Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ograda za dati

Sudionik dacha foruma - thewick.info ProgC (Eugene) dijeli svoje iskustvo u izgradnji ograde, vrata i vrata iz profilirane ploče

Na ljetnikovcu, Evgeny je već iskopao jamu za budući dom, kada je odlučio da mora postaviti novu ogradu s ulice (ceste). Stara ograda bila je stara i nikoga nije skrivala i stajala je čisto simbolično.
Odlučivši ga izgraditi, počeo je prikupljati informacije bez odlaganja. Na jednom mjestu gdje se odlučio okrenuti, obećali su napraviti ogradu po načelu "ključ u ruke" za 1200 rubalja / metar, zajedno s materijalima. Upitao je ima li portfelj na koji je dobio pozitivan odgovor. Nakon što je vidio posao koji je obavila ta tvrtka, shvatio je da čini najčešću ogradu. Obećali su mu da će napraviti 22 metra u tjednu. Nakon što je napravio izračune, saznao je da će to koštati 72 tisuće rubalja kako bi naručio ogradu s vratima i prolazom.
Izgradnja ograde
Nakon što je odmjerio sve prednosti i mane, Eugene je odlučio sam napraviti ogradu. Da biste to učinili, isprva, premjestili ste starog u unutrašnjost, jedan metar.


Izgradnja kuće bila je u punom zamahu, planirano je da na gradilištu radi teška građevinska oprema, tako da je odmah utvrđena širina vrata - 5 metara. Kao materijal za ogradu odabrao je profilirani list tamnocrvene boje.
Dok ga nisu doveli, Jevgenij nije uzaludno gubio vrijeme, već je navečer došao nakon posla i probušio jame improviziranom vježbom. Udaljenost između njih ostavila je 2 metra. Za ogradne stupove koristio sam kvadratnu cijev dimenzija 60x60 za vrata i vrata 80x80. Poljake su betonirane do dubine od 0,8-1 metara.
Za zavarivanje kupio je BlueWild 164 inverter, kameleonsku masku i kabel 3x1,5 iz kojeg je napravio produžni kabel. Osim toga, kupio sam metal za "križ" (horizontalne strukture ograda) koji će međusobno povezivati ​​stupove. Prema njegovim izračunima, za dobru čvrstoću konstrukcije, stupovi se moraju međusobno povezati s 3 poprečne grede.
Za izgradnju vrata, on je koristio profilnu cijev 40x40x1,5, a budući da je bio najviše uzbuđen oko vrata, izradio bi odvojivi skakač za svaki slučaj na vrhu vrata.
Veličina naručenog profesionalnog lista je 2x3. U svojim planovima ima planove: ukrasiti ogradu kovanim željeznim elementima, a na vrhu želi pokrenuti palisadu od krivih 15 cm.


Proces instalacije stupa
1. Isprva je povukao konopac;
2. Pripremljeni beton za lijevanje stupova;
3. Postavio sam stup u jamu i izjednačio ga s razinom mjehurića (tako da je bio na vrpci i strogo okomit).
4. U sljedećoj fazi, on je nježno napunio jamu betonom, a za to pomoćnik treba držati stupac (ili bolje, pritisnuti ga tako da je peta stupa fiksirana). Nakon ulijevanja betona u rupu, nemoguće je pomicati stup s petom u podnožju.
5. Tijekom betoniranja izgubljena je vertikala na stupu, ali je uz pomoć razine i ojačanja stup stupio u vertikalni položaj. Da bi to učinio, Eugene je jednom rukom nagnula stup, pritisnuvši svoj palac palcem, "udarcem" betonom u rupi šipkom. Na taj način se šipka lako poravna, da bi se uhvatila razina i rad završava.
6. Nakon ove operacije stup je bez rekvizita.
Uz pomoć razine, Eugene je napravio mjerenja i oznake na svakom stupu. Na njih sam pričvrstio križeve sa stezaljkama i sve sam ih zgrabio zavarivanjem. Nakon što se pobrinuo da sve radi glatko, cijela je konstrukcija temeljito prokuhana. Kao križ za ogradu koristio je cijev u obliku 40x20. I na vratima i kapi cijevi 40x40, 20x20.

Planira napraviti ogradu ravnog škriljevca i pričvrstiti bazu na vrhu.
bilješke
Nakon što je Eugene zavarao "križ", lokalna djeca imala su vremena testirati snagu konstrukcije koristeći je kao švedski zid. Puzali su gore-dolje, čak se i sam Eugene popeo na njega, a gradnja nije koštala ništa i nestabilna je.
Prema Eugeneu, bolje je koristiti cijev 100x100x4 za vrata, iako je skuplja, ali bolja od 80x80x3. I križići 20x40 su prikladni samo zato što kada se koriste listovi 20x20, kada se radi o pričvršćivanju listova, postoji mogućnost da se napravi greška i napravi rupa na limu iza poprečne grede.
U proizvodnji ograde razina je vrlo korisna.
Cijena ograde bila je 30 tisuća rubalja.
Objavio član foruma "House and Dacha" ProgC
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Izrada i ugradnja aluminijumskih ograda i gelendera (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar