni mastiksom, vrh krovnog pokrivača, između stupova posipan pijesak, sagrađena je oplata, armatura je vezana i položena.
Obiina je htjela napraviti pod prvog betona, ali tako da se visina prostorija nije smanjila, dok su se žljebovi u roštilju koristili šipkama prema veličini grede. Omotala ih je s filmom i pričvrstila u oplatu.

Tada izli gredu za pod. Veličina je 30x15, a duljina mu je 5,5 metara. Ojačana je armaturom od 4 bara 12.
Na izgradnji stupova temelja otišao 1,5 kubičnih metara betona, a na roštilj 6,2 kubičnih metara betona.
Dok je temelj bio postavljen, počeli su postavljati kanalizacijski sustav.
kanalizacija
Pozadina. Nakon kupovine zemljišta, pitanje organiziranja WC-a prirodno je nastalo. Nakon čitanja mnogo literature o ovoj temi, odlučila je kupiti bio-WC. No, nakon operacije u ljeto, bila je užasnuta. Činjenica je da operacija ne izaziva nikakve pritužbe, ali svi se šute o procesu čišćenja ...

Kao rezultat dizajna i mnogo razmišljanja, Obiina je zamislio da radi septičku jamu. Prema njezinim izračunima, morate kupiti tri prstena ZHB 100x90 (to je za 5 osoba koje koriste 2 WC-a, tuš, 3 umivaonika, perilicu i perilicu suđa), a zatim preliveni u odvodni bunar koji se sastoji od 3 i 2 prstena s preljevom.

Kako bi se spriječila smrzavanje kanalizacijskog sustava zimi, iskopana je cijev 1,5 metara duboko na izlazu iz kuće s nagibom od 2 stupnja prema septičkoj jami. Kao rezultat toga, morao sam postaviti još dva prstena na septičku jamu.
Trošak građevinskog materijala za septičku jamu
 • Betonski prsteni 5 komada, 1 prsten 1700 rubalja - 8500 rubalja;
 • Kanalizacijske cijevi 100 metara, 330 rubalja za 2 metra, za 14 metara - 2310 rubalja;
 • 2 vertikalne cijevi - 660rub);
 • 3 T-komada u septičkoj jami za 150 rubalja - 450 rubalja;
 • Za kopanje rova ​​od 14 metara i zakopavanje 5 prstena 14.000 rubalja.
Ukupno potrošeno na septičku jamu - 26 020 rubalja.
Nabava blokova
Počela je hladnoća, as njima i priča o predstojećoj krizi, pa je odlučeno kupiti blokove za izgradnju kuće. Nakon nekog razmišljanja izabrala je Ytong. U maloj kući Obiina je izbrojala 46 paleta s blokovima.
Nakon što su im naredili, pitanje je kako ih istovariti? Dizalica ne može voziti, utovarivač na tlu neće proći. Ali onda su imali sreće, a suprug je pronašao automobil sa stražnjom kantom, a na prednjoj strani možete pričvrstiti vilicu. Dakle, uz pomoć ovog stroja, sve palete su istovarene na mjesto, pa su čak i iskopale rupu za budućnost.
dobro
Za bunar Obiina je kupio prstenove iz tvornice ZhBI u Smolensku. Budući da nije poznato koliko ćete morati kopati prije pojave vode i ne naručiti dva puta, prstenovi su naručeni s marginom.
Prstenje doneseno u prosincu. Napunili smo cijevi za gume, a onda su ona i njezin suprug odvezli 600 kilograma prstena na mjesto.
Zahvaljujući forumu, pronašla je brigadu koja je za tri dana iskopala bunar za 10,5 prstenova i pod prstena na površini. U zimi je dubina vode bila 1,5 metara, a ljeti su bila tri puna prstena.
Materijali kupljeni za vodovod
 • Pumpa za vodu 60 / 52A za bušotinu s automatskim isključivanjem;
 • Nepovratni ventil;
 • HDPE cijev;
 • Kabel za suspenziju crpke;
 • Polipropilenske cijevi za distribuciju vode na gradilištu i armature za njih;
 • Hidraulični spremnik 80 litara;
 • Prekidač tlaka;
 • Manometar;
 • Filter za mehaničku obradu vode;
 • Bojler 50 litara;
 • WC školjka;
 • Sudoper.
Obiina je s mužem instalirala vodovodni sustav 2 dana. Radnike su privlačili samo za kopanje rovova, bunara i miješanje betona.
Objavio sudionik foruma "House and Dacha" Obiina
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Building My House Part 1. Gradnja kuće od temelja do krova (#1) (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar