Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Topla atmosfera: kako zaštititi kuću od hirovitosti prirode

U dobroj kući - toplo zimi i hladno ljeti. Ravnoteža unutarnjih temperatura pomaže u održavanju ispravno odabrane i instalirane izolacije.

Kao oglašavanje

U ovom članku ćemo vam reći koji materijal će zaštititi kuću od hirovima prirode.

Pri odabiru izolacije potrebno je obratiti pozornost na sljedeće karakteristike:

  1. Sastav materijala iz kojeg se izrađuje izolacija.
  2. Točka taljenja izolacijskih vlakana.
  3. Zvučna izolacija.
  4. Kapacitet pare.
  5. Složenost operacije.

Danas je jedan od najnaprednijih i najpouzdanijih materijala za zagrijavanje kuća kamena vuna. Sastoji se od anorganskih komponenti - stijena gabro-bazaltne skupine. Komponente smjese su uronjene u veliku peć, gdje se kamen topi na visokim temperaturama. Formirana nakon što se ova vlakna tretiraju posebnim aditivima, tvore tepih zadane gustoće. Nakon toga se reže na ploče potrebnih veličina za jednostavnu i jednostavnu ugradnju.

Zbog prirodnih sastojaka izolacija je ekološki prihvatljiva i sigurna za djecu i životinje. Na primjer, GreenGuard ploče, tvrtke TechnoNIKOL, koje proizvode tehnologija GEOlife, izrađene su od prirodnih sirovina i sigurnih biopolimernih veziva organskog podrijetla. Takvi se polimeri koriste u parfumeriji i prehrambenoj industriji, primjerice u proizvodnji proizvoda za djecu.

Zbog jedinstvenog sastava vlakana kamena vuna ima vrlo visoku točku taljenja - više od 1000 ºS. Ne ispuštaju toksične tvari, čak ni pod utjecajem požara, stoga se smatraju što je moguće sigurnijima.

Izolatori bazaltnih vlakana imaju izvrsnu zvučnu izolaciju, zadržavaju toplinu unutar kuće, ali istovremeno imaju visoku paropropusnost. GreenGuard ploče mogu ukloniti višak parcijalnog tlaka iz njihove debljine. Vlaga se lako troši kroz paropropusnu membranu na krovu i zatim nestaje kroz ventilirani zračni raspor. Zbog toga materijal nije izložen gljivicama, mikroorganizmima i plijesni. Inače, miševi i štakori su također ravnodušni prema njemu. Neće grickati tanjure i tamo neće graditi svoja gnijezda.

Vrlo je važno da ugrađeni grijač zadrži svoj oblik i ne "puzi", uključujući, ako se nalazi ispod ravnog stropa, ne opterećuje konstrukciju. Izolacija GreenGuard je vrlo lagana i dobro se komprimira, tako da uvijek ostaje na mjestu.

Ploče od kamene vune pogodne su za izolaciju gotovo svih neuporabljivih konstrukcija kuće, gdje se uklapaju u okvir. Njihova instalacija nije teška. Ugradnju je lako postaviti u okvir bez dodatnog pričvršćivanja s tiplama. Ako je potrebno, ostaci materijala mogu se lako rezati nožem.

Zdravlje i dobro raspoloženje domaćinstava izravno ovise ne samo o pravilnoj izolaciji kuće, već io sastavu materijala iz kojeg se izrađuje izolacija. Ploče od kamene vune zadovoljavaju suvremene standarde sigurnosti i kvalitete. Dugo će se brinuti za ugodnu i toplu atmosferu u kući te je zaštititi od hirovitosti prirode.

Pogledajte videozapis: Exkluziv - topla atmosfera kod Zorice Brunclik i Kemisa (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar