Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Izgradnja drvene kuće

Koju vrstu građevinskog materijala je bolje odabrati za izgradnju drvene kuće, kada je bolje graditi, kako pravilno upravljati drvenom kućom

U kojem god području živimo, uvijek želimo imati pouzdan i udoban vlastiti dom. Drvene kuće ispunjavaju ove zahtjeve u svakoj klimi bilo koje regije - toplo je zimi i hladno ljeti.

Zbog svojih svojstava stablo je idealan materijal za gradnju pojedinačnih ladanjskih kuća - ekološki, trajno i lijepo. Izgradnja drvenih kuća je vrlo popularna u Europi - tamo se drvo smatra jednim od najskupljih i elitnih materijala.

Mnoge vrste drva koriste se za gradnju drvenih kuća, ali najčešće se drvene kuće izrađuju od bora, smreke i ariša.
Najbolji građevinski materijal smatra se drvom ariša, jer je vrlo izdržljiv, izdržljiv, otporan na vlagu, a ima i atraktivan izgled. Jedini nedostatak ove vrste drva je njegov trošak - ariš je mnogo skuplji od smreke ili bora.

Smreka i bor imaju slične karakteristike i strukturu drva, ali borova šuma je manje krhka. Obje vrste mogu biti zahvaćene drvenim gljivama, stoga se drvo u pripremi za gradnju mora posebno tretirati antisepticima.

Drugi nedostatak je da je drvo lako zapaljiv materijal, međutim, ovaj problem se sada lako rješava obradom drva modernim usporivačima plamena.

Ako je kuća izgrađena od trupaca, bolje je odabrati ne suhi materijal, već očuvati prirodnu vlagu. To je upravo ono što su učinili u Rusiji u starim vremenima, tako da se trupci postavljeni u okviru mogu postupno osušiti. Uz prirodno sušenje drva, trupci u drvenoj kućici su jedan do drugoga tako da nema pukotina. Ispada prirodna izolacija zgrade, štoviše, to osigurava čvrstoću zidova.

Kuća suhog drva ima neke nedostatke: tijekom gradnje materijal je ponovno zasićen vlagom i može se deformirati, a zidovi neće biti tako gusti kao obloženi drvom. Zbog toga će biti hladnije u kući od drva nego u kući trupaca prirodne vlage.

Bolje je graditi kuće iz bara u zimskim mjesecima kada materijal zadržava prirodnu vlagu i praktički nije podložan bolestima. Na hladnom, drvo se suši ravnomjernije nego ljeti, u vrućem vremenu, tako da su sve deformacije i oštećenja minimizirane. Štoviše, u ovo doba godine gradnja zahtijeva mnogo manje financijske izdatke zbog niske cijene zimskog drva.

Da bi drvena kuća služila duže vrijeme i zadržala svoje izvorne kvalitete, potreban je njezin ispravan rad.
Da bi se spriječila pojava bolesti drveta, potrebno je provjetravati trupac ili trupac, kao i korištenje posebnih lakova, boja i spojeva koji drvo štite od klimatskih utjecaja.

Drvena kuća je oduvijek bila u našoj zemlji simbol doma, udobnosti, trajnosti i pouzdanosti života. U ovoj kući uvijek možete lako disati i ostati zdravi, tako da danas sve više ljudi više voli živjeti u drvenim kućama.


Pogledajte videozapis: Izrada montažne kuće, vikendice 1 dio (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar