Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Grijači vode bez rezervoara za grijanje kuće

Tankless (flow-through) grijači vode za grijanje kuće imaju dovoljno za i protiv koje trebate znati prije nego što odaberete ovu vrstu grijanja. Grijači vode štede energiju i vaš novac

Izumitelji ovog sustava grijanja za ladanjske kuće izračunali su da uređaj koji su izumili štedi 20 posto godišnjih troškova grijanja kuće.

Grijači bez spremnika zagrijavaju kuću vrućom vodom, međutim, mogu grijati i distribuirati toplinu samo u maloj prostoriji. To je zbog činjenice da količina tople vode koja se koristi tijekom njenog rada ne može proizvesti toplinu, što bi bilo dovoljno za vrlo veliku prostoriju. Proizvođači tvrde da je bojler, koji je na tržištu već više od 10 godina, još uvijek prva generacija grijača bez tankera, a ubuduće će sve "ali" biti ispravljene.
U međuvremenu, bojler radi samo kada ga uključite, a vrijeme potrebno za zagrijavanje nakon uključivanja kreće se od 20 do 30 minuta. Ako želite da vaš ekonomični grijač napravi toplu kuću dva puta brže, morat ćete kupiti pumpu koja će brzo dostaviti potrebnu količinu vode u odjeljke za grijanje unutar ovog uređaja. Glavne prednosti grijača bez tankera su da značajno štedi električnu energiju, ali istovremeno troši veliku količinu vode. Programeri ovog kućnog grijanja u zimskom razdoblju osmislili su i pumpu koja destilira vodu kada stroj radi od i natrag do bojlera i time smanjuje potrošnju vode.
Temperatura unutar grijača je od 49 do 60 stupnjeva Celzija. Kako se stupanj ne bi podigao i ne bi prelazio maksimalno dopuštenu oznaku od 65 stupnjeva, hladna voda povremeno ulazi u nju. Tako se voda hladi za 10-20 posto norme postavljene unutar uređaja.
Grijači vode već se koriste u cijeloj Europi i Japanu, gdje je količina električne energije koju koriste vrlo važna za kućevlasnike. I najprije su počeli koristiti ovaj uređaj u Sjedinjenim Američkim Državama prije otprilike 30 godina, i on je tamo izmišljen. Od tada se izgled i funkcionalnost grijača dosta promijenio, ali je princip rada ostao isti. Grijač vode bez spremnika ima grijač koji se aktivira protokom vode. I protok vode u spremnik postaje moguć kada se ventil otvori. Nakon što voda uđe u glavnu jedinicu, grijač zadržava vruću vodu dok se ventil ne zatvori, i samim time grijač se isključi.
Postoji nekoliko vrsta grijača vode bez tankera. Oni se međusobno razlikuju po količini vode koja se koristi za grijanje prostorije, kao i automatskim ili mehaničkim sustavom uključivanja i isključivanja. Najekonomičniji je grijač koji u jednoj minuti koristi od 1,2 do 2 galona (od 4,54 do 7,57 litara) vode. Snažniji troši 2,5 do 3,5 galona (9,46 do 13,25 litara) vode u jednoj minuti. Na primjer, perilice posuđa i perilice rublja troše između 1 i 2 galona (3,79 do 7,57 litara) vode u minuti.

Pogledajte videozapis: jeftino grejanje (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar