Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Funkcionalni dom Chrisa Kelmyja

Skladatelj i pjevač Chris Kelmi voli promjenu ritma u glazbi iu životu. Stoga radije provodi radne dane u Moskvi, vikendom zajedno sa svojom obitelji napušta grad

Skladatelj i pjevač Chris Kelmi voli promjenu ritma u glazbi iu životu. Stoga, radije provodi radne dane u Moskvi, vikendom zajedno sa svojom obitelji napušta grad. Glazbenik je dugo tražio zemljište u borovoj šumi i našao ga na jugozapadu Moskve.
- Ova borova šuma me podsjeća na baltičke zemlje, a ja sam htjela da na mojoj dači imam komadić svoje domovine. Uostalom, moji preci dolaze iz Baltika. U Litvi postoji čak i grad Kelme, koji se nalazi u blizini Šiauliai.
- Imate li veliki zaplet?
- 24 tkanja. I nalazi se pod kutom. Postoji velika razlika u visini, što je dobro za podzemne vode. Odlučili smo se obratiti stručnjacima pozvanim krajobraznim dizajnerima koji su napravili traganje i smislili dizajn budućeg vrta. Izravnali su parcelu, napravili terase, alpske tobogane, razbili staze i ispostavili se da je to civilizirana šuma s nagovještajem Baltika.
- Je li bilo poteškoća u stvaranju "civilizirane šume"?
- Bilo je puno poteškoća. Proredili smo šumu, ostavivši uglavnom rubove četinjača - borovinu i smreku, a onda smo uzeli tlo. Tlo ovdje je ilovača - ovdje nisu doneseni ništa posebno, pa crno tlo i pijesak. Još uvijek imam fotografije dacha, kada nije bilo gornjeg sloja, ali samo su izliveni pijesak i borovi zakopani u pješčanim dinama. A postojao je osjećaj da ste u Jurmali.
- Stručnjaci kažu da je vrlo teško razbiti travnjak među borovima ...
"Zato što trava treba svjetlo, a borovi bacaju sjenu." Mislim da su naši dizajneri krajolika obavili sjajan posao i odradili vrlo dobru odvodnju travnjaka. Prije četiri godine došlo je do suše u moskovskoj regiji, a travnjaci mnogih naših susjeda su umrli. I ovdje je sačuvana, iako je praktički nismo zalijevali. Lijepo je da u toj teškoj suhoj godini, nijedan od naših iskrcavanja nije umro.
- Koliko sam shvatio, vaše omiljeno drvo je bor.
- Moguće je. Život u borovoj šumi nije bio samo ugodan, već i ugodan. Ljeto ovdje Gotovo da nema komaraca, štoviše, iako je teško ukloniti borove iglice, još je lakše nego uklanjanje jesenskih listova. Usput, zasađene su tri alpske borove šume, koje simboliziraju našu obitelj. Ja sam veliki bor, manji je moja supruga Lyudmila, a onaj mali je Christian, koji je prošle godine ušao na fakultet programiranja i ekonomije.
- Nije želio postati glazbenik?
- Ne, umjesto "tekstova", odlučio je postati "fizičar". Ali natrag na brojeve. Po volji sudbine, na parceli smo imali tri hrasta - veliki, mali i mali hrast. Čini mi se da oni također simboliziraju našu obitelj. Nedavno se pojavila još četvrta ... Znači li to da će biti još jedno dijete? Možda ... Međutim, ispada da je u našoj zemlji broj tri pomaknut na broj četiri.
- Ipak, malo listopadnih stabala si otišao!
- Da, još uvijek postoje breze ... Vjerujem da se pravilno uklapaju u krajolik i ovdje stvaraju određenu mikroklimu. Sami smo posadili nekoliko stabala - javor, kozacki smreka i plava smreka, kao i grmlje, spiruu i borovnicu na rubovima parcele.
- Imate dosta zemlje, ali niste počeli graditi veliku kuću, zašto?
- Odlučio sam da ću imati malu kuću, ali se događa da ljudi sagrade kuću koja zauzima polovicu parcele. Grade kuce na tri kata, na cetiri. A onda oni prave skladišne ​​prostore na trećem katu, koji nikad ne ulaze.
Mislim da bi kuća trebala biti funkcionalna. Kuća treba imati kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak, spavaću sobu i kupaonicu.
- Imate nekoliko alpskih tobogana, jeste li sudjelovali u njihovom stvaranju?
- Pokušao sam.Iznenadila sam se kad sam vidjela da su nam za stvaranje ovih višeslojnih brežuljaka doneseni cijeli strojevi kamenja. A onda je bio dvostruko iznenađen kad je saznao da se tim kamenima još uvijek daje poseban oblik - oni su bili izrezani na poseban način. I kad sam ja, bez dizajnera, pokušao sam staviti par kamenja - izgledao sam - bio je ružan, drugačije sam to stavio - bilo je i ružno. Ispada da izgradnja alpskog tobogana ima svoju tehniku, vlastitu umjetnost. Po mom mišljenju, naša alpska brda izgledaju spektakularno i kaotično - takav bijesni Beethoven u prirodi!
- Znam da ste veliki obožavatelj tenisa, ali na dachi imate samo košarku, ali ništa o tenisu!
- Igrala sam tenis od svoje četvrte godine i u mladosti sam imala izbor - postati glazbenik ili tenisač. I sada nastavljam sudjelovati na raznim teniskim turnirima. U Moskvi često igram tenis, au zemlji se od njega odmorim. Ovdje se zamjenjuje jutarnjom tjelovježbom ili 20-minutnim trčanjem. Vani se tuširam, a nakon jutarnjeg sporta volim se hladiti tušem.
- Šteta je što nismo došli k vama zimi!
- Zimi to ne radim, ali u hladnim ljetnim vremenima - vrlo često.
- Govorili ste o tenisu, i što je novo u djelima?
- Sada je moj dvosatni koncert "Closing the Circle" na DVD-u, au tr-3 formatu - 12 mojih albuma i grupa Rock Atelier. I spremam se za pokretanje novih pjesama.
"Šuma uvijek skriva neke tajne, imate li tajne u vašoj šumi?"
- Tajne? Pa, osim dva bunara, koji su gotovo neprimjetni, jer su zasađeni s grmljem. Ovdje je lijepa i vrlo ukusna voda, i što je najvažnije, uvijek je.
- Vaša ljetna kućica nalazi se nedaleko od Moskve, a ovdje se stvaraju svi uvjeti za ugodan život: od vode do telefona. Vjerojatno, u vrućim ljetnim danima, kada je nemoguće biti u centru grada, selite li se živjeti u dacha?
- Za mene je važno stalno mijenjati ritmičku strukturu, raspored. Izašao je iz grada - ovdje je tišina i mir, ostao neko vrijeme, a zatim opet - i otišao u Moskvu, gdje vlada neprestano kretanje.

Pogledajte videozapis: Ova kuća od 26 kvadrata izgleda dosadno izvana, ali kad vidite unutrašnjost ostat ćete bez teksta! (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar