Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kombinirajući san

Koju kuću želite napraviti kamenom ili drvenom? A možda i okvir? Sumnja nije mjesto kada se radi o kombiniranim kućama!

Je li moguće kombinirati svoj san? Većina korisnika thewick.info slaže se s tvrdnjom da je izbor zidnih materijala za izgradnju njihove kuće jedan od najtežih zadataka s kojima se suočava svaki developer koji je odlučio graditi prigradsko stanovanje.

Što znači pojam kombinirane kuće i koje su njezine prednosti u odnosu na kamen ili okvir?

Slaže se sklad između stabla ili kamena u ovom članku .

korisnik forumhouse Andrey Bugaev (nadimak na forumu Artecology)

- Prije svega, koncept "kombinirane kuće" je niz kombinacija materijala, kako unutar istog kata, tako iu različitosti materijala vanjskih i unutarnjih zidova s ​​prvim kamenom i drvenim nad podovima. Kombinirana kuća može se smatrati poboljšanom verzijom drva.

Najčešće, u izgradnji kombinirane kuće, prvi kat je izgrađen od kamena - koristeći ciglu ili beton, a drugi kat - lakši pod je od drveta, na primjer, ljepljene drva ili pomoću okvira strukture. Kombinacija takvih materijala omogućuje izgradnju uravnoteženog i udobnog smještaja.

Među prednostima kombiniranih kuća su sljedeće opcije:

  • Praktičnost ožičenja i inženjerskih komunikacija u kamenom dijelu kombinirane kuće.
  • Kod kombiniranih zidova prvog kata tijekom skupljanja znatno se smanjuje pomak trupaca u odnosu na nestisljive blokove prozora i vrata.

Andrey Bugaev

- Korištenjem energetski učinkovitih materijala za kameni dio zidova u mogućnosti smo značajno smanjiti gubitak topline u kombiniranoj kući, zadržavajući drvene zidove "disanja". I čineći zidove kamena na prvom katu, dobivamo priliku napustiti visoki temelj. Od označenog snijega zidovi se neće smoči ljeti snijeg nanosi ili kosa kiša. Podovi u takvoj kući mogu biti izvedeni u prizemlju, bez straha truljenje donjih rubova.

Kombinirana kuća pogodna je za gradnju na padini. U ovom slučaju, stražnji dio kamenog dijela može se djelomično kopati u brdo. Takva bi se kuća savršeno uklopila u krajolik parcele.

Stvaranjem unutarnjih zidova od kamena, u mogućnosti smo nadoknaditi očigledno veliki gaz unutarnjih zidova u odnosu na vanjske.

Andrey Bugaev:

- Unutarnji kameni zidovi savršeno akumuliraju toplinsku energiju, igrajući ulogu baterija. Gladite unutarnju mikroklimu, povećajte ukupnu toplinsku inerciju kuće. Također, unutarnji kameni zidovi mogu značajno smanjiti opasnost od požara u drvenoj kući. Idealni su za ugrađeni kamin ili peć. Prostorija s kamenim zidovima u kombiniranoj kući zadovoljit će tehničke uvjete za postavljanje kotlovnice.

Tradicionalno, prilikom izgradnje kombinirane kuće u prizemlju, one se nalaze:

  • garaža;
  • Tehnički prostori;
  • Kotlovnica;
  • Gimnazija;
  • Ostava.

Raspored tih prostorija u prizemlju omogućuje vam da uštedite novac, budući da izgradnja podrumskog poda nije potrebna, iako će u tom slučaju developer morati prihvatiti gubitak četvornih metara stambenog prostora.

I premda se vjeruje da je izgradnja kombinirane kuće jeftinija od kamena, korisnik našeg foruma s nadimkom Smiješno dijete vjeruje da:

- Klasična kombinacija: prirodni kamen i čvrsti trupci ne primjenjuju se na proračunske opcije, već je to premium segment. I ovaj dizajn može biti optimalan za kuću na padini, kao i za kuću u vlažnoj klimi umjerene zone, kada ljeti drveni dio zida ne pada pod kosu, a zimi visok snijeg ne šteti donjim rubovima.

Često, tijekom izgradnje kombinirane kuće, programeri preferiraju izgradnju masivnog temelja, budući da se ovaj oblik doživljava kao dokaz održivosti i pouzdanosti.

O pravom pristupu izgradnji podnožje trake rekao je u ovoj grani našeg foruma.

Andrey Bugaev

- Kombinirana kuća omogućuje zamjenu klasičnog temelja mono-ploče. Ali, ako napravite klasični temelj uzdignut iznad zemlje, prema svim pravilima, preklapanje i podna izolacija, kao i grijanje, onda će mono-ploča koštati manje.
Ako uzmemo klasičnu brvnaru s trupcima velikog promjera s ispravnim širokim utorom, tada izvedba podruma prvog kata u betonskom betonu nije barem skupa. A ako se u kameni dio kuće dodaju inženjerske komunikacije, onda je to jeftinije i pouzdanije.

Ako uzmete tehničku podlogu od pjenastih betonskih blokova kao osnovu kombinirane kuće, a gornji kat je okvirni pod prekriven metalnim pločicama. To rezultira iznimno učinkovitim dizajnom i općim troškovima izgradnje i jeftinim za rad.

Izgradnja kombinirane kuće omogućuje vam provedbu najsmjelijih projekata i istovremeno uštedjeti novac.

Glavni nedostatak takvih kuća je Činjenica da kamen i drvo imaju različiti vijek trajanja, a nekoliko godina kasnije može doći do situacije - kada je za gornji drveni pod već potreban glavni popravak, dok kameni temelj može stajati više od desetak godina.

Korisnici Thewick.info ovdje raspravljaju o izgradnji kombiniranih kuća.. Ilustrativna i detaljna priča našeg forumchanina o izgradnji kombinirane kuće dostupna je na ovom linku. A o kući lameliranog furnira i šest godina rada opisana je u ovom videu.

Pogledajte videozapis: Tomislav Goluban - ODLAZAK U SAN (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar