Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

"Tekući granit"

Znanstvenici su razvili novi građevinski materijal koji može izdržati temperature veće od 1100 stupnjeva Celzija, izrađen je od recikliranih materijala i svestran je kao beton

"Tekući granit" pravi je proboj u smanjenju rizika od požara, jer ne eksplodira pri visokim temperaturama kao što je beton.
On je također u stanju podnijeti povišene temperature duže vrijeme, što može značajno igrati za vrijeme koje je ljudima na raspolaganju da napuste zgradu koja gori.
Materijal se sastoji od 30-70% recikliranih sirovina, uglavnom glavnih proizvoda iz industrije.

Sadrži više od tri puta manje cementa od tvorničkog betona, što također smanjuje emisiju ugljičnog dioksida.
Prema europskim standardima, tekući granit pruža najveću sigurnost u slučaju požara.
Profesor Pal Mangat, direktor Centra za upravljanje infrastrukturom na Sveučilištu Sheffield Hallam i developer "tekućeg granita", navodi: "Tekući granit" je vrlo svestran materijal i može se koristiti na isti način kao i beton.
Činjenica da materijal ima visoku otpornost na toplinu znači da se može koristiti na mjestima gdje je požarna sigurnost iznimno važna - na primjer, kod gradnje kuća u blizini elektrana, kao i činjenica da olakšava evakuaciju iz zgrade u slučaju požara.
Cement u sastavu našeg proizvoda zamjenjuje tajna formula koja mijenja osnovna svojstva standardnog betona. Siguran sam da materijal ima veliki potencijal.
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: K/DA - POP/STARS (ft Madison Beer, (G)I-DLE, Jaira Burns). Official Music Video - League of Legends (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar