Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Izgradnja velike kuće od drva

Svatko želi da se san brzo ostvari, ali, nažalost, to nije uvijek slučaj, pogotovo ako se radi o kućnoj zgradi.

Nakon što je 2. lipnja završio radove na osnivanju, brigada se brzo okupila i otišla, a već 3. kolovoza stigla je jaroslavska brigada, a zatim vagon s šankom. Ali nije se odvezla do stanice jer nije mogla stati na red. Predradnik je morao hitno potražiti automobil i preopteretiti drvo. Za dva sata riješio je problem i drvo je isporučeno na gradilište.
Donijeli bar Nadin_Ka se nije svidio - bio je čist i uredan, ali prekriven pukotinama. Tada je nazvala tvrtku i telefonom su joj objasnili da je ova šuma s njima od ožujka i da se suši, pa je stvaranje pukotina neizbježno.
Na bliže ispitivanje, postalo je jasno da glavne pukotine prolaze unutar drva, i tako, općenito, drvo je normalno. Isporučeno iz Arkhangelsk, prstenovi su gusti. No, unatoč tome, odbili su oko deset zapisa. Istovremeno, tim je aktivno sudjelovao u tom procesu.
Tijekom dana ekipa je istovarila cijelu drvnu građu i već se umorila. A budući da nisu imali vremena ni jesti cijeli dan, Nadin_Ka i njezin suprug otišli su kuhati radnike za večeru kao šiš-kebab.


Zidna konstrukcija
Sutradan ujutro radnici su uzeli izravnavajuću košuljicu, ali je počela padati kiša, puhao je jak vjetar i vrijeme nas je spriječilo da cijeli dan radimo. Stoga, kad se vrijeme smirilo, radnici su 6. lipnja počeli polagati prve krune.
Stekloizol je položen na gotovu izravnavajuću košuljicu kao hidroizolaciju. Na vrhu su postavljene daske za oblaganje ariša, prorezi su ispunjeni zelenom pjenom. Oblaganje ploče do temelja nije osigurano. Na daske su stavili poluproizvod i šipku s presjekom 190x185 i kuća je počela rasti.
Obično početna faza traje cijeli dan. Tijekom polaganja napravljen je antiseptik šipke - Neomid 440.
9. lipnja završena je prva serija drva, tako da posada nije stajala, radnici su sklonili nedovršenu kuću, u slučaju da pada kiša, i ostavili još tjedan dana da rade u drugom objektu.
No, tjedan dana kasnije, obećano drvo nije doneseno, navodeći poremećaje u proizvodnji, te je obećao da će drugu seriju poslati samo do 2. srpnja. Prema ugovoru objekt mora biti dostavljen 20. travnja.
Konačno, automobil je stigao s drugom šaržom od 30 kocki. Greda je donesena dobro i bez pukotina. Za istovar korišten je manipulator. I na kraju uspio u četiri sata.
Za nekoliko dana, tim je gradio šume i potpuno antiseptičnu obradu drva. I od ponedjeljka, gradnja je ponovno dobila zamah. Timu nema pritužbi, oni pokušavaju najbolje što mogu, a navečer moraju biti zaustavljeni kako bi se mogli odmoriti.
Kuća raste. Još malo i prvi će kat biti spreman. Zajedno s podrumom, kuća se pokazala visokom, ali unatoč tome, Nadin_Ka ne žali što je tvrdila da će visina stropova prvog kata biti najmanje 3 metra.


Isporukom treće serije drva, dobavljači ponovno povlače, sve dok odgađaju rokove, i beskorisno je boriti se protiv toga. Bruce je obećao da će donijeti ne prije 14-tog. Stoga se, nakon što je zapisnik završio, brigada brzo okupila i otišla u još jedan predmet.
Poslije isporuke treće serije drva, posada je brzo stigla i nastavila s radom. Četvrta serija drva donesena je bez odgađanja, a do 16. kolovoza kuća je bila spremna za podizanje konstrukcije rešetke i privremenog krovišta.
Kada su svi zidovi u potpunosti podignuti, ispostavilo se da je visina kuće od prvog drva do grebena oko 8,2 metara, plus podrum - 0,8 metara.
Postavljanje krova
Nakon što su zidovi podignuti, drvo je odgođeno bez odgađanja i započeli su radovi na izgradnji rešetkastog sustava. Brigada, kao i prije, dobro i kompetentno radi, bez ikakvih pritužbi. Rafteri su, kako se i očekivalo, klizili, uzimajući u obzir skupljanje kuće.
Nakon što su napravili sanduk, radnici su pokrili privremeni krov za zimu krovnim pokrivačem i istovremeno dovršili gradnju kuće.

Cijena kuće od bara
Ukupna površina kuće s balkonom, terasom i trijemom je - 206 kvadrata. Trošak kupljenog drva je 9.600 rubalja. za kocku sa šalicama u tvornici. Za izgradnju kuće potrebno je 100 kubičnih metara drva. Izgradnja kuće iz bara košta oko pola cijene materijala. Još uvijek treba dodati drvnu građu na krpe i rogove.
Započnite temu ovdje
Posted by sudionici foruma "Kuća i Vikendica" Nadin_Ka
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Brvnara Srbija Drvena Kuca Blockhaus Loghome Holzhaus (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar