Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgradnja kuće u Kareliji

U Kareliji je prilično teško prodati kuću sa zemljištem i nadoknaditi joj punu cijenu. No, unatoč tome, Rodić je odlučio kupiti zemljište. Glavna stvar da je područje bilo lijepo ...

Pretraživanja web-lokacije
Potraga za tom lokacijom dogodila se u Sjevernoj Kareliji. Za izgradnju kuće Rodik je tražio idealno zemljište koje ispunjava sljedeće kriterije:

  • U blizini bi trebalo biti jezero ili rijeka.
  • Velika površina - najmanje 3.000 m2.
  • Trebala bi biti šuma.
  • U blizini bi trebala biti cesta.
  • Prisutnost struje.
  • Mjesto mora biti suho.
  • U blizini se mora nalaziti neko naselje.

Dva tjedna kasnije, Rodić je pronašao mjesto. Područje slobodno od zgrada - možete uzeti koliko god želite zemljišta. U blizini rijeke teče, gdje je riba. Mjesto se nalazi na brežuljku i oko borove šume. Do najbližeg naselja i do ceste - 100 metara.

Zemlja mi se svidjela, pa se počeo raspitivati ​​u lokalnom arhitektonskom odjelu. Dužnosnici kažu da zemljište pripada zemljištu naselja i ako kupite zemljište u svrhu individualne stambene izgradnje, možete računati na 1.500 m2, a ako možete upravljati svojom osobnom podružnicom, možete izdvojiti do 10.000 m2 zemljišta.
Da bi shvatio je li ovo mjesto pogodno za njega ili ne, Rodick je pozvao svog prijatelja, električara, da sazna koje su mogućnosti električne mreže. Uzrujao ga je zbog činjenice da će, ako se spojite s najbližom kućom, imati napon od 160-180 volti i samo 5-10 kW, ali postoji još jedna mogućnost - držati visokonaponski vod 300 metara instalacijom trafostanice.
Dva tjedna pomislio je i odmjerio prednosti i mane, prebrojio troškove i konačno odlučio da će kupiti zemljište i izgraditi ga u proljeće 2008. godine.
U rujnu 2007. napisao je zahtjev za kupnju zemljišta. Prema propisima, lokalna uprava oglašava u novinama i stavlja zemlju na aukciju. Parcela nije prodana tijekom mjeseca, pa je dobio dozvolu za najam za izgradnju.
Uz sve prikupljene dokumente otišao je u organizaciju koja se bavi dizajnom stranica. Obećavaju da će pripremiti odgovarajuće dokumente za mjesec dana. Mjesec dana kasnije, Rodik je u toj organizaciji obaviješten da ne može kupiti zemljište, jer je zapleta prešla granice crvene linije generalnog razvojnog plana naselja, a on bi izbio iz opće arhitektonske ideje.
Lokalna uprava mu je dala potvrdu u kojoj se navodi da bi se, ako je Rodick kupio ovo mjesto, dogodilo ništa strašno arhitektonskom izgledu Karelije. Ovim certifikatom stvari su otišle dalje, a stranica je preuzeta.
Home planovi
Dok je bila zima, planirani su planovi za budući dom. Rodik razmišlja o gradnji dvoetažne kuće. Imat će kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak, radnu sobu, spavaću sobu, kupaonicu na svakom katu te teretanu. Odmah je napustio takve ekscese kao tornjeve, prozore na obali, kao i velike sobe od 30 m2.
Zidovi prvog kata bit će građeni od kamena, a drugi od gaziranog betona. Pronašao sam besplatnog dizajnera koji je uzeo sve izvlačenje i izračunao. Našao sam odgovarajući projekt kod kuće na internetu i dao ga dizajneru zajedno sa svojim željama. Cijena projekta iznosila je 60.000 rubalja. Početkom svibnja projekt kuće bio je spreman. U budućnosti, kada se gradi kuća, postalo je jasno da je projekt napravljen na čvrstoj četvrti.
Epic sa strujom
Budući da se Rodik odlučio na kupnju te parcele i htio da električna energija teče glatko iu pravoj količini, morao je izgraditi vlastiti dalekovod od 300 metara i instalirati KTP snage 40 kW.
Za vrijeme prihvaćanja predmeta tražili su licencu za tvrtku koja je izvršila ovaj posao. Morao sam "dobiti". Prema službenim dokumentima, tvrde 15 kW, i zapravo je moguće uzeti sve 40 kW od KTP-a, samo morate platiti. Unaprijed, moram reći da je noć tarifa za to vrijeme je 24 kopecks.1 kW, tako da se kuća grijala noću.
Da bi bez odlaganja krenuo, unajmio je privatne lokalne električare. Proveo je puno vremena i truda. Troškovi instaliranja KTP-a iznosili su 400.000 rubalja. a ovo je bez mita. No, činjenica je da svaki stup, izolator, poprečni presjek ili vijak mora imati vlastiti certifikat. Neprestano provodite preglede, inspekcije itd. Samo za priključenje transformatorske trafostanice stigao je laboratorij dva puta, što nije dopuštalo dok nisu otklonjeni svi nedostaci.
Garaža - prva zgrada na parceli
Dok je provodio struju, Rodik nije gubio vrijeme iu lipnju je počeo graditi garažu. Kao temelj odlučio sam napraviti ploču dimenzija 6x7 m, tako da je bilo moguće ne raditi pod u garaži i uštedjeti novac na njemu, a kupio sam polistiren pjenu za betoniranje zidova. Za rad električnih alata od susjeda održan je produžni kabel s električnom energijom.

Za izgradnju garaže obratio se lokalnoj tvrtki. Cijena garaže "ključ u ruke" bila je 300.000 rubalja. Treba napomenuti da radnici trebaju oko i oko, pa nastoje prekinuti tehnologiju. Općenito, bez žurbe, predali su garažu početkom srpnja 2008.
Tvrtka je na gradilište garaže vozila tešku građevinsku opremu - bager i dva kamaz kamiona. A to je samo da uklonite 15 cm plodne zemlje i iskopajte oko pet panjeva.
Kako tehnika nije uzalud stajala, koristio ju je za pripremu temeljne jame buduće kuće. Majstor zadužen za rad počeo je zamjerati opremi za izgradnju garaže, a ne kuće. Međutim, Rodić je pokazao procjenu ugovora o izgradnji, gdje je zabilježeno da je oprema iznajmljena na 12 sati. Nakon što smo pripremili mjesto za garažu, krenuli smo prema temeljnoj jami kuće.
Vozači kamaza i bagera nisu zamjerali i bez problema iskopali jamu. Dio tla premješten je na rub mjesta, a drugi dio je uklonjen izvan mjesta. Količina uklonjenog tla bila je 300-400 m3. Veličina jame za kuću je 15x14 m.

Zatim, temelj zahtijeva jastuk DG 0,4 m ili oko 100 m3 s zbijanjem. A budući da je nedaleko, na 5 km, postojao kamenolom, odmah je poslao kamaz kamione da ih tamo natovare i unajmio vibrirajuću ploču za jedan dan na lokalnoj stanici za popravak cesta. I tako je napravio jastuk iz CBC-a.
Naravno, ispostavilo se da sloj nije bio slojevit, jer nisu imali vremena za približavanje strojeva. No budući da je mjesto bilo još dva mjeseca u mirovanju, tijekom tog vremena kiša je obavljala svoj posao, a zemlja se zgusnula.
Nastavak teme ovdje
Objavio član foruma "Kuća i kućica" Rodik
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Kuća od srca, četvrta sezona, deveta epizoda, porodica Veljović 04 (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar