Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Kako uštipnuti stablo

Formiranje četinjača na primjeru TheWick korisnika

Čini se da svi vole crnogorice. Da postoji samo božićno drvce pored kuće, koje se na Novu godinu može ukrasiti vijencem sjajnih žarulja, ili bora, i cedra.

U prirodi, to su velike biljke, tako rijetko jedan od vrtlara im omogućuje da rastu kako rastu. Crnogorični oblik (sve do višeslojne ploče za voće i chupa-chups), povećava raskoš krune, ograničava rast, čine neprohodne živice. Pogledajmo kako ispadaju korisnici TheWicka.

Štipanje je metoda kojom se biljka skraćuje, čuva u okviru željenog rasta i čini njegovu krunu bujnijom i gustom. Ako se božićno drvce, uključujući i plavo, može izrezati (iako je bolje da ga uštipkamo), onda će biti ispravno samo štipati bora.

U kojoj dobi obrezana smreka

Stisnite i orezajte mlade izbojke stabla tijekom aktivnog soka (u proljeće i rano ljeto). Dakle, svijeće od borovine grickaju se kad se potpuno "pomaknu naprijed", ali igle na njima ili se uopće nisu pojavile, ili su tek počele cvjetati. Tada je vjerojatnost pogreške s veličinom izbrisanog dijela pucnjave svedena na nulu.

Iz klice isključuju "koliko je potrebno" za provedbu vrtlarskih planova, a najvažnije je osigurati da najmanje jedan bubreg (na drveću) i igle (na borovima) ostanu. Da bi stablo bilo više i da se ne bi povećavalo, rast tekuće godine je veći od rasta u idućoj godini do željene visine.

Tehnologija stezanja je jednostavna, pogotovo s određenim vještinama:

  • Lijevom rukom izvadite bijeg, držeći ga između palca i kažiprsta;
  • Odvijte vrh bijega desnom rukom.

Ovaj postupak budi uspavane pupoljke. Sljedećeg proljeća na ovom će se mjestu pojaviti pršut novih izdanaka, koji će opet morati biti prikovan. Nepotrebni izbojci potpuno su izvijeni. Rezidba neće biti potpuna zamjena za štipanje, jer uvijanje izboja rezultira kosom linijom loma, a gornji bubreg automatski postaje vođa. Tada je ne morate stvarati.

Ako trebate više niti, onda je drugačije.

Budite oprezni da stegnete (ili podrežete) sve svijeće, inače ćete dobiti nepotrebne duge grančice na četinarima.

Evo kako je učinio Helga jednostavno obrezivanje jednostavnog božićnog drvca (vidimo da gornji dio biljke još nije dotaknut):

Nakon pokušaja, pobrinite se da štipanje omorike plave ili bilo koje druge traje manje vremena nego rezanje škare za rezidbu. Nemojte se bojati katrana na rukama - u mladim izbojcima izgleda kao sok i lako se pere.

U pametnim knjigama preporuča se to postupno, na različite načine, ali tko će čekati!

Tako je izgledao „vrlo mali“, na jednom bubregu s 2-4 reda igala, zaboden bijeg godinu dana kasnije: davao je snažne svijeće, formiranje pupoljaka je postajalo nisko, pršljena se širila duž cijelog rasta.

Obrezivanje i štipanje obično se primjenjuje na smreku i borovima koja su sama uzgajala ili su donesena iz šume.

Svejedno, bez obzira na to kako štipamo borovu šumu, neće izgledati kao Pug.

No, slobodna šumska božićna drvca i borovi mogu biti ukras mjesta u rukama vrijednog vrtlara. Često se dobivaju uspješna rješenja. Osobito s božićnim drvećem - kao što je već spomenuto, ovo je izdržljivije biljke, poput bora, raste brže, mnogi odlučno presiječe ovo drvo škarama, daju željeni oblik i dobiju veliku pompe.

Ova riblja kost Vasili.S60 donesena iz šume u vrlo mladoj dobi, i tako je počela tražiti četiri godine striga.

Ova fotografija pokazuje uspješan pokušaj skrivanja WC-a i hrpe komposta iza četinarskih stabala.

Za formiranje živica ispravno koristiti stabla: oni su više prikladni za neprohodne živice. Ne nužno plava: od običnih biljaka "iz obližnje jele-gaj" možete dobiti lijepu, prilično ukrasnu ogradu. Na primjer, betto33 On je posadio božićna drvca na granici svoje parcele, čekao je dok nisu izašli iz djetinjstva, a već nekoliko godina upravo ih je izrezao s vrha i strana. Ispalo je lijepo, još jedan plus - bilo je moguće potpuno odvojiti od susjeda.

Ali živa ograda koju je stvorio susjed burenkina štipanje proljeća.

Ograda četinjača formira se na sljedeći način: u prvom proljetnom razdoblju zasađuju se drveće, a sljedeće dvije godine troše se na formiranje kostura, kada stabla dosegnu starost od tri godine, možete početi gnječiti. Formiranjem kostura, debla i grane stabla se neko vrijeme fiksiraju u određenom položaju. Da biste to učinili, upotrijebite ili čvrstu podlogu (pravilno postavljeni lanac), ili žicu ili viseći teret. Najbolje je oblikovati stablo u proljeće i rano ljeto, u vrijeme aktivnog protoka soka. Waldschnepfer savjetuje da se ne koriste užadi, već tvrda žica. Lift u obliku slova S ne trunu, ne stisne granu i lako se podešava savijanjem.

Na tom stablu sve osim posljednjeg rasta raste u danim smjerovima. Doveden je iz šume, dirigent je nekoliko puta umro, grane su bile samo na jednoj strani biljke i obješene užadima. Prtljažnik je izravnan od strane vrtlara, grane su podignute i otkopčane.

PaulineModerator TheWicka smatra da je za živicu četinjača potrebno pažljivo odabrati sadni materijal. Neke biljke neće biti napravljene da budu mekane bilo kakvim štipanjem, čak i ako je okrenete naopačke.

Četinari su dobri ne toliko u živicama, kao u raznim kompozicijama, u rock vrtovima itd. U ovom slučaju, uvijek se skraćuju i skraćuju i daju neki oblik. Pogledajte kako neobično lijep bor može biti u svakom pogledu!

Vjerujte praktikantima i postanite praktikanti, inače će se cijeli vaš život nastaviti obmanuti i bojati se!

KRUTA svaki proljeće uštipuju svoje borove: prema planu vrta, oni bi trebali postati 2-metarske lopte. U principu, bor počinje da se formira u kuglu kada naraste do potrebne visine: vodič (dio debla na kojem se nalaze samo grane prvog reda), izrezan jednom, više se ne obnavlja. Da bi lopta bila pahuljasta, mlade svijeće za rast u proljeće, prije nego su igle otvorene, izrežu se na trećinu ili dvije trećine. To se može učiniti u jednom pokretu.

Kocka se može formirati pomoću sklopivog okvira u obliku slova P. Čim biljka dođe u neki parametar (širina, visina, itd.), Vrijeme je da ga seče. Rezidba se provodi u razdoblju rasta. Angažiranjem možete dati crnogorici najupečatljiviji pravilan oblik: globus na nozi ili višeslojnu voćnu ploču. Ali ...

Ako ste spremni provesti ostatak života na ljestvama, tada ćete morati svake godine imati šišanje kako biste održali željeni oblik, a zatim nastavite. A biljka gubi svoj oblik bez brige vrlo brzo i spektakl se obično predstavlja kao tužan.

Božićna drvca - kako rezati

u Evgenia na alpskom brdu 25 godina, smreka je rasla u obliku savršene kugle. Oblik se održavao godišnjim proljetnim frizurama, mladi izbojci duž vanjske konture potpuno su uklonjeni, a unutarnje izbojke rastu i stvaraju tako gustu krunu da se prugama nekoliko godina zaredom izvlače pilići. Tada sam morao prodati daču, a sudionik našeg portala ponovno je vidio svoje stablo tek nekoliko godina kasnije. Njezin prijašnji ponos, koji više nije ispravno podrezan, izgledao je poput neuredne metle.

Загрузка...

Ostavite Komentar