Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kuća od Flamera

Posjetitelj foruma Flamer, a ne majstor gradnje, ali je doista želio podijeliti ep o njegovoj konstrukciji kućne kućice i istodobno poslušati korisne savjete i preporuke

Zbog nedostatka mjesta za život radnika, Flamer je odlučio sam izgraditi prikolicu.

Prije svega, on je odlučio konzultirati se na forumu o zakladi, a nakon razgovora s korisnicima foruma, nakon što su se odlučili, odlučili su da široka nevezana vrpca bude prikladna za temelj.

Njegove su prednosti: a) otpornije na geometrijske deformacije, b) ako se pojavi potreba, na njoj će se moći izgraditi kapitalna struktura.

Odlučio je napraviti dvije male sobe s hodnikom u sredini. Dimenzije kuće oko perimetra 6 * 4,5 m, od čega 1,5 m na dugoj strani je otvorena veranda. Odabrao je sljedeće osnovne dimenzije: širina - 40 cm, visina - 30 cm.

Početak gradnje

Najprije smo kupili kamazni pijesak, zatim kopali rovove s unajmljenim tipom ispod pješčane posteljine, koju smo zabili. Napravio je oplatu, stavio je na jastuk, poredao oplatu filmom i izravnao je na razinu. Vezali su i ugrađivali armaturu i lijevali beton. Radila sam u tri, dok sam radila kroz sav vibrator.
Zbog neiskustva i neznanja postojale su mane: mali dišni putevi, pa sam odlučio sam napraviti zračnu zavjesu, armatura je bila bolja od 12 mm, a oplata za oplatu morala se podići malo više.

Materijali u ovoj fazi su potrošeni:
Stroj za pijesak, 4 m3 betona,
170 metara armature promjera 10,
Polu-ploča daske 100x25 na oplati (također će raditi na lubanjama za podlogu),
Na okvir zidova kupljene su 2 kocke dasaka 150x50, od kojih je otprilike potrošena kocka.
Pa i na sitnice - krovni materijal, nokte, antiseptik.
Kupio sam 20 litara bitumena i obradio temelj odozgo:

Položio je površinu temelja s krovnim materijalom i napravio donju oblogu.

Zidna instalacija

U sljedećoj fazi, Flamer je sastavio prvi zid s visinom nosača - 50 cm, visina zida - 3 m, a širina je približno jednaka. Cijela građevina bila je teška i vjerojatno je težila oko stotinu kilograma. Nakon mnogo razmišljanja i savjeta na forumu uz pomoć brutalne sile, blokova i užeta, sam je stavio prve dvije zidove. I onda sve ostalo.
Zidovi za pričvršćivanje na bazu nisu. To je odlučio učiniti nakon završetka montaže kutije

Sutradan je pozvao svoga oca da mu pomogne jer nije mogao skupiti drugu polovicu vune na temeljima. S mojim ocem. Zatim su dovršili posljednji gat ispod vrata, na nekim mjestima stavili nosače na armaturu i napravili mauerlat:

Kupio je loše daske i, kako bi duže stajao, obrađivao ih je s „Senežžom“ za teške uvjete (475 rubalja / 10 l, potrošeno je oko 3 limenke po kocki ploče).

Pavle

Lagovi za pod od ploče 150x50. Bile su pričvršćene pomoću dva odstojnika i pričvršćene s drvenim tetrijebom 6x90 na obje strane i pričvršćene za podnožje s uglovima. Šipke lobanje pričvršćene su na dno dnevnika. Korak između zaostataka je oko 50 cm, raspon je 270 cm.

Ugradnja rogova

Tada je Flamer započeo s ugradnjom rogova s ​​ploče 150x50. Sakupljeno je 10 krovnih rešetki. Za pričvršćivanje upotrijebili smo ploču 100x25, izradili čavle, a također i šumarku s šesterostranom glavom dugom 90 mm. Zatim je instalirao krovne rešetke u koracima od 60 cm i trebao mu je sat vremena da postavi svaki nosač.
Farme su bile pričvršćene na Mauerlat 60 * 60. Nakon instalacije sve farme počele su instalirati interne potpornje od farmi do centra. Zatim je, uz pomoć metalne trake, napravio poprečne dijagonale na vanjskoj strani rogova i postavio hakove. Nakon toga napokon je pričvrstio krovne rešetke.

troškovi

Do sada je sve izašlo vrlo povoljno za novac - 3,5 kocke 50x150 ploča i nešto manje od 40x100 kocki ploče. Pa, uglovi od 2 tisuće. Kupljeno je oko 8 kg čavala, već je ostalo 5 kg.Općenito, platio sam za sve, uključujući dostavu, senezh, i tako dalje. Malo stvari oko 35 tisuća rubalja.

Napravio je sanduk na takav način da čvrsti spojevi nisu išli uz bilo koju od greda. Ono što se vidi na fotografiji samo je rezultat krpa u tijeku, dijelovi koji nedostaju slijedit će kasnije.

Ugradnja podnih obloga

Sljedeće faze rada su krovne konstrukcije s profesionalnim podom, zatvaranje kranskih šipki i postavljanje preklopnih štitova za pod. Pregrade na svim stranama bit će 40 cm.

Izolirajte strop, to će biti pjena, debljina izolacije 150 mm. Potrebno je zagrijati odozdo, od još nema novca.
Brodski pod je privatiziran pocinčanim limovima starim 15 godina, veličine oko 1 x 1 m, a val je prosječne visine. Metal je gust, mnogo deblji nego što se sada proizvodi.

Nije ga bilo briga. Napravio je prvi red s greškama - ekstremni krajevi folija gledaju prema gore, ali bilo bi potrebno ići dolje. Učinio je sve na krovu - pokušao je na plahti, probio rupu čavlom i zavrtio vijak.

Ploča za vjetar će kasnije biti prikucana, a na rubovima će biti nacrtan profesionalni pod.

U procesu polaganja krova pokazalo se da je preklapanje listova valovitog poda između redova na dugoj padini iznosilo samo 3 cm, a zimi se može ispuhati. Sve će pokazati jesen, zimu i proljeće. Nije bilo potrebno štedjeti, bilo je bolje napraviti četiri reda umjesto tri.

Završio je podne obloge, a zatim osigurao greben.

Oblaganje zidova

Kupio sam 20 tanjura OSB-a na oblozi i istodobno hidroizolaciju Yutafola - onda planira obložiti OSB na vrhu, pritiskajući tračnice, koje će biti vodiči ispod sporednog kolosijeka.

Osigurali su 14 listova OSB-a, preostalih 6 je dovedeno unutra i pričvršćeno vijcima na podne trupce kako ne bi bili ukradeni. Sutradan smo završili šivanje OSB okvira:

zabata

Sada su sljedeći radovi u redu u Flameru: zatvorite zabate s nečim, obmotajte nadstrešnice nadstrešnice, obložite kostur s yafafolom. Još uvijek unaprijed napravite slijepu površinu pijeska i ruševina.Ujutro su uklonili sav građevinski otpad oko kuće, obrezali zemlju, položili geotekstile i počeli stvarati slijepu površinu.

Oni su posipali pijeskom debljine 5-7 cm, širina slijepog područja je oko metar. Iznad su prekrili još 5 cm ruševina. Sve će se to naposljetku smiriti i kondenzirati, ai dalje će se sipati.

Kupio sam malo sporednog kolosijeka za zatvaranje nadstrešnica, a za uglove sam koristio uobičajeni široki PVC kut, koji će zatvoriti zglobove. Kutak je pričvršćen na vijke s ukrasnim šeširima.

Kupio sam ljepljivu ojačanu traku od Stayera kako bih zalepio praznine između OSB-a. Pokazalo se da ona ne drži normalno.

Zatim je dovršio jedan prepust, izradio sanduk za drugi i istodobno napravio sanduk za šivanje zabata OSB-a iz ostataka dasaka.
Ošišao je drugu nadstrešnicu sa sporednim kolosijekom, napravio sanduk i obložio jedan zabat ostacima PCB-a:

Tada se na dio slijepog područja izlio šljunak. Pijesak iz kiše se dobro stisnuo i sve je bilo prekriveno šljunkom.

Nije bila pokrivena do pune širine - još uvijek je zbijena i rasprostranjena.

Izrađen je sanduk za šivanje drugog zabata:

U jednom zabatu bit će samo manevar, au drugom će biti mala vrata.
To je 50. dan izgradnje. Ujutro su kupili 7 barova 100x100 za okvir otvorene verande, kanister Senezh i kilogram čavala 200 mm.

Pila, tretirana antiseptikom, osigurana, gdje bi trebala biti i ispostavilo se da je veranda. Napravio je sanduk ispod krova za verandu i razbio se grede okomito. Ostaje pričvrstiti konstrukciju s uglovima, dodati 100x40 ploča za srednji splavar, odrezati rubove rogova okomito, napraviti letvicu i pokriti krov s profesionalnim podom. I, naravno, zatvaranje prevjesa i tako dalje. Dovršavanje, ali to je tek kasnije.

Pogledajte videozapis: Minecraft: Enderbent - EASTER ISLAND!!! (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar