Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Samo tri milimetra - i bez buke

Zvukoteploizol - novost na tržištu građevinskih materijala

Mnogo je pisano o negativnim posljedicama glasnog zvuka za ljudsko tijelo. Prije svega, psiha počinje patiti, a tek onda - srce, jetra, bubrezi ... Naravno, arhitekti i graditelji koji su bili uključeni u izgradnju vaše kuće misli o zvučnu izolaciju, jer je ovaj parametar nužno uključen u građevinskim propisima. Druga stvar je koliko je ovaj problem riješen.
ZAŠTO U APARTMANU "MORSKI VAL"?
Jedan od najčešćih materijala koji se koristi (i koristi) za zvučnu izolaciju je kalcinirani pijesak. Iako graditelji sami sumnjaju u tvrdnju da je pijesak u tu svrhu doista kalciniran, u svakom slučaju ne zadovoljava suvremene zahtjeve.
Učinkovitost ekspandirane gline je veća, ali za njezinu uspješnu primjenu mora se znatno povećati masa preklapanja, što je prepreka za njegovu uporabu od strane graditelja.
Tvrde ploče od mineralne vune - materijal koji se može usporediti s prethodno navedenom zvučnom izolacijom, ali s vremenom se skuplja, što može dovesti do povrede integriteta estriha.
Mogućnost primjene zvučne izolacije od pjenastog polietilena i polipropilena jednom je izazvala pravi šok uma. Međutim, da bi ga položio točno, u pravilu je nemoguće, on je gotovo uvijek "zabrinut". Kao rezultat toga, cement-pijesak estriha pukotine i deformira.
... I BITI MIRANI I TOPLI
Kako mogu popraviti ono što su graditelji učinili pogrešno? Teoretski, možete dodati sloj pijeska ili ekspandirane gline, tako da je sloj za zvučnu izolaciju bio deblji. Ali u praksi je malo vjerojatno da će itko to učiniti - uznemirujuće. Osim toga, kako ojačati sloj "labav" materijala na stropu?
Ovaj problem može riješiti jedan od novosti na tržištu - materijal zvukoteploizol. Izgled je višeslojno, fleksibilno i elastično platno tipa krovnog materijala. Unutar njega je poseban materijal - stakloplastika, prepoznat kao jedan od najučinkovitijih za izolacijski udarni šum. Jedan sloj ovog materijala apsorbira do 23 dB udarnog šuma (60 dB je prag boli za osobu). Proces polaganja toplinske i toplinske izolacije vrlo je jednostavan. Donji dio role se zagrijava dijelovima plinskim lemilicom (tamo se nalazi bitumen) i lijepi se na gotovo svaku površinu. Zapravo, dva radnika mogu staviti više od 200 m2 materijala dnevno. Ako postavite zvučnu i toplinsku izolaciju na podu stana, morate napraviti cementno-pješčani estrih debljine 4,5 cm na vrhu, a “pluse” zvučnog grijanja i toplinske izolacije uključuju minimalnu debljinu materijala - samo 3 mm. I samo ime - zvukoteploizol - kaže da u vašem stanu neće biti samo mirno, nego i toplo.

Pogledajte videozapis: Severina & Učiteljice - Generale (Official video) (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar