Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Mijenjamo pod: ne čep hrasta

Drveni podovi su vjerojatno najtradicionalniji podovi. I u isto vrijeme - najviše izdržljiv i pruža najveći prostor za kreativnost.

Drveni podovi
Prema vrstama "rezanja" (tj. Veličine dijelova) i tehnologije proizvodnje drvenih podova može se podijeliti na masivnu ploču, parket i pod.
Masivna ploča izrađena je od vrijednih pasmina stabla i ima najveće veličine. To je položio na trupaca i "grubi odbora" - jeftiniji materijal koji stvara ravnomjeran temelj. Možete staviti ploču na cementni estrih i posebnu mekanu podlogu, koja također igra zvučnu izolaciju. Izgleda vrlo impresivno u velikim sobama, ne prenatrpanim namještajem, pogotovo ako ga postavimo dijagonalno.
Sada u trgovinama možete pronaći posebno staru dasku ili dasku s imitacijom "jesti kroz" kukce. Usput, "pitted" ploča košta 20 posto više nego obično. Slične užitke pojavili su se posljednjih godina, kada su "stari", drugim riječima, "berba" došli u modu.
Parket je najčešći tip drvenog poda, koji daje prostor mašti kada se polažu različiti uzorci matrica. Može poslužiti pola stoljeća, pod uvjetom da je izrađena od skupog dobrog drveta (hrast, bukva) i dobro je opremljena tijekom ugradnje. Parket obično ima debljinu od 15-16 mm, ali je i debljine 22 mm. Potonji je nešto skuplji, ali izdržljiviji (može se više puta polirati) i nešto manje osjetljiv na deformacije kada vlaga padne.
Najveći nedostatak parketa je taj što se skuplja ili bubri s promjenama temperature i vlažnosti.
Parket može biti ne samo od tradicionalnih sorti drva, ali, na primjer, od bambusa - to je sada jedan od ultrafodernih materijala, stvarajući elegantne, nestandardne interijere.
Vjeruje se da bambus ima dobar feng shui i ekologiju. Biljka brzo raste i nema vremena apsorbirati negativnu okolinu, a sam zrak u rastućem području je dovoljno čist.
Bambus je 2,5 puta gustiji od običnih drvenih podova. Koliko dugo će vaš parket služiti izravno ovisi o njegovoj tvrdoći. Tako je koeficijent tvrdoće za hrastov parket 2,5-4,2, a za bambusov parket - 5,3. Osim ekološke prihvatljivosti i snage, među prednostima bambusa također se može nazvati i činjenica da se ne boji vode, plijesni i kukaca.
Parketna ploča sastoji se od tri sloja drva lijepljenih zajedno. Vlakna u tim slojevima su međusobno okomita. Zbog toga je ploča manje deformirana. Gornji sloj je napravljen od kalupa vrijednih sorti drva debljine 4 mm i prekriven visokokvalitetnim lakom.
Ako izgubite prezentaciju - prije ili kasnije to će se i dogoditi - takva se pokrivenost može reanimirati. Za to je daska za parket fino polirana, a zatim ponovno lakirana. Treba imati na umu da se takav fokus može učiniti samo ako je podna ploča lijepljena na šperploču, kao što je parket. U većini slučajeva parketna daska, kao i laminat, polažu se na mekanu podlogu i lijepe zajedno s njezinim krajevima.
Prethodno je podna ploča bila jednostavno lakirana ili lakirana, parket je bio utrljan mastiksom ili poliran i lakiran. Naravno, nakon godina postupak se morao ponoviti. Ako vaša kuća ima rijetki pod u dobrom stanju, možete nastaviti tradiciju svojih predaka. Ako ste odlučili zamijeniti drveni pod, onda se ne trebate brinuti o njezi: sada se pod i ploča prodaju u već obrađenom stanju.Naravno, možete kupiti materijal i “goli” i samostalno tretirati uljem, voskom ili lakom, ali to je za one koji vole raditi rukama ili, ako žele, stvoriti nešto ekskluzivno.
Konkretno, jedan od mojih prijatelja umjetnik stvorio u jednoj od soba jedinstveni mozaik ... od lišća. Stavio je svoje platno na obične neobrađene podne daske i na njega nalio lak. Ispostavilo se da je to jedinstvena kopija - za one koji vole egzotiku.
Pod od plute
Ništa manje egzotičan, ali eko-prijateljski i prikladan pokrov od pluta. Hrast pluta raste u Portugalu, Španjolskoj i Sjevernoj Africi. Za proizvodnju pluta uklanja se samo gornji sloj kore, tako da "podrezivanje" uopće ne šteti hrastu. A nakon 10 godina kora je potpuno obnovljena i ponovno je uklonjena sa stabla. Kora se pretvara u obloge od plute bez kemikalija - a to je jamstvo ekološke čistoće podnih i zidnih panela.
Već u srednjem vijeku redovnici su koristili čep. Izolirali su zidove pluta u hladnim dvoranama samostana.
Zbog svoje strukture - pluta je skup zatvorenih mjehurića zraka različitih veličina (poput saća) - to je najbolji prirodni toplinski i zvučni izolator.
Podovi od pluta, pokriveni na prednjoj strani tankim slojem prozirnog medicinskog vinila, osobito su otporni na habanje. Štoviše, njihova trajnost je kombinirana s mekanom elastičnošću. Pluta ima nevjerojatnu sposobnost oporavka: nakon što ste napravili korak, nakon deformacije lako dobiva svoj izvorni izgled. Ovaj "proljeće" pod nogama stvara poseban ortopedski učinak, istovar ljudskog koštanog sustava. Tu je nijansa: polaganje takvog poda može se vjerovati samo profesionalcima.
Ksenia Pankratova
sob.ru

Pogledajte videozapis: Magicians assisted by Jinns and Demons - Multi Language - Paradigm Shifter (Ožujak 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar