Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Stolica za pravilno držanje

Kako neobična stolica pomaže u ispravljanju držanja.

Nedavno među dizajnerima postoji tendencija stvaranja originalnog namještaja s nekoliko funkcija. I ne radi se o transformatorima, koji su također vrlo popularni, nego o objektima koji kombiniraju praktičnost, estetiku i koristi za tijelo. U jednoj od prethodnih recenzija već je bilo rečeno o stolici za aktivno sjedenje, koju je dizajnirao fizioterapeut. Danas ćemo razmotriti još jednu stolicu sa sličnom funkcionalnošću, ali drugačije načelo djelovanja.

Sjedalo za sedlo - sjedalo za sedlo

Ovoga puta, diplomirani učenik škole i dizajna namještaja, Masahiko Ito, razmišljao je o negativnom utjecaju sjedilačkog načina života na zdravlje. Odlučio je početi ispravljati situaciju od samih početaka - od školskog namještaja, što negativno utječe na njegov stav, budući da tipične stolice zasigurno nisu usmjerene na ispravno prianjanje. Stolica koju je dizajnirao dizajner ima sasvim drugačiji koncept - sjedalo, koje je u obliku sedla, uključuje stavljanje nogu sa strane, a ne ispred.

U procesu rada na stolici, Ito je proveo istraživanje, tijekom kojega je uspostavio odnos između držanja djeteta i psihološkog stanja.

Djeca koja se opuštaju, ponašaju se pasivno, pogoršavaju informacije i osjećaju se ranjivima zbog smanjene mentalne stimulacije. To je izravno povezano s netočnim stavom - kada je cirkulacija krvi poremećena, mozak dobiva nedovoljno kisika, a time i slabljenje aktivnosti.

Za zakrivljeno sjedalo, pa čak i sa nogama na bočnim stranama bilo je udobno, leđa bi trebala biti ravna. Dijete u takvoj stolici nije statično, već aktivno, mora održavati svoje držanje i time povećati koncentraciju pažnje. Prema developer, njegova stolica će pružiti dobar stav, koji je, pak, će biti jamac psihološke udobnosti. Naime, djeca ne samo da će biti pažljiva u svojim predavanjima, već i mirna, jer će podsvjesni osjećaj ranjivosti nestati. Dizajn se koristi kao sredstvo za rješavanje fizičkih i psihičkih problema.

Što se tiče materijala, ovdje Ito nije počeo izmišljati ništa - savijeni čelični okvir, šperploča od breze i drvenu prečku. Oslikan je samo okvir, dok je drvo prekriveno posebnim zaštitnim uljem koje naglašava prirodnu teksturu. To se radi posebno kako bi djeca mogla promatrati prirodni proces starenja drva i pokušati zaštititi objekte oko njih. Budući da je namještaj namijenjen djeci, okvir je izrađen u tri svijetle boje - plava, ružičasta i narančasta.


U proizvodnji stolica gotovo da se ne stvaraju nusproizvodi i emisije ugljičnog dioksida, što je također utjecalo na izbor materijala. Dizajner vjeruje da će takav pristup u proizvodnji namještaja za masovnu potrošnju smanjiti negativan utjecaj na okoliš i okoliš. Sjedište sjedala postavlja kao živopisan primjer činjenice da dizajn može pozitivno utjecati i na zdravlje ljudi i na ekologiju planeta kao cjeline.

Drugi način zaštite okoliša je korištenje algi koje apsorbiraju ugljični dioksid za proizvodnju bioplastike i proizvoda za široku potrošnju. Od starih guma možete izraditi univerzalne gumene pločice. U videu - osnove rada sa štitovima za namještaj.

Pogledajte videozapis: Praktična žena - Vežbe za pravilno držanje u kancelariji i kod kuće (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar