Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Ugradnja vrata

Ugradnja vrata započinje izradom okvira vrata. Takve kutije za kamene i ciglene kuće izrađene su od ploča debljine 50-60 mm i širine 100 mm.


Pripremljeni i izravnani dijelovi pričvršćeni su jedni za druge pomoću šiljaka, dok strogo poštuju pravi kut.
Ugradnja vrata započinje izradom okvira vrata. Takve kutije za kamene i ciglene kuće izrađene su od ploča debljine 50-60 mm i širine 100 mm. Pripremljeni i izravnani dijelovi pričvršćeni su jedni za druge pomoću šiljaka, dok strogo poštuju pravi kut.
Tijekom instalacije morate se pobrinuti da su gornja i donja ploča smještene strogo horizontalno, a sa strane - strogo okomito. Kada se okvir vrata poravna i postavi, treba ga fiksirati.
Okvir vrata je pričvršćen za zidove debelim dugim čavlima ili čeličnim klinovima. Ako su zidovi kuće izrađeni od betona ili opeke, prilično je teško, a ponekad i nemoguće, voziti čavao ili klin, pa su na mjestima pričvršćivanja prethodno izbušene rupe za čavle i u njih su umetnuti drveni čepovi - nakon čega će se u njih uvesti spojnice za otvaranje vrata.
Prilikom ugradnje vrata u kuću, morate zapamtiti da su pragovi napravljeni samo na vanjskim vratima i kada se krećete iz nezagrijanog prostora (hodnik) u grijanu (sobu). Umjesto praga, možete jednostavno podići malo (za 2-3 cm) pod u sobi u odnosu na pod hodnika.
Gornji opis odnosi se na postavljanje vanjskih vrata. Unutarnja vrata su manje masivna od vanjskih vrata, a kutija za njih ne sastoji se od četiri (dvije bočne, jedne gornje i jedne donje) šipke, već od tri. U dizajnu nema niže vodoravne trake, tj. Nema praga.
Unutrašnja vrata su također pričvršćena malo drugačije. Fiksiraju se debelim noktima. Praznine između kutije i zida prekrivene su tkaninama.
Nakon postavljanja okvira vrata trebate početi objesiti vrata.
Za početak, prilagođen je veličini okvira vrata, iskrivljen s kraja. Oni ga objesiti na petlje i označiti višak, ukloniti ih iz petlji i odrezati. Kada su vrata konačno postavljena, ona se trajno objesi.
Veličine su odabrane. Pričvršćuju se samo vijcima koji bi trebali što je više moguće čvrsto stati u rupe u petlji, a glave vijaka moraju biti u ravnini s karticama.
Šarke za vješanje vrata su zglobne i polukružne. I oni i drugi sastoje se od dva dijela - polovice i jezgre (osi). Šarke mogu biti uklonjive (uklanjaju štap) i gluhe. Hemisferne šarke mogu biti samo uklonjive.
Zamjenjive šarke smatraju se ugodnijima. Da bi se smanjilo trenje između kartica, na štap se stavlja brončani ili mjedeni prsten. Veličina same šarke ovisi o veličini vrata.
Postoji nekoliko vrsta vrata. Jednostrani imaju širinu 850 mm, a pola i pol čine dva platna različite širine, a dva jednako široka mreže čine dvostruka vrata. Visina takvih vrata u prosjeku iznosi 2.000 mm.
Osim toga, vrata mogu biti rešetkasta, obložena, ostakljena. Debljina tkanine varira od 30 do 50 mm.
Za pričvršćivanje okvira vrata u otvore potrebno je vrlo temeljito. Pukotine između zida i kutije trebalo bi se pročistiti, što će spriječiti kuću da puše i pada u sedimente. Postoje dva načina za zatvaranje jaza između kutije i zida.
Prvi put
Ovo je suhi način. Razmak se najprije napuni suhom vučom, šljakom ili staklenom vunom i dobro se zbije odvijačem ili nožem.
Drugi način
Ova metoda je mokra.Koristi iste materijale kao u prvom slučaju. Ali punilo je prethodno navlaženo u tekućoj razrijeđenoj otopini gipsa.
ZATVORENA VRATA
Jedna od sorti su vrata na kolilima. To je izdržljiv, prilično jednostavan za proizvodnju i ne-toplinski vodljivi. Skuplja se od blanjanih ploča debljine 40-50 mm. Na rubovima ploča odaberite četvrtine ili tiple. Tako pripremljene ploče postavljaju se u nizu, konačno podešavaju, poravnavaju i pritiskaju, a zatim se postavljaju rizici za odabir utora za ključeve. Žljebovi su odabrani na konusu. Njihova dubina je 1 / 2-1 / 4 cijele debljine ploče. U podnožju utora treba imati širinu od 50 mm, a na vrhu - 35 mm.
Ključevi mogu biti konvencionalni i sa plovkom, imaju trapezoidni oblik. Izrađene su od šipki, čija je debljina jednaka debljini obloga vrata, a duljina je veća od njegove širine za 100-150 mm.
Debeli kolËi thani mnogo su prikladniji od tankih, s njima su vrata manje zagaena. Prvo, vrata se sastavljaju na jezičcima, zatim se pregledavaju i označavaju se stršeća mjesta, zatim se izbijaju jezičci i ploče se ponovno podešavaju. Tada se ključevi ponovno pokreću, ali sve do kraja. Tipke se mogu gurati u daske suhe, ali ih također možete staviti na kazeinsko ljepilo.
VRATA IZ VRATA
Ova vrsta vrata može biti čvrsta ili rešetkasta - sve ovisi o njezinoj svrsi. Gotove šipke se međusobno lijepe s naboranim bočnim stranama, prednje strane se niveliraju i lijepe šperpločom ili pločama od vlakana.
FILTERIRANA VRATA
Takva su vrata sastavljena od jednostavnih šipki ili sa šiljcima i kalevkom. Kalevki se mogu odabrati na pojedinim barovima. Oni tvore utor dubine od 15-20 mm, u koji se naknadno umeću paneli.
Ako su vrata namijenjena za unutarnju ugradnju, ploče moraju biti debele od 8 do 22 mm, ako su vrata vanjska - do 50 mm. Izradite ploče od iverice, dasaka, ploča od vlakana ili iverice.
Vrata obično izrađuju nekoliko većih dimenzija od okvira vrata, kako bi se vrata maksimalno prilagodila veličini kutije. Višak drva se uklanja, a tek nakon toga se vrata objese na šarke, a na njega se pričvršćuju ručke, brave, zasuni itd.
ZATVORENA VRATA
Ostakljena krila vrata sastoje se od traka za povezivanje koje tvore okvir, au njih se ubacuju ploče koje se presijecaju. Staklo se stavlja između okvira i hvataljke uz pomoć kuglica.
Klizna vrata
Slijedeći modu, možete ugraditi klizna vrata u kuću. Naravno, ova opcija nije prikladna kao vanjska. Klizna vrata izrađena su samo u unutrašnjosti. Mogu se izraditi samostalno.
Što su klizna vrata svjetlija, to je udobnije rukovati. Vrlo jednostavna vrata. Montira se iz šipki debljine 30 mm i širine 40 mm, a obostrano je obložena tankom laminiranom ivericom.
Donja i gornja rešetka okvira vrata za klizna vrata su šire, budući da su valjci pričvršćeni na njih. Promjer valjaka može biti bilo koji. Valjci se kreću uzduž vodilice, koja je vijcima pričvršćena na pod.
Vrata možete ugraditi vitražima. Čaše za vitraž prikladne su i transparentne i obojene, glatke i valovite. Vrata s vitrajem pogodna su samo za ugradnju između prostorija, a ne za vanjske prostore.
Klizna sklopiva vrata su trenutno vrlo popularna. Oni su izvrsni za unutrašnjost bilo kojeg doma, izdržljivi, izdržljivi i jednostavni za uporabu.
Čim završite s ugradnjom vrata, možete i sami ukrasiti vrata. To se može učiniti uz pomoć platbands - vanjske i unutarnje. Vanjski okviri su u pravilu masivniji i ljepši. Ponekad su izrezbareni.
Tipično, obloga je izrađena od drveta bora ili smreke, ponekad od vapna. Lišna kućišta rade u slučaju da se na njima pretpostavlja ukrasni rezbar. Debljina tesa je približno 20-30 mm.
Unutarnje ploče obično imaju širinu od 75 do 150 mm, ali moraju biti i 20-50 mm šire od šipki okvira vrata.
Na prednjoj strani pločice mogu se oblikovati u bilo kojem obliku odabirom kalevki na njima. A sa stražnje strane moraju imati žljebove debljine 5 mm kako bi se dobro prianjali uz zid i okvir vrata.
Na uglovima su žljebovi povezani s "brkovima", za koje se režu pod kutom od 45 ° pomoću pulpe ili brašna. Za sam okvir vrata, platbands su pričvršćena s čavlima s spljoštenim kape. Vozite ih na udaljenosti od 50-75 mm jedna od druge. Kada postoje šarke, obloga se mora povući s ruba okvira vrata za 10-15 mm, odnosno debljine šarke; na mjestima gdje nema petlji - 6-10 mm. Pričvršćuju se na okvire vrata prije ugradnje postolja.
Vanjske ploče ponekad imaju izrezbarene ili nadzemne detalje. Konac može biti i prolaz i olakšanje.
Nakon završetka ugradnje vanjskih vrata, obloga se ojačava, a brava se mora brinuti.
Utorna brava mora biti na udaljenosti od 80-110 cm od poda. Prvi korak je rezanje gnijezda ispod brave i ispod prednje trake u šipki. To se radi s dlijetom ili dlijetom tako da je prednja ploča poravnana s trijemom šipke.
Zatim morate sami umetnuti bravu i provjeriti ugradnju prednje ploče. Zatim morate ukloniti bravu, izmjeriti udaljenost od ključa do šipke i prebaciti vrata na vodilicu tako da se prilikom rezanja rupe u šipki nalazi točno nasuprot ključu brave.
Bolje je ne rezati rupu za bravu ne od jedne, nego s obje strane trake naizmjence. Rupa za ključ najbolje je izbušiti bušilicom. Zatim morate sami umetnuti bravu, zavrnuti je vijcima, ali ne do granice (konture) i provjeriti rad s ključem. Nasuprot vijka u okviru vrata ili na samim vratima, gnijezdo je posječeno na dubini ne većoj od 5 mm i veličinom nešto većom od veličine utora na udarnoj ploči. Zatim se ovo gnijezdo na razini šipke premazuje mekom glinom, glinom ili kitom i zaglađuje. Nakon toga su vrata zatvorena, pritisak je čvrsto pritisnut, a ključ je gurnut kako bi podigao vijak koji ostavlja otisak na glini ili glini. Nakon toga, vrata se moraju otvoriti, pričvrstiti pločicu za udaranje s utorom na otisak tako da je točno u sredini utora.
Zatim bar treba čvrsto pritisnuti, izrezati oko konture s olovkom, ostavljajući rizik, prema kojem naknadno odaberete drvo za vijak i zasun.
Nakon postavljanja brave, na vrata se pričvršćuju ručke, lanci i vijci.
Kada se otvore vanjska vrata, odmah se zagrijavaju. To nije teško učiniti uz pomoć posebnih pečata, koji se mogu kupiti u trgovini ili napraviti samostalno.
Izrađuju se na sljedeći način. Uzima se traka od umjetne kože širine 100-120 mm i duljine koja odgovara duljini od tri šipke okvira vrata (dva okomita i jedna vodoravna). To će uzeti još jedan traka od pjene gume debljine 3-4 mm i iste dužine kao traka od umjetne kože.
Zatim se gumena guma pretvori u umjetnu kožu. Na spoju je pričvršćen trakasti dermatin.
Brtva je privezana uz okvir vrata u dvije okomite šipke i gornju horizontalnu, zatvarajući razmak između okvira vrata i vrata.
Vanjska vrata moraju uvijek biti otvorena prema van. Tako da se ne može izbaciti. Najbolja opcija snažnih i pouzdanih vrata - metalnih ili dvostrukih. Vanjski - metalni i unutarnji - iz bilo kojeg materijala.
Osim toga, potrebno je odmah na vanjskim vratima montirati sigurne brave s nekoliko stupnjeva zaštite. Ulazna vrata također moraju imati čvrstu čeličnu konstipaciju ili pouzdan lanac iznutra koji se ne može otvoriti izvana. Isto tako u vratima trebate špijunku. Do danas se najbolje smatra špijunom s panoramskim pogledom od 200 °.
Buka iz susjednih prostorija može se izbjeći zvučnim izoliranjem vanjskih vrata. Da biste to učinili, možete koristiti pjenu, filc, udaranje ili čak staru deku. Jastučići za apsorpciju buke izrađeni su od ovog materijala.
U skladu s veličinom vrata, okviri bora su debeli oko 20 mm i široki oko 30 mm, a izrađen je okvir koji se zatim pričvršćuje na vrata s poprečnim tračnicama.
Rupe su izbušene u vratima pomoću vijaka; pričvrstite ploču na okvir. Rupice koje ostavljaju vijke mogu se napuniti kitom od prozora, zagladiti brusnim papirom i prekriti uljanim bojama ili odgovarajućim lakom.
Radni alati za proizvodnju i ugradnju vrata će potrajati malo, a to je vrlo jednostavno.
Sjekira je potrebna za postavljanje vrata na vrata, kao i prilikom odabira drva od dasaka. Trebao bi biti montiran na pouzdanu, udobnu dršku i biti oštar.
Pile su korisne za poprečne pile i šipke. Mogu biti potrebne pile s dvije ruke, jednom rukom, zaobljene i za mješovito piljenje. Vrijedno je obratiti pozornost na činjenicu da što su zubi pile finiji, to je lakše vidjeti, međutim, produktivnost rada se zbog toga smanjuje.
Za bušenje okruglih rupa bit će potrebno nekoliko bušilica različite debljine.
Strugi će također biti potrebni. - za blanjanje drva, kada se vrata postavljaju ispod otvora. Svi strugi imaju različita imena, oblik komada željeza i duljinu bloka. Komadi su jednostruki i dvostruki. Duljina blokova sherhebela, ravnala i drugih ravnina je 250 mm, a spojnica je 700 mm.
Trebate jezik za uzorkovanje utora, mjerači - za proizvodnju oblikovanih elemenata na detalje, zenzubeli i sklopivi - za izbor nabora, četvrtine, itd.
Površinski mjerač - blok s jednim ili dva ravnala, klinovi na krajevima i klin s kojim su ravnala fiksirana. Uz to, linije su izložene rizicima na šipkama i pločama.
Za provjeru vertikalnosti i vodoravnog položaja instaliranih ploča potrebna je razina, razina i razina. Vesok - opterećenje, ovješeno na dugačak i izdržljiv kabel. Oni provjeravaju vertikalnost ugrađenih dijelova.
Duhovna razina - Dvije letvice, kratke i duge, s podupiračima i teškim.
nagib - kvadrat s pokretnom olovkom, pričvršćen vijkom. Uz pomoć Malke napravite građevinske i kontrolne kutove.

Pogledajte videozapis: Bomax ugradnja sobnih vrata 2013 (Rujan 2019).

Ostavite Komentar