Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Prozračena fasada pod fachwerk: ideja i utjelovljenje obrtnika portal TheWick

Fasada ispod fachwerka - što je to, prikladni materijali i tehnologija za stvaranje. Članovi portala dijele svoja iskustva.

Kuće u obliku pola su najpopularnija vrsta gradnje u Europi, kada nosivi okvir nosača nije zapečaćen, ali ostaje na vidljivom mjestu, dajući strukturi neobičan izgled. Ako bi se ranije takve kuće mogle naći u inozemstvu, danas naši sunarodnjaci usvajaju uspješno iskustvo i svoje kuće i vikendice pretvaraju u kuće s pola šumom. Istina, to je uglavnom imitacija - grede, vijci i regali su ušiveni na vrhu i obavljaju isključivo dekorativnu funkciju. Tako korisnici TheWick portala rade fachwerk vlastitim rukama i uzimaju šperploče kao glavni materijal.

Bio je to model, postao je - izvornik

Korisnik portala prema nadimku Bavar Razmišljao je o zagrijavanju drvene drvene kuće i zbog dugotrajnih razmišljanja zaustavio se na imitaciji drvenog okvira. Za ekran obloge odlučeno je da se koristi šperploča, koja je, kao rezultat ekstremne "test vožnje", dokazala svoju vrijednost.

Stvarno sam željela da fasada kuće bude u stilu fachwerka - gotovo godinu dana sam izabrala materijal, na kraju se naselila na vodootpornu šperploču. Za eksperiment, u mom dvorištu, na tlu, gotovo dvije godine element elementa otporan na vlagu (lijevo od poda) leži. Tijekom tog perioda ništa se nije dogodilo s podrezivanjem - nije se nadimalo, nije se ljuštilo, nije ispucalo, nije ga iskrivilo, nije promijenilo geometriju.

Kao grijač Bavar poželjna kamena vuna za ventilirane fasade, debljine 100 mm, s polaganjem u jednom sloju. Ispravnost izbora "kolača" zida u pogledu materijala i njihove debljine provjerena je programom proračuna topline, gubitak topline od 31,72 kW po satu potpuno je zadovoljio topstarter, pogotovo s obzirom na to da je riječ o seoskoj kući.

Iz članka o izolaciji kuće možete saznati sve vrste materijala za toplinsku izolaciju.

Sanduk iz šipke s presjekom od 40x125 mm - bilo je dovoljno prostora za izolaciju, 2,5 cm, što je omogućilo oslobađanje protu-rešetke. Šperploča se koristi crnogorična, upravo takav komad leži u kiši i snijegu bez štete za snagu i geometriju. Dimenzije lima: 1220x2440 mm, debljina - 9 mm. Prema preliminarnim izračunima, težina jednog zida venfasada neće biti veća od 1,2 tone, na temelju čega su kao pričvršćivači za nosače korišteni metalni kutovi s presjekom 90x90 mm.

Nakon ugradnje letvice položene su ploče od mineralne vune, prozori su bili "uvučeni" za 140 mm, ali to je zadovoljilo vlasnika.

Imitira fachwerk običnu obrubljenu ploču, borovinu - 150x25 mm, prirodnu vlažnost, njenu površinu obradimo brusilicom (proveo oko 5 sati), nakon što je impregniran s antiseptikom - za biološku zaštitu boja je "Rosewood". Šperploča je prekrivena u dva sloja - bijela boja pokrivala za vanjski rad, ispada kontrast snježno-bijelih zidova i gotovo crne ploče, koja je nacrtala Bavara, Za zaštitu krajeva šperploča došao je lak za jahte, dizajniran za uporabu u ekstremnim uvjetima.

Budući da se listovi šperploče teško mogu preokrenuti pri pričvršćivanju, oni se uklapaju s kraja na kraj. Kako bi se dodatno izbjegle moguće deformacije i savijanje, Bavar hodao duž šavova "parket" - ispostavilo se da je naknada jaz od oko 3 mm. Za potpunu sigurnosnu mrežu na spoju drva, također sam izrezao cijelu dužinu, dubine 5-7 mm - što će pomoći da se izbjegne torzijski stres.

