Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Jedna siva, druga siva - nova vrsta

Uzgajana je nova vrsta gusaka koja može živjeti u hladnim prostorijama tijekom cijele godine.

Ruski uzgajivači potaknuli su novu vrstu gusaka - "Uralno sivo". Ove guske se preporučuju za uzgoj na privatnim farmama i farmama. Izvana, oni se razlikuju od drugih u malim dimenzijama i nedostatkom izbočina na čelu.

Nove ptice mogu živjeti cijelu godinu u nezagrijanim prostorijama - to se objašnjava posebnom, razgranatom strukturom dlake koja ih štiti čak i od ekstremne hladnoće. Prema tome, dole i pera Uralskih siva posjeduju, kako kažu uzgajivači, "visoke kvalitete" - prave dobre jastuke, pokrivače i toplu odjeću.

Još jedna vrijedna kvaliteta gusaka ove pasmine je da se dobro hrane, tj. Mogu sami dobiti hranu na vodenim tijelima i pašnjacima. Meso ovih gusaka je ukusno i hranjivo, malo je masti.

Proizvodna ispitivanja Uralovih sivih nijansi pokazala su da su nadmoćni u svim aspektima prema guskama poznatih Landa i velikih sivih pasmina. Guske nove pasmine nose više jaja (za 8,4 - 10, 6 komada), goveda su bolje uzgojena (za oko 13%), živa težina mladih u dobi od devet tjedana je 10% viša u prosjeku, sigurnost mladih je veća za 4, 7-6,5%.

Nova pasmina je već uključena u Državni registar uzgojnih postignuća odobren za uporabu.

Želite uzgajati guske, ali ne znate odakle početi? Započnite izgradnjom kuće. Ovdje možete pogledati video na ovu temu. Želite li piliće ili patke umjesto gusaka? Ovdje će vam pomoći da napravite pravi izbor.

Pogledajte videozapis: SBS - Beogradski Sindikat (tekst) (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar