Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Proizvodimo dušik: kako pravilno sjeći i koristiti pileći izmet

Kako privući kokoši na gnojivo za kompostiranje

Vlasnici čak i male kokošinjac mogu dobiti izvrsno gnojivo, koje radi kao ambulanta za biljke koje blijede zbog nedostatka dušika.

Možete početi kompostirati pileći izmet u kući. Za stvaranje povoljnog okruženja za korisne mikroorganizme odgovorne za proces kompostiranja, na podu ispod kokošara napravite suhu prostirku sa slojem od 10-15 centimetara (sijeno ili slama, ili piljevina, itd.).

Na sloj posteljine tjedno se polaže tanak, svježi sloj. Da bi kokoši pomiješali otpad, osiguravajući pristup kisiku gnojivima, svaki dan se na njega baca pregršt hrane. Važno je da je kuća dobro prozračena. Proces kompostiranja možete kontrolirati mirisom amonijaka - ako je jak, dodajte još legla ili neke gline.

Tijekom godine debljina sloja posteljice raste na oko 30 cm, a pri čišćenju kokošinjca (obično u rano proljeće ili jesen) potrebno je na podu ostaviti tanki sloj u kojem žive korisni mikroorganizmi. Spreman, "zreo" kompost od pilećeg gnoja je bez mirisa i spreman za upotrebu. Ako je miris prisutan, izmet se šalje u kompost.

Kada koristite ovo gnojivo, kao i svaki drugi gnoj, potreban je oprez: višak dušika može spaliti biljke. Većina usjeva treba 150 grama gnojiva po kvadratnom metru kreveta za pravilno hranjenje.

Pogledajte videozapis: Wal Thornhill: The Saturn/Earth Connection and Our Place in the Universe. Space News (Srpanj 2019).

Ostavite Komentar