Za slobodnu cirkulaciju zraka, gornji listovi šperploče nisu dovedeni do prevjesi krova za 1,5-2 cm, uglovi se ne preklapaju. Sve ove nijanse povećavaju šanse obloge od šperploče za dugu i uspješnu egzistenciju u pristojnom obliku.
Pri slikanju šperploče nije bilo problema, boja je ravnomjerno ležala, potpuno zatvarajući čvorove i manje vanjske nedostatke na plahtama, naglašavajući teksturu materijala. Raspored pola šumovitog drva pažljivo je urezan, jer bi kršenje proporcija moglo poništiti sve napore. Međutim, rezultat je bio vrlo atraktivan i organski.Površina fasade s zabatom iznosila je 120 m², a potrošnja materijala za sve zabave pokazala se sljedećom:

 • Ploča 25x150x6000 mm - 48 komada (raspored po šavovima).
 • Ploča 50x200x6000 mm - 1 komad (ulazna vrata prednja vrata, morali smo je pomaknuti u ravnini s fasadom).
 • Ploča 40x125x6000 mm - 38 komada (sanduk).
 • Šperploča 9 mm, otporna na vlagu, stupanj 3, PSF 1120x2440 mm - 52 listova.
 • Izolacija 1000x600x100 mm - 28 paketa, samo 100 m² (grijač nije štedio, obrezivanje po pukotinama nije bilo u prilogu, sve je izrezano na njegovu veličinu, jasno na mjestima).
 • Fasadna boja - 30 litara (jedna zavjetna strana prekrivena je u tri sloja, a ostali zidovi - u dva sloja).
 • Antiseptik - 12 litara.
 • Metalni kutovi 90x90x40 mm - 150 komada (pričvršćivanje obloge).
 • Nosač šipki 110h76h40 mm - 36 komada.
 • Samorezni vijci, pocinčani čavli (s navojem), poliuretanska pjena, četke, valjci.

Ukupan iznos potrošen na sve izgradnje, zaokružen do 112 tisuća rubalja, što je oko 930 rubalja po 1 m².

To su primijetili sudionici teme Bavar položene izolacijske ploče na stražnjoj strani, bez dodatnog pričvršćivanja na plastične "gljive" i bez filma otpornog na vjetar. U principu, karakteristike tvrdih bazaltnih ploča dopuštaju ovu tehnologiju, koju je koristio top-starter, ali drugi korisnici TheWicka radije žele zaštititi "za svaki slučaj". Na primjer, Lirika1983 Stavio sam vjetrobran na izolaciju, a kako bih dobio dovoljno prostora za ventilaciju, morao sam napuniti dodatni sanduk.

Isto tako je "previdjela" očigledno prekoračenje šperploče - 52 ploče daju pokrivnu površinu od 154 m², s potrebnim 120 m². Prilikom rezanja plahte Bavar također nije spremio, prilagođavajući se izgledu slike. Odlučio je isprazniti otpad na policama, kojih u kućanstvu nema mnogo, a na kući za svoju kćer, budući da je prethodna već izgubila svoju privlačnost i funkcionalnost zbog svoje časne starosti.

Znatiželjne istomišljenike zanimalo je i pitanje ventilacije prozorskih kosina i mogućnosti prodora kišnice u izolaciju zbog snažnog produbljivanja fasade. To je riješeno bušenjem po obodu rupa za protok zraka, a metalni odljevci, izrađeni po narudžbi, štitit će od vode.

Fasada ispod fachwerka više nije rijetkost, ali problemi nastaju upravo u fazi odabira sheme rasporeda - daske mogu vizualno ispraviti proporcije zgrade, ako se ne pogodi, moderna koliba pretvorit će se u kolibu. To je ono što savjetuje Bavar Oni koji su samo planira ukrasiti svoje pročelje u stilu fachwerk vlastitim rukama.

Počeo sam s fotografije prave drvene kuće. Da ne bi vizualno spustio prozorske okvire, podigao je drugi horizontalni raspored iznad granice prozora, što je zahtijevalo podizanje trećeg horizontalnog rasporeda iznad stropa prvog kata, inače bi prvi kat izgledao vrlo dobro. Drugi uvjet je da se u kutovima ne postavi dijagonalni raspored, nego da se napravi alineja od zgloba - 5 cm, a treći - kako ne bi izgubili sliku, da ploča ne bude više 150 mm za raspored. Položaj okomitog rasporeda zahtijevao je prirodne spojeve ploča od šperploče.

Sretan vlasnik još jedne fasade pod fakhverkom pridružio se temi, apsolutno zadovoljan svojim izborom. u Perela također su obloženi zaslon od šperploče, polikarbonatni vidikovac, a sa strane, za zaštitu od vremenskih uvjeta - prozirne plastične zavjese, podignute u toplim sezonama za puhanje. Prilikom izolacije i završne obrade fasade, sudionik portala bio je reosiguran gdje je mogao - sanduk od 15x 15 mm bar, na temelju toga - izolacija i šperploča. Kako ne bi puhali u kutovima, izolacija se preklapala, spojevi su propeny.Na uglovima, na šperploči, montirali su plastične kutove, kao na prozorima, i nakon svih tih manipulacija napravili su raspored.

Još 2011. godine fasada od šperploče za fachwerk također je kupila rubikon, sličan zaslon - FSF šperploča 9 mm, obostrano obrađen od Senezh Prof. Za razliku od topstarter-a, koji je pričvršćivao listove na pocinčane čavle s navojem, rubikon je koristio samorezne vijke - kape, koje su se pokazale iza rasporeda, stavljale ih u plahte i kitile na drvo, a kompenzacijski razmak između limova iznosio je 4 mm. Raspored suhih blanjanih ploča - 140x20 mm, montiran na fasadu s velikim samoreznim vijcima za oblaganje. Njihova je duljina za drvo i šperploču bila kupljena - posebni su kupljeni - grebeni. Šperploča nakon instalacije je dvaput premazana i oslikana bojom "Olimp", raspored - u dva sloja prekriven je "Aquatex - Rosewood", bez laka. Kutovi kuće zakopani su posebnim uglovima.

Nakon proteklih godina rada pojavile su se neke mane, ali nisu bile kritične za tehnologiju:

 • Boja je na nekim mjestima izblijedjela i poprimila bijele točke - to se događa s drugim vrstama fasada, odlučuje se bojanjem, što je rubikon planirao za tekuću godinu. Je li to fasada vlakana cementa sporedni kolosijek otporan na feding.
 • Kit se malo odbacuje - prije bojenja ovaj nedostatak je također zaista eliminiran.
 • Čvorovi na šperploči s vremenom se pojavljuju jači - opet, nova boja "liječi".

No, za izgled bilo kakvih potraživanja - izgleda kao novi.i Bavarapitao se kako se antiseptik ponaša na rasporedu i ne daje li tamne mrlje na bijelim zidovima - ne, ne, što je oluja konačno potvrdila u siječnju 2015. godine.

Mogućnost blijeđenja zatamnjene boje i određivanje bavarskog odabira - boja kuće bijela, ako morate obnoviti fasadu tijekom vremena - neće biti razlike u boji.

Iskustvo majstora inspiriralo je još jednog sudionika portala, koji mu se zahvalio na ideji i pomoći: radionica o izgradnji vlastite implementacije.

Dugo je sanjao o kući s fasadom ispod fachwerka, ali nije mislio da ću to učiniti. Nakon što sam pročitala temu, radikalno sam promijenila odluku o svom pročelju i, odbacujući mogućnosti spajanja i imitacije drva, to sam učinila u potpunosti, poput tebe. Sada svi vole moju kuću, stalno me zanima što je fasada napravljena.u Bavara kuća s vremenom, "obrozh" veranda u istom stilu.Jedini nedostatak takvih fasada, po mišljenju njihovih vlasnika, je zapaljivost, ali ovaj problem je riješen posebnom vatrostalnom bojom. Postoje usporivači gorenja koji se mogu obraditi prije upotrebe. Široko slijepo područje mora dodatno zaštititi ventilacijski razmak.

Korak-po-korak proces završavanja kuće s šperploča - u autoru temu "Ventilirana fasada od iverice pod fakhverk". Ništa manje zanimljive su i druge opcije za završnu obradu fasade drvenim. Jedan članak o vlakno cementa sporedni kolosijek će pomoći s izborom od onih koji još nisu odlučili na njihove postavke. Članak o glavnim kategorijama fasadnih materijala također će biti dobra pomoć za vlasnike kuća koji se odluče izolirati ili jednostavno ukrasiti svoj dom. Upoznajte naše iskustvo. koji je napravio pola šumovit od csp.

Na izvornom kosturu u obliku kocke govori novi video.

Загрузка...

Ostavite Komentar