Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Savjeti za gradnju

Neki praktični savjeti Fedora Mihajlovića o planiranju gradnje, nabavi materijala i odabiru radnika za izgradnju kuće


  1. Planirajte svoju gradnju unaprijed. Priprema mora započeti prije nove godine, tako da je do ožujka i travnja sve spremno.
  2. Potrebno je pažljivo razmotriti i pripremiti projekt na crtežima. Razumjeti kako će se urediti kanalizacija, ventilacija, opskrba vodom. Na najmanji detalj, prodrijeti u sve detalje: čvorovi, strukture, materijali, tehnologija i tako dalje.
  3. Izračunajte približnu procjenu i procijenite svoje financijske mogućnosti! Fyodor Mikhailovich preliminarni izračuni poklopio s praksom. Štoviše, negdje je planirao više nego što je potrebno, ali negdje je pogrešno izračunao. Ako pogriješite u smjeru smanjenja troškova - dobiti dugoročnu izgradnju.
  4. Kupite osnovne materijale u veljači-ožujku i dovedite ih, ako je moguće, na gradilište (ili trgovinu nedaleko, ako ne možete voziti kao Fedor Mihajlovič). Usput, na smrznutoj cesti je još bolje.
  5. Zapamtite, u proljeće zatvorite cestu za teške kamione, bolje je imati vremena. Ako kasnite s ovom stavkom, padat ćete na proljetni porast cijena materijala, zbunjenost s isporukom. Doći će građevinska sezona - i sve neće ovisiti o vama, a nedostatak materijala tijekom izgradnje je jednostavan za brigadu - pijenje, briga brigada, ulazak u novac i tako dalje. Na primjer, ploče nisu isporučene na vrijeme. Hoćete li čekati ekipu zidara od 5-8 ljudi ?! tj treba osmisliti, ispraviti i izvršiti logistiku. To je vrlo važno.
  6. Započeti izgradnju čim se snijeg otopi - krajem ožujka, prvim danima travnja. U skladu s tim, potrebno je obaviti razgovore s potencijalnim timovima, poslovođama, obrtnicima ili, ako želite, s tvrtkama. U veljači se s vama rado sastaju, jer ne sezona. U proljeće i ljeto pronaći pristojne zidara je vrlo teško. Ako ste se odlučili na graditelji - budite sigurni da napisati komad papira s cijenama za svaku "kihanje" i neka ih potpisati i oni i vi. Nešto poput ugovora, inače ćete u budućnosti vući novac iz bilo kojeg razloga. Ali možete nešto i sami zaboraviti. U brigadi mora nužno biti jedan glavni - onaj koji je odgovoran za "osoblje", s kojim morate razgovarati o kvaliteti rada i plaćanju. Ako ne odmah odrediti "glavni" - dobiti izravno na novac. Razgovarajte samo s jednim, jedan na jedan.
  7. U svakoj fazi rada - odvojeni tim: polaganje, krov, žbuka, elektrika, grijanje itd.! Jack svih obrta lovi! Osim čuda. Ne držite brigadu više od mjesec i pol dana, promijenite je! Počnite bezobrazno, šibajte se, budite nepristojni i još mnogo toga. Dopustite da pijete, možete do točke. Ako smatrate da je situacija izvan vaše kontrole - protjerajte bez plaćanja (upozorite unaprijed). Kada računate za svaku fazu rada, nemilosrdno pregovarajte! Povuci novac za brak, za volumen, za sve! Ne vjeruj u riječ! Provjerite sve osobno, ne vjerujte u ono što radnici i poslovođe kažu - i to će učiniti, to uvijek radimo, "Ja sam 30 godina na gradilištu" i tako dalje. Ali za to, unaprijed, morate se pripremiti teoretski. A ako je u teoriji pisano: "tako i tako" - stojte na svom mjestu ili vozite brigadu.

Nekoliko riječi o značajkama dizajna

Fyodor Mikhailovich ne bi koristio fleksibilne veze u zidovima za artikulaciju opeke s nosivim zidom - to je potpuna glupost!

Bolje je odrezati pjenu i postaviti mrežicu za ojačanje. Zatim, pjena može biti "ljepila" montažna pjena. Počeo je činiti gornje redove na nov način. Izolirajte krovnu bušotinu - najmanje 30 cm vune! Nećete požaliti. On ne savjetuje da stavite tako snažan kotao, kao što je učinio (40 kW).Na kući od 375 kvadrata, s dobrom izolacijom - 25-28 kW - dovoljno je! Ne zaboravite Fedor Mikhailovich jedan kat podzemne, a tamo temperatura ispod nule ne pada, zbog toga također uštede na grijanje.

Neke od "šala" o gradnji prilikom traženja izvođača

Fyodor Mikhailovich primjećuje da nije lako odlučiti o izvođaču vodoopskrbe. Za početak, morao je proučiti teoriju i pročitati planinu informacija, kako bi bilo moguće suštinski govoriti o projektu. Počeo je izgledati čak i prije početka gradnje i nalazio se izravno izravno u vrijeme instalacije.

Najlakši način je zauzeti dobro poznatu tvrtku. Učinit će to kako treba, jedini negativ - umnožiti trošak za 2 ili 3. Općenito gleda oko 8 izvođača. Bila su dvojica u džipu nesigurnih godina starosti 18-24 godine. Jedan u naušnicama i prstenje na svakom prstu, drugi njegov šef. Ostajali su vrlo impresivno i odbijali ići u podrum kako bi pregledali kotlovnicu - "Zašto ?! ... i sve je jasno!" Šef koji je istaknuo - “Mi sami radimo više od 5 godina (a naša tvrtka postoji jedanaestu godinu, imamo licencu!), Stavljamo bilo kakve kotlove”, kako želite. Na pitanje Fyodor Mikhailovich o vremenskim ovisna automatizacija, dečki su izdužena lica i pitao: "A što je to o?!

Kada je riječ o cijeni, sve brigade zovu približno istu cijenu, tako da je teško odlučiti koju ćete odabrati. Bilo je više profesionalaca. Donijeli su hrpu brošura, cjenika, kutija i prijenosnih računala, licencu i kategorički izjavili - "Kotao mora biti instaliran pod kutom od 45 stupnjeva tako da nema okretaja dimnjaka." Objasnili su ovako: "Inače neće biti vuče. I opet! Imajte na umu, kada se zapalite, plamen u cijevi se diže na krov! Vrlo je opasno da imate drvene podove na 2. katu. naručite poseban dimnjak i sve umotajte u azbest. "

Sve vrste privatnih majstora potopile su svoje ponude Interneta. Oni osiguravaju brigadi o uvjetima plaćanja samih radnika +% za izbor. U isto vrijeme, oni nisu odgovorni ni za što! Dolaze 2-4 puta mjesečno. Kao rezultat toga, postalo je jasno da "poslovođa" čine više od Fedor Mihajlović u gradilištu, ili čak i manje! Njihova glavna zadaća je pametno raspustiti klijenta, "prodati" brigadu.

Kao rezultat toga, Fjodor Mikhailovich je morao sam raditi kao predradnik. Predviđajući to, odlučio je izgraditi kuću “jednostavnije” bez tornjeva i prozora, kako bi se pogreške u izgradnji u početku smanjile na minimum.

Objavio član foruma //www.thewick.info/forum92/thread14241.html Fedor Mihajlovič

Početak teme ovdje //www.newshouse.ru/page-id-2516.html

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: FORTNITE TRIKOVI ZA GRAĐENJE!! (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar