Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Šindre na fasadi: značajke ugradnje i pogodnosti

Preporuke uz pomoć kojih možete samostalno i lijepo ukrasiti pročelje seoske kuće fleksibilnim pločicama.

Nakon razmišljanja o pitanju kako jeftino i lijepo ukrasiti pročelje seoske kuće, novajlija developer suočava se s mnoštvom opcija. Štoviše, lijepa i jeftina fasada - često međusobno isključivi koncepti. Proračun klasika - plastični sporedni kolosijek, ali ovo rješenje, "poput susjeda", često ne radi iz estetskih razloga. Žbukanje, tzv. "mokra fasada" na polistirenskoj pjeni, izgleda skupo, lijepo, ali cijena za 1 kvadrat. m takav završiti, blago rečeno, "ugriza". Stoga, mnogi su u potrazi za druge opcije, na principu "lijepe i jeftine, a u jednom kacigu." Jedan od takvih načina može biti završna obrada fasade fleksibilnim pločicama. I premda se ova vrsta završne obrade u našoj zemlji i danas smatra egzotičnom, naš portal ima mnogo iskustva u postavljanju mekih krovova na vertikalne zidove.

Sadržaj članka:

 • Prednosti završetka fasade kuće šindre.
 • Koje tehničke pojedinosti treba uzeti u obzir.
 • Koji su zahtjevi za projekt.

Početak programeri pogrešno vjeruju da šindra je čisto krovnog materijala, a njegova instalacija na vertikalnim površinama, ako je moguće, a ne za dugo. Najčešća zabluda je da će pločica uskoro kliznuti, otpasti, vjetar će je otpuhati, površina će izblijedjeti na sunce, bitumen će smrditi tijekom ljeta, itd.

Osim toga, mnogi sumnjaju u estetiku takve fasade, dok se u inozemstvu nećete iznenaditi takvom završnom obradom.

Štoviše, tu za vanjski ukras zidova kuće često koriste materijale kao što su nabor, škriljevac, profesionalni lim i šindre.

Krovni materijali na fasadi izgledaju lijepo i neobično.

Prvo pravilo bilo developer koji namjerava ukrasiti pročelje s fleksibilnim pločice - ova vrsta ukrasa je prednost i organski izgleda samo na vikendice određene arhitekture.

Ako je ideja staviti mekani krov na zidove došao kada je kuća već podignuta, onda je najbolje napustiti.

Obična kvadratna kutija, čije je pročelje popločano, u najboljem slučaju, izgledat će kao pokušaj da se "samo izdvojimo od susjeda".

Sam sam sagradio kuću čiji su zidovi prekriveni šindrom. Kao arhitekt-dizajner, mogu reći da je pogrešno ako se odluka o korištenju MS na fasadi javi kod kupca nakon što je projekt razvijen. Ili, još gore, u fazi izgradnje kuće. Fasada šindre temelj je sve arhitekture kućice, iz koje dolazi sve ostalo, ali ne i obrnuto. Samo u ovom slučaju, izlaz je uravnotežen kako u građevinskoj tako iu vanjskoj kući.

Osim toga, morate strogo stajati "kolač" od zida, jer fasada je konstruirana prema principu zglobno ventilirane fasade. i, u stvari, predstavlja (u visokotehnološkim projektima kuća) nagib krova proširenog na tlo.

Sagradio sam kućicu. Vanjski je spojen s PCB-om. Krov - fleksibilne pločice. Na zidovima, također, mislim da montiram MS. jer malo nas to čini, razmišljajući o ispravnoj izgradnji i vijeku trajanja takve fasade.

Tema je izazvala veliko zanimanje na portalu, a mišljenja sudionika bila su podijeljena. Netko s obje ruke "za", smatrajući takvu fasadu originalnom. Netko se protivio, vjerujući da je - skup i nepraktičan, i što je najvažnije - pločica će uskoro otpasti, jer "radi" na krivu sa stajališta njegove instalacije vertikalne ravnine.

Zanimljivo iskustvo jovik2003, koju je ideja o MS na fasadi privukla njezinom singularnošću.Član portala nije bio lijen i napisao je zahtjev za nekoliko proizvođača šindre, gdje im je postavio pitanje: je li dopušteno tehničkim propisima položiti mekani krov na vertikalnu ravninu.

Dajemo odgovore proizvođača:

Prva tvrtka

Polaganje bojne glave pod kutom od 90 stupnjeva je moguće ako slijedite niz naših preporuka, i to: svaka šindra je prikucana na najmanje šest četkanih čavala (na mjestima kako je propisano u priručniku za instalaciju). Leteće šindre bez obzira (bez obzira na temperaturu okoline) lijepe se na podlogu uz pomoć građevinske sušilice. debljina OSB ploče - ne manje od 12 mm.

U ovom slučaju, otpor toplije na +110 ° C, tako da fasada ne "pluta" ljeti. Fasada neće mirisati na bitumen, jer u svom sastavu praktički nema hlapljivih spojeva i otapala.

Druga tvrtka

Šindre se mogu koristiti za završavanje fasade. Šindre su pričvršćene sa šest čavala na svaki list, a četiri čavla su pravilna, a druga dva su zabodena u gornjim kutovima, na udaljenosti od najmanje 2,5 cm od ruba.

Tako proizvođači potvrđuju da je MS na fasadi normalno rješenje. Potrebno je samo postaviti šindre u skladu s uputama, a ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nazovite tvrtku i potražite savjet od stručnjaka.

Sada, od teorije do prakse.

Dobro sam upućen u nijanse polaganja šindri i na temelju tog iskustva mogu dati savjete o njegovoj ugradnji na fasadu.

 1. Visokokvalitetni MS peći ljeti na suncu u čvrstom tepihu 1 tjedan nakon polaganja. Važno je obratiti pažnju na modifikator koji se koristi u bitumenu - SBS ili APP, te odabrati kvalitetan proizvod.
 2. U početku, šindre šindre mogu se dodatno osigurati malim čavlima ili uz pomoć klamerice.

Karanfili ili zagrade će kasnije hrđati i nestati. Ni od njih neće ostati niti tragovi i rupice. To smo učinili čak is negativnim nagibom površine.

 1. Ventkanal u kući koju je Ilya sagradio, ide od samog dna do grebena.
Fleksibilni crijep na fasadi + podstava tepih = otporan na vlažnost, stoga, kako bi se uklonila vodena para, težeći od kuće prema van, potrebno je ugraditi ventilacijski prizor širine oko 4 cm.
 1. Spojne točke su izrađene od pregača od pocinčanog čelika, s puralnim premazom u boji krova.
 2. Stijenka okvirnog snopa (iznutra prema van):
 • suhozidom;
 • CAP;
 • okvirni stalak - daska s presjekom 5x15 cm + izolacija - kamena vuna;
 • protustrujna rešetka za križno zagrijavanje, za rezanje hladnih mostova - šipka 5x5 cm + zagrijavanje - minplate;
 • superdifuzijska membrana otporna na vjetar;
 • ventkanal - šipka 5x5 cm;
 • CAP;
 • hidroizolacija na posebno važnim mjestima (hidroizolacija tepiha pod MS);
 • šindre.

Završio sam gostinjsku kuću MS-a. "Pita" je uobičajena, kao kod postavljanja krova na krov: OSB, okvir s izolacijom, ventzazz preko sanduka, OSB, šindra. Ne vidim nedostatke u takvom pročelju. Kuća je topla, suha i tiha.

Korisnik portala nadimka PETR2222 također je ukrašavao svoju okvirnu kućnu bojnu glavu, jer Smatra da je brz, praktičan i lijep. Korisnik savjetuje da nužno napravite ventzaz, da obratite posebnu pažnju na spojne točke GF-prozora, uglova, barem da zakucate što više čavala koje proizvođači preporučuju, i da zagrijete latice građevinskim sušilom za kosu.

Po mom mišljenju, fasada šindre izgleda vrlo čvrsto i originalno, pogotovo kad se gleda sa strane. Mislim da je ventfasad optimalno rješenje za kostur.

Svaka PETR2222 šindra je u prosjeku pričvršćena s 10 čavala.

Pogledao sam fotografiju MS-a na fasadi i odlučio sam i ja. Svi prijatelji koji su vidjeli završiti "žive", ona voli.


Estetika fasade šindre - stvar ukusa i obilježja projekta. No, mnogi programeri su prvenstveno zabrinuti za trajnost i ekonomsku izvedivost takve završiti.

Prema korisniku portala Simon, obložila je kućicu sa šindrom i ne žali zbog toga. Ljudi koji prolaze stalno pitaju kakav materijal je na pročelju. Po trošku se ispostavilo da je jeftinije od završnog spajanja. Glavna stvar - za kontrolu razine tukli šindre kroz svaki 3. ili 4. red.

nikitin_ilya procjenjuje se da je 1 kvadrat. m fasade, ukrašena MS, koštala ga je 450 rubalja. To uključuje cijenu šindre, OSB-a, ventzazora, spojnih elemenata, dobornika i mastiksa. Sve možete obaviti sami i brzo, jer Proces instaliranja MS-a nije teško za graditelja, a to je dodatna ušteda na uslugama građevinskog tima.

Visoka kvaliteta šindre od pouzdanih proizvođača ne blijedi, a vijek trajanja može biti 50 godina.

Fasada šindre ne blijedi, uvijek čista, jer sva prljavština je oprana kišom. Ne morate brinuti za njega. Završetak izgleda lijepo. Ako želite, možete promijeniti boju za 20 godina jednostavnim punjenjem nove pločice na staru.

U predmetu nikitin_ilya ispričano je kako je sagradio neobičnu i lijepu ladanjsku kuću s fasadom fleksibilnih pločica. Ovdje su svi odgovori o postavljanju mekog krova na vertikalne zidove.

U člancima - kako položiti šindre ispravno i izbjeći pogreške tijekom njegove instalacije, kao i odabrati najbolji krovni materijal za vikend. U videu - sve o svojstvima šindre.

Pogledajte videozapis: POSTAVLJANJE TEGOLE - OBJAŠNJENO (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar