Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Ukrasne stropne grede - šuplja imitacija

Kako napraviti šuplje ukrasne stropne grede za skrivanje komunikacija.

Prvi dio članka bavio se dizajnom stropa s dekorativnim gredama i procesom njihove izrade od drva, ispostavilo se masivan dizajn isključivo za unutarnje uređenje. U istom dijelu govorit ćemo o funkcionalnijim imitacijama - šupljinama, u kojima se mogu obavljati različite komunikacije kako bi se izbjeglo preklapanje shtroblenija. Lakše je ugraditi reflektor u lažna svjetla šupljih stropova. Strop u Walkeu s lažnim vješalicama: svi detalji tehnologije.

Falshalki na stropu - lijepa je i funkcionalna.

Drveni i drveni držači

Kao iu slučaju masivnih falshbalki, unaprijed odaberite dimenzije greda na temelju veličine i geometrije prostorije i rasporeda. Za razliku od drvenih greda, koje mogu oponašati i nositi konstrukcije ispod stropa, udubina se koristi samo za ugradnju izravno na strop. To vam omogućuje da spremite drvo i učiniti ih u obliku trokutaste kutije. Kao i drvo, ploča na stropu mora biti suha na stropu; olovna kutija neće voditi, ali se mogu pojaviti šavovi na proizvodu, unatoč različitim pričvrsnim i učvršćivačima. Da bi se povećala čvrstoća, kombinacija elemenata se obično kombinira - spojni elementi i ljepilo ili sustav s trnovitim žljebom pojačan ljepilom. Najčešće, jednostavno spajanje elemenata i spoja na šipku, budući da kutni dio pri 45 ° ili žlijeb za žlijeb zahtijeva određene vještine u stolarijskoj i alatnoj bazi, ne ograničavajući se na ubodnu pilu, glodalo i posebnu mlaznicu.

Veza uz pomoć šipki na vijcima i ljepilu je prilično pouzdana, ne zahtijeva posebne vještine, dovoljno truda i točnosti. A bočni šavovi mogu biti "skriveni" pomoću kita s bojama ili dekorativnim slojevima, ili se mogu naglasiti četkanjem, a oni će se izgubiti u odnosu na opće pozadine, kao što to sugeriraju naši majstori.

Ako ste sigurni da je drvo za falshbalki suho, hrabro spojite samo kraj do kraja. Ako ostarite (četkom), čak i ako se šavovi malo razilaze, to neće biti vidljivo. Dobro PVA plus vijci, rasporediti ih u redovitim razmacima i pokriti ih s dekorativnim prugom (za kovanje) s imitacijom kovanih noktiju glava. Možete tražiti stare daske s vremenom, ali svakako provjerite prisutnost parazita.

Da bi spoj bio ravan, bočne stijenke su postavljene što bliže podnožju, ako je potrebno, izbočine se uklanjaju ravninom i velikim brusnim papirom. Sam postupak montaže spuštenog stropa na strop sastoji se od nekoliko faza:

 1. Pričvršćivanje montažnih šipki - pričvrstite vijcima u stranu s korakom od 15-20 cm.
 2. Bušenje za vijke - okomito na prethodnu liniju vijaka, izbušiti rupe za pričvršćivanje bočnih zidova na podnožje. Nagib zatvarača je sačuvan, ali između vijaka mora biti najmanje 0,5 cm.
 3. Nanošenje ljepila - prema uputama, ali sloj ne smije biti previše tanak (ne može se pravilno uhvatiti) i previše obilan, tako da ne izlazi.
 4. Montaža - nakon vremena održavanja navedenog u uputama za ljepilo, bočne stijenke spuštenog stropa za strop spojene su s postoljem i vijci su pričvršćeni u pripremljene rupe.

Ako namjeravate umjetno starati dobivenu kutiju, preporuča se prije obrade hodati s oštrom sjekirom po cijeloj površini i praviti čips i zareze. Dodaju spušteni strop na strop prirodnosti, a to će, zajedno s četkanjem, stvoriti osjećaj drva koje se istroše vrijeme, a šavovi će biti gotovo neprimjetni. Jedan od naših članova foruma zalijepio je i strane, i izgleda vrlo organski.

Napravio sam 50x200 mm od daske, jer je ukras bio star, pun, lachil. Kutna greda je čak i zalijepljena tako da je dobivena imitacija snopa 200x200 mm.

Šuplje grede do stropa montiraju se na okvirnu gredu ili profil za suhu gradnju duž cijele dužine ili u malim fragmentima. Kape samoreznih vijaka uliju se u čađu, ožbukane kitom i nijansom, možete koristiti i dekorativne obloge ili pričvrstiti gredu poprečnim trakama - kovanim ili kožnim. Koristeći istu tehnologiju, grede mogu biti izrađene ne od drva, nego od tanjura - šperploča, laminiranih iverica, MDF-a.

Prema planu, imam dekorativne grede - greda je uska i visoka, nisam pronašao takve letvice, drveni masiv je težak, ne odgovara. Naručio sam od proizvođača namještaja iz laminiranih iverica 16 mm, sastavit ću gredu u obliku slova U - unutar okvira drvenih šipki i instalacije na strop ili duraluminijski okvir.

Kada govorimo o pločama, najbolja opcija je utor za bočne stijenke i dno. Ova metoda je prikazana na crtežu.

Gipsane ploče

Nije svatko može i voli raditi s drva, u ovom slučaju, najbolja opcija bi se šuplje grede od gipsanih ploča - ide na okvir profila i obložen. Završetak će ovisiti o željenom učinku: ako vam je potrebna moderna glatka tekstura - tanak sloj kitova i boja, ako je više reljefni - deblji sloj s namjerno grubim potezima. Nakon označavanja stropa, prema odabranom rasporedu, montaža se izvodi u nekoliko faza:

 1. Na tiplu montirajte dva vodiča. Na temelju dimenzija grede, one se nalaze u blizini ili na određenoj udaljenosti.
 2. Vodilice u pravilnim razmacima fiksiraju duljine stupa profila, formiraju visinu budućeg snopa (uzimajući u obzir ulazak u vodilice).
 3. Dva tračnica su pričvršćena na profil stalka - podno podnožje grede.
 4. Lamele su izrezane na veličinu bilo kojim nožem za gradnju.
 5. Kutija je dosljedno obložena gipsanom pločom, a posljednja se pričvršćuje vijcima na dnu. Prilikom učvršćivanja limova, čepovi su lagano umetnuti, tako da prilikom punjenja ne morate napraviti debeli sloj.

Neki koriste drugi algoritam:

 1. Vodilice zavijte na unaprijed određenu širinu.
 2. Bočne stijenke gipsane ploče pričvršćuju se na vodilice (koriste se deblje ploče) željene širine.
 3. Donji vodiči su pričvršćeni na strane duž ruba.
 4. Kako voditi dno.

Nakon instalacije kanala, zglobovi su zapečaćeni sa serpyanka (pojačanje stakloplastike u obliku trake) i pljunuo. Ako je planirano da je reljef glatka, dovoljan je jedan završni sloj, kada je potreban račun, u dekoraciji se koriste početni sastavi. Prije shpatlevaniyu lažni strop na stropu mora biti premazan. Dodate li akrilni premaz u vodu za miješanje, kit će biti elastičniji i bolje će pasti. Završni sloj kita prije farbanja se polaže finim brusnim papirom ili posebnom mlaznicom i također se melje.


Jedna od tema na forumu pokazuje kako usidriti uglove i napraviti kasetiran strop. Strop s efektom zvjezdanog neba također je derivat suhozida. U videu - o kući u bavarskom stilu, u kojoj grede igraju glavnu ulogu.

Pogledajte videozapis: POTPUNA ADAPTACIJA PODA, ZIDOVA I STROPA JEDNOG STAROG OBJEKTA (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar