Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgrađen na metalnom okviru

Visoki troškovi rada stolara i razumna cijena za usluge zavarivača je dovoljan razlog da odaberete metalni okvir za kuću i druge građevine u zemlji.

Metalni okvir za zahod na dachi člana foruma Mishael761 je učinjen za jedan dan. Veličina u podnožju bila je 2x3 metra, visina regala bila je dva metra, nagib krova 40 cm. Po istoj tehnologiji, samo s trostrukim okvirom podignuta je kuća od 6x6 m i tuš od 2x4 m u podnožju i pod od porculanskog kamena.

tehnologija izgradnja

Najprije su postavljeni okomiti rekovi debelog profila. Tada su dopuštena dva pojasa vodoravne cijevi 40x40 (15 cm iznad poda i pod stropom). Ovi remeni su vertikalno zavareni profili 20x40 za vanjske obloge. Nakon što su tri sloja izolacije postavljena čvrsto (pjena s profilom debljine). Raspored vanjskih i unutarnjih regala nigdje se ne podudara, izrađen je s pomakom, nema metalnih odvoda topline.

U usporedbi s termoprofilom, razlika u cijeni je značajna: gotovo dva puta jeftinija.

Izračunajte količinu metala na kući-hozblok moguće pomoću 6x4 sheme, koja je nacrtala forumchanin. Visina stalci je odabrana pojedinačno, udaljenost između njih za tvrde oplate je 1 metar, za sporedni kolosijek - morate obložiti OSB ili staviti u 50 cm.

Tako da nije došlo do smrzavanja, poslovođa je savjetovao vlasniku da pričvrsti šipke na police iz unutrašnjosti, obloži OSB ili gipsanu ploču iznutra, izvana - što žele, i popuni praznine poliuretanom. Mishael761 preferira rezanje pjene ili odmah umeće list od 1x1 m - tako brže, lakše i jeftinije.

Za građevine veće od 2x3 m potrebno je napraviti temelj ili odmor na 3 točke (ne 4 - tako da se zrakoplov ne ometa zimi, a zgrada ne hoda na dvije dijagonalne potpore pri hodu).

Za podrum za tuširanje korištena je jednodijelna ploča s spojnicama zavarenim na donji okvir perimetra. Poplavljeno u ravnini s donjom cijevi (u podnožju - okvir iz profila 80x40, ostatak - 40x40). Debljina ploče je 25 cm, a vlasnik je napravio utor od tuš kabine kroz zid iznad poda. Sljedeća je plastična cijev.

Krov: svi drveni elementi se pričvršćuju na metalne bušilice bušilicom od 3 mm i navijanjem metalnog vijka. Bolje je koristiti mrežni odvijač.

Potrebno je uzeti u obzir takvu nijansu: budući da je koeficijent temperaturnog širenja drva i metala različit, svaku letvu treba pričvrstiti zasebno i poprečno na željezo. Ako pričvrstite šipku, samorezni vijci mogu se otpustiti i otkinuti dio krova s ​​jakim vjetrom. U Mishael761 to se dogodilo s krovom garaže.

Izolacija se postavlja iznutra nakon oblaganja.

Materijali i troškovi toaleta:

  • profilna cijev 40x40 - 14 regala po 2 m, 8 komada - 3 m (ukupno oko 60 m) - 75 rubalja po metru, 40x60 u podnožju, nešto skuplje;

Da biste smanjili troškove izgradnje, možete koristiti debljinu od 1,5 mm umjesto 2 mm i dimenzijama 20x40 - 45 kormila će ispasti, općenito - 4500 rubalja.

  • profesionalni list - 8 listova od 2 m s profilom C8 - 500 rubalja po listu, ukupno - 4000 rubalja;
  • profilni list "valoviti škriljevac" - 6 komada od 500 rubalja, ukupno - 3000 rubalja;
  • zakovice - dva puna džepa;
  • vrata toaleta i tehničkog odjela, u potonjem slučaju - zavarena rešetka s plahtom izvana, oko 500 rubalja;
  • tresetni WC od PVC-a s spremnikom od 60 litara i dva odjeljka - 4100 rubalja;
  • konzerva boje-premaz - oko 100 rubalja;
  • zaštitni sloj od rđe - 25 rubalja.

UKUPNO - oko 12.000 rubalja plus ploče iz stare zgrade, ako kupite nove - trebat će oko pola kocke na podu i sanduke.

Prema materijalima sudionika foruma "Kuća i kućica"

Urednica: Olga Travina

Pogledajte videozapis: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar