Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ostani zimovati!

Najnoviji i najvažniji zadatak ove sezone je zaštititi vrt od zimske hladnoće.

Vrtlari thewick.info počinju se pripremati za zimu u listopadu, još uvijek nema niskih temperatura. Uostalom, cvijeće, drveće i grmlje moraju prolaziti kroz duge zimske mjesece s mrazom, iznenadnim otapanjem i hladnim pucketanjem. Vrt koji je prikladno pripremljen za zimu ne boji se mraza ili snijega.

Mi vršimo obrezivanje

Jesensko obrezivanje voćaka provodi se prije početka stabilnih mraza, što drvo čini krhkim i uvijek u suhom vremenu. Uklonite suhe, bolesne, slomljene grane; bolje je ne ostavljati one koji rastu duž krune. Također možete lagano podnijeti najveće grane odozgo i odozgo, tako da kora ne puca na njih zimi..

U ovom trenutku, izrezati maline, opominjući - potpuno; Grmlje ribiza formira se obrezivanjem - kada na grmlju nema lišća, to je mnogo lakše. U kasnu jesen vidljivi su svi oni suvišni, stari, sjenčani, bolesni, ležeći na tlu i druge grane koje treba rezati.

Uklonite preostale plodove

Budite sigurni da uklonite iz jabuke i kruške trulih i osušenih plodova koji su bili neprimjetni, sve dok lišće nije poletjelo okolo. Ni u kojem slučaju ih nemojte bacati u kompostnu gomilu - gljivice prezimljuju na lišću iu bolesnim plodovima, uzrokujući truljenje ploda. Zapalite ih ili zakopajte negdje izvan mjesta.

alevtinka:

- Vjerujem da bolesne plodove treba ukloniti. Uostalom, nije poznato da li će vjetar donijeti bol ili ne, ali ostaviti na stablu i ispod njega zajamčeni izvor infekcije je neozbiljno, po mom mišljenju.

A možete čak i poprskati u pravo vrijeme s pravom drogom ... Ovdje, kao s ljudskim zaraznim bolestima. Glupo je biti tretiran, recimo, ARVI i istovremeno imati pored vas, na primjer, epruvetu s živom i spremnom da vas zarazi virusom ...

Belim gaće

Dok temperatura nije pala ispod nule, potrebno je imati vremena za izbjeljivanje stabala. Jesenje bijelo štiti i od štetočina i od mogućih učinaka predstojećih fluktuacija temperature u proljeće. Prije izbjeljivanja debla stabla (cijeli donji dio, do baze donjih skeletnih stanica), on se čisti od stare mrtve kore, mahovina i lišajeva.
Alla Ivanova:

- Izbjeljivanje, mislim da je moguće do -5C ... bez otkidanja stare kore, rane treba dezinficirati - i ovdje se opet vraćamo na 0C.

Za bijeljenje, osobito mladih stabala, svježe kalcinirani vapno se miješa s glinom kako bi se bolje zalijepio. Omjeri su sljedeći: za 10 litara vode, 2-3 kilograma vapna i kilogram gline.

Gajimo drveće i grmlje

Mlade i toplim drveće i grmlje se zagrijavaju za zimu: mulch debla stabla, navijanje biljke debla s izolacijom. Mulch kasnu jesen s mješavinom piljevine, sijena i treseta pomiješana s tlom. U malča dodajte čašu pepela, koja će štititi biljku od insekata, miševa i gljivica. Visina sloja - pola bajuneta lopate. Čim snijeg padne, odmah se prevrće preko malča. Što je snijeg viši, to je veća zaštita od mraza.

Triksi:

- Pokrivam grane smreke. U stablima jabuka oko debla stavljam grane drveća s iglama i vezujem ih konopcem. Preporučljivo je u potpunosti zamotati stabla jabuka. Na astilbi i jagodama stavljam stablo krila u umjetnički nered. Ali sve to kad već postoje dobri mrazevi, pa čak i grudva snijega. Ribizle, maline, kupine, šarenice, božuri, floksi, smreka ne skrivaju ništa, uvijek normalno spavaju. Prošle godine maline su se saginjale, ali nisu primijetile veliku razliku.

Mnogi korisnici thewick.info prakticiraju stari sovjetski način: omataju mlade zimzelene jabuke i kruške starim tajicama. Savijte mlade grančice do stabljike i omotajte od vrha do dna, ai cijelog vrha.

Uplašite miševe i zečeve

Stari hulahopke su općenito vrlo čest materijal u vrtlarstvu. Koriste se za borbu protiv miševa i zečeva.Za zastrašivanje zečeva, neke crne krpe ili crne plastične vrećice vezane su za krajeve grana sa strane otvorenog prostora. To je jednostavna, ali učinkovita metoda.

Tatuniki

- Crna mrlja na bijelom snijegu, koja se kreće od vjetra, znak je opasnosti za zečeve. Shtamb i podnožje donjih skeletnih grana zavoja presijecaju se po hlačama, koje se preklapaju (1 cm). Na dnu zavoja što bliže tlu (miš!)
Bolje je obući čarape na drveće, pritiskajući grančice na stabljiku.

Još jedan anti-miš narodni lijek je breza katran, koji se prodaje u bilo kojoj ljekarni. Vi samo trebate navlažiti vrpce u njoj i objesiti ih na kruške i jabuke, au omiljena mjesta miša u kasnu jesen proširiti komade vate natopljene katranom. Katran se ne ispire kišom i snijegom, a njegov miris pod zaklonom ruža, na primjer, ostaje do proljeća. Pod grmljem i drvećem manje, ali miševi također ne vole.
Provodimo prskanje

Temperatura je još uvijek pozitivna, ali na stablima nema lišća, tretiraju se za štetočine.

lobelija

- U jesen, drveće se poprska 3% (300 g na 10 litara vode) otopinom bakrenog sulfata ili željeznog sulfata.

Urea se koristi u koncentraciji od 5% (500 g na 10 litara vode), ovo prskanje pomaže boljem zimovanju stabala i koristi se kao preventivna mjera protiv krasta. Preporučljivo je to učiniti na pozitivnoj temperaturi. Stablo mora apsorbirati dušik, a ne samo lišće, nego i koru. Prskanje na minusu na listovima pomaže samo dodatno obogatiti buduću lisnu zemlju dušikom.

Alla Ivanova:

- Vrtni tretman s 5% ureom nije dorada, već kemijska obrada od gljiva, prije svega - krasta. Sve dok su dnevne temperature iznad nule, to je učinkovito. Fitosporin je također dobar, ako ste sigurni da imate ono što navode proizvođači.

Gajimo trajnice

Većina trajnica dobro je prilagođena oštroj ruskoj zimi. Toliko, tako da vrtlari na wick.info ne pokrivaju neke biljke - ima dovoljno lišća koje padaju sa susjednih stabala. Listovi bi trebali biti zdravi, kako kažu na thewick.info, "bez bjaka", pa je lišće starih stabala jabuke bolje sakupiti i spaliti.

Mountelf:

- Skrivalo sam nešto samo pod prijetnjom jakih mraza bez snijega. I tako - mulch i tako leži, pa čak i na vrhu lišća malo zaliti. Rezao sam neke vrhove biljaka za zimu. To je moj trening.

Ako nemate dovoljno lišća u vrtu, možete uzeti lišće "divljih" stabala. Oni također mogu pokriti krevete i krevete s podzimni usjevima i sadnicama.

Kondrat:

- Posebno nosim lišće iz male šume nasuprot i zakopavam u zemlju na mjestu sadnje češnjaka, luka i cvjetnjaka. Imam ilovače i dodam humus. Već kažem da imam ogromne crve, debele. Hranim ih, pokušavam.

Najosjetljivije na hladne biljke skrivene su u posebnim skloništima, a iznad njih postavljeni su okviri za žice, koji su pokriveni pokrovnim materijalom.

Evergreen rhododendronymulchirovat suhu piljevinu / treset / suho lišće i pokriti okvir.

IgorM

- Ovo je obavezno za evergreene. Glavno je zadržati cvjetne pupoljke. Dovoljno listopadni da se savijaju prema tlu (nakon malčiranja). Instalirali smo neke listopadne (budući da su još uvijek male) plastične kante za smeće.

Spreman sam svima reći što radim. Najjednostavnija stvar: izrežemo plastične cijevi za električno ožičenje promjera 16 mm i spojimo ih okretanjem za 90 stupnjeva. Ugradite u međusobno okomitim smjerovima (lijepljenje završava u tlo). Gornji pokrovni materijal, koji se utiskuje kamenjem ili zemljom. Vrijedi jedan novčić.

Ako je potrebno pokriti nešto visoko i malo u području, onda prije instalacije nježno zagrijavamo uglove preko vruće ploče i savijamo ih. Dobivamo kut od 45 ... 60 stupnjeva.

Biljke koje poštuju tlo sa slabom reakcijom kiseline - rododendroni, hortenzije, crnogorice, jestiva sfagnum od somota od honeysuckle. Ova mahovina ima antiseptička svojstva i ne raste ispod nje. Prodaje se u trgovinama za vrtlare.

Krizantema je obično prekrivena pokrovnim materijalom ili lapotnikom, a ako nema lapatnika, može se koristiti hrastovo lišće ili pokrovni materijal.

svibanj:

- Hrast raste negdje u blizini? Već nekoliko godina skrivam krizanteme (a ne samo njih) hrastovim lišćem. Posipam brdo, a iznad malih grana da držim lišće.

