Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Vila za ogrjev

Drvena vila u moskovskoj regiji razlikuje se od tradicionalnog predgrađa: kuća oponaša tijekom vremena, a iz bilo koje sobe možete doći izravno do vrta

Kuća iz arhitektonskog ureda "Carlson & K" nalazi se u šumovitom i brdovitom području. To je stvorilo brojne poteškoće za Vladislava Platonova - autora projekta, ali mu je također omogućilo da dizajnira izvornu i skrivenu strukturu od znatiželjnih očiju.
Vila je bila sastavljena od odvojenih, drugačijih međusobno miznih prizora i točno "prilagođena" mjestu: krajolik je diktirao svaku pojedinost zgrade. Tijekom gradnje nijedno stablo nije oštećeno, kuća se nalazi između njih.

Projekt se temelji na principu protočnog prostora koji otvara Mies van der Rohe. Javne površine (biljar, kamin, dnevni boravak i knjižnica) bez problema se premještaju u blagovaonicu, kuhinju i ostave.
Zidovi ulaznog prostora ukrašeni su kamenom površinom od prirodnog kamena, a unutarnji prostor dnevnih soba je izrađen od lijepljenih borovih greda. Vrhunac kuće je viseći kamin, nalik svemirskoj letjelici, koja se nalazi na pozadini klinastog prozora i odražava suštinu koncepta kuće izgrađene na kontrastu materijala i oblika.
Za razliku od njemačkog modernističkog arhitekta, autori su koristili nestandardni pristup uređenju prostora i primjenjivali na vanjštinu: vila se slijeva u padine s brojnim terasama. Čini se da kuća puzi po tlu, glatko ponavljajući značajke reljefa i kao da se stapa s njim.
Taj je dojam pojačan uporabom cvjetnih gredica u obliku stepenica i krova nekonvencionalne konstrukcije: podijeljen je na nekoliko dijelova koji nisu međusobno povezani. Travnjaci, grmovi i drveće su zasađeni na horizontalnim dijelovima krova.
Vila je projektirana tako da bude što je moguće različitija od tradicionalnog stanovanja u zemlji. Iz svake sobe, bilo da se nalazi na prvom ili na drugom katu, možete otići izravno u vrt.
U izgradnji su korišteni prirodni materijali - drvo i svijetli kamen. Nosivi okvir kuće izrađen je od izdržljivog LVL bornog drveta, a za dekoraciju je korištena toplinski obrađena borna ploča.

Podrum je izrađen od porozne pjene, koja je zamijenila tradicionalni vapnenac. Druga razlika u donjem dijelu zgrade je u tome što nije završena i nije ožbukana, kao što je uobičajeno, već samo tu i tamo ukrašena rezbarijama ili pretvorena u kamenu površinu.
Svi drveni dijelovi obrađeni su uljima koja ne sadrže tvari koje neutraliziraju ultraljubičaste zrake (UV filtri). Zbog toga drvo neprestano mijenja svoju nijansu: na sunčanoj strani stablo je gotovo potpuno izgorjelo, spajajući se s pjenastim blokovima u boji.
Upravo je to želio autor projekta: stvoriti kuću, čija će baza s vremenom biti obrasla mahovinom, zidovi će izblijedjeti i oponašati okolni prirodni okoliš.
Takva struktura ne zahtijeva održavanje, bojenje i restauraciju. Vladislav Platonov ovu tehniku ​​naziva "traper arhitektura": "kuća za molting" dobiva još veću individualnost i postaje skladan dio krajolika.

Pogledajte videozapis: Nadstrešnica (Ožujak 2019).

Ostavite Komentar