Zaštita ruža

Ruže podnose temperaturu na -8 dovoljno dugo, pa se počnu gomilati tek kad počnu mrazevi. Zemljište oduzeto od grma, kako ne bi oštetili korijenje. Prije okopavanja ruže se izrežu na 30% duljine izbojaka. Obrubljene ruže prekrivene su agrospanom - ništa se nije smatralo boljim od mekog pokrivača. Skloništa na ovim fotografijama estetski su od "bijelih nanosa", ali je jasno da oni neće raditi u svim područjima naše domovine.

Mnogi ljudi vole kako hibridne ruže čaja pokriva Vera Mironova santolia:

Santolia:

- 1. Navlaka je izrađena od sintetičke netkane izolacije (izgleda kao tanki filc) prije nje, ruža je izrezana na 1/2 visine i vezana, a širina rukava trebala bi biti oko 10-15 cm šira od promjera pripadajućeg ružinog snopa;

2. donji rub rukavca je savijen oko stabljike biljke i cijeli unutarnji prostor je ispunjen suhom velikom korom;

3. Zatim su gornji rubovi vezani i na njega stavljena plastika ili drugo - vodonepropusna vreća / vreća koja je dvostruko veća od rukava (mora postojati prostor između izolacije i gornje vreće), donji rubovi se mogu prešati kamenjem ili drugim teškim predmetima, a vrh može biti vezan kamenjem ili drugim teškim predmetima, a vrh može biti povezan i unutarnja, već vezana vreća s zagrijanom ružom.

Svi pokrivni materijali mogu se pripremiti jednom i koristiti od godine do godine.

Vrhnja torba / torba može biti u obliku Djeda Mraza, patuljaka i drugih likova iz bajke i vrta pretvoriti u bajku.

Ova je metoda bila opravdana kada je to bilo prije 5-6 godina, zime s 30 stupnjeva mraza, mnogi moji prijatelji su se zamrznuli, au mojoj "odjeći" nisu se ni zamrznuli.

A u proljeće, kada nema jakih mraza, gornja se vreća uklanja i izolacija se odvaja, kora se polako uklanja, ali rukav još stoji i prigušuje ruže od opeklina. Moguće je ukloniti grijač kada se zemlja odmrzne.

Punimo se vlagom

Čak i ako je ljeti vrt bio zaliven, tlo se značajno osušilo u jesen, a tijekom zalijevanja isušeni korijeni kompenziraju deficit vlage. To omogućuje biljkama da podnose niže temperature zimi. Navodnjavanje za punjenje vode provodi se krajem listopada. Zalijevanje je potrebno kako bi se ispravno navlažio metarski sloj tla. Bolje je sipati vodu u krug blizu stabljike, a ne u rupu oko debla, tako da se tijekom odmrzavanja voda u njoj ne stagnira, a nakon zalijevanja tlo tlo šiba, treset itd. Zrela stabla (starija od pet godina) zalijevaju se po obodu krune.
Yoursangel:
- Svaka mlada biljka (listopadna i crnogorična, posebno ne zaboraviti) za kantu vode, od sredine rujna do početka studenog 1 puta tjedno.
Alla Ivanova:- Po mom mišljenju, podzimny navodnjavanje je jedna od najvažnijih aktivnosti. To štedi od pauze tla u jakim mrazima. Vode iz rijeke. 2-3 sata ispod stabla - zemlja je nezasita u jesen.

Očistimo lišće, pokosimo travnjak

Nakon kraja listopada masivni lišni pad, lišće se uklanja s travnjaka i posljednji put kosi.

Sadovnik 62:

- Prvo, u proljeće trava je bolja (gušća) počinje rasti. Drugo, korijeni su bolje zamrznuti, otvrdnuli i odlaze u stanje mirovanja. Primijetio sam trešnje i stabla jabuka na patuljcima, koji imaju zimski list i ne žele ići na odmor. Treće, zagrijavanje travnjaka je aktivnije u proljeće.

Mariska:

- travnjak bi trebao biti pokošen posljednji put ove godine (ne prekratko). Ako kasnije kosite, onda travnjak neće imati vremena "malo rasti" prije snijega i može se smrznuti zimi, a ako uopće ne kosite, onda (travnjak) može sopret, a na proljeće ćete izvaditi otrcane i suhe lohme.

Budite sigurni da uklonite lišće i kap iz pod voćaka i grmlja (u ovom "ljepote" puno bilo "zaraza"). Zapalite listove i zakopajte kapljicu negdje (ni u kojem slučaju ne bacajte kap u kompost).

U ovom trenutku, rad u vrtu puno, ali napor se isplati. Šteta je što biljke ne prežive zimu.Možete saznati više o tome kako to izbjeći iz našeg videozapisa. Ovaj članak će vam reći što drugi posao treba biti učinjeno na mjestu prije hladnog vremena. A ovdje ćete, između ostalog, pročitati kako pripremiti ribnjak i zimzelene biljke za zimu.

Pogledajte videozapis: Zimovanje u Jakobsfeldu (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar