Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Samostalna ugradnja ograde od profesionalnog lista. Drugi dio

Korisnik portala pripovijeda o procesu izgradnje ograde iz profesionalnog lista vlastitim rukama.

U prvom dijelu članka detaljno smo opisali pripremnu fazu izgradnje ograde iz profilirane ploče. Konkretno, otkrili su nijanse i metode postavljanja ogradnih stupova kako ne bi bili izbačeni u proljeće. Opisan je proces izračunavanja količine materijala, izbor dijela cijevi i popis potrebnih alata.

Prije nego što se okrenemo značajkama samoinstalacije ograde iz profesionalnog lista, podsjećamo naše čitatelje da korisnik portala s nadimkom Palych R34 ogradi površinu od 170 metara. Za usisne stupove odabrana je profilna cijev od 3000x60x60x3 mm, koja se betonira do dubine od 1200 mm u rukavcu koji je izvaljen iz krovnog materijala.

Da bih sagradio ogradu, najprije sam postavio kutne stupove i povukao žicu za označavanje. Duljina jedne strane ograde - 60 m. Pokušao sam sve za obilježavanje - liniju za ribolov, žicu, metalni kabel. Na takvoj dužini s našim vjetrovima, konopci i konopci eksplodiraju u luku. Užad kabela i žice. Jedina prihvatljiva opcija je da koristite 0,5 mm liniju za ribolov.

Prilikom ugradnje ograde, kabel je obično napet na vrhu kutnih stupova i nisko, na udaljenosti od oko 30-40 cm od tla. Gornja čipka omogućuje kontrolu dubine bušenja za unaprijed određenu količinu i, prema tome, vizualnu referentnu točku na vrhu ograde (na primjer, povremeno spuštanje stupa u izbušenu rupu). Na donjem užetu, pomoću olovke i mjerne trake (ili mjerne trake tražene duljine, što je prikladnije), označite udaljenost između stupova i točke za bušenje. U ovoj izvedbi, duljina jednog raspona - 2500 mm.

U početku je korisnik odlučio izbušiti rupe bušilicom za ručne vrtove promjera 10 cm, a ako stvari idu, izbušite bušilicu do promjera 15-18 cm i izbušite rupe određenog promjera. Sjetite se da je tlo na mjestu Palych R34 - glina, dakle, bušenje rupe na dubini od 700 mm trajalo je oko 50 minuta. Da bi se bušilica produbila do procijenjene dubine od 1200 mm, trebalo je još jedan sat. A to je s promjerom rupe od 100 mm, koji se zatim treba povećati.

Shvaćajući da nije dovoljno vremena i truda ručno bušiti 56 rupa, korisnik je odlučio mehanizirati i pojednostaviti taj proces. Kupnja para vježbi za motocikle s susjedom Palych R34 odlučio je ponoviti eksperiment.

Pokrenuo sam motornu bušilicu, pokrenuo je, upalio plin i ... gotovo bez muke dosađivao do dubine od 0,4 m. To je još jedna stvar. Istina, bušenje nije išlo dalje - glina je suha i bušilica je ne uzima. Zato sam to učinio - napunio sam cijeli niz rupica na dubinu od 40 cm, natočio ih u vodu i dao 3-4 dana da se glina natopi. Glina je postala fleksibilnija, a ja sam mogao izbušiti rupu na dubini od 0,7 m. Tada se proces ponovio. Tada sam kupio produžni kabel za svrdlo od 1 metar i otišao na dizajn oznaku od 1200 mm.

Sljedeći korak nakon bušenja je priprema stupova za betoniranje. Za praktičnost, korisnik iz onoga što je na gradilištu, sastavio stol za sklapanje za zavarivanje. S jedne strane, ogradni stupovi su bili zavareni sa čeličnom trakom od 60x4 mm, izrezanom na veličinu (kvadrat) od 60x60 mm. Improvizirani štap koji sprječava ulazak oborine u stup, zatim je obrezan. Ispalo je proračun i uredno.

Stupovi ispod vrata 3000x100x100x4 mm produženi su za kut, od Palych R34 odlučio ih je zakopati na 1,45 m.

Donji dio svih stupova (smještenih u betonu) očišćen je od hrđe posebnom tekućinom i prekriven bitumenskim lakom.

Horizontalni šavovi su također bili razrezani, u stupu po stupovima, a krajevi su bili skuhani.


Nastavljamo s ugradnjom stupova i betoniranja. jer širina ruberoida je 1 m, a dubina rupe 1,2 m, "košulja" je postavljena u suspendiranom stanju na komadu armature fiksirane preko rupe. Nakon izlijevanja smjese u oplatu, izvlači se armatura.

Proces postavljanja stupova za praktičnost rada podijeljen je u niz uzastopnih koraka:

 1. U rupu umetamo ruberoidnu "košulju".
 2. Napunite rupu betonom s očekivanjem da će debljina sloja na dnu biti oko 20-30 cm.
 3. Spuštamo stup u rupu i s njom nabijamo beton. Osigurajte da je stup na zadanoj dubini pomoću gornjih vezica ili da označite sam stup.
 1. Napunite beton do sredine rupe, bajonetom ili vibracijom.
 2. Dodamo beton gotovo do vrha, ponovno bajonetom ili vibriramo smjesu kako bismo uklonili mjehuriće iz nje.
 1. Na sam vrh oplate dodamo beton i izravnavamo njegovu površinu. U ovoj fazi, možete dodati beton i učiniti ga "s klizačem", a zatim s lopaticom dati smjesu nagib "na konus". To će osigurati bolji protok vode iz betonskog stupa, nego ako ostavite ravnu površinu ili, kao što se često događa, čak i konkavnu unutarnju površinu.
 2. Dok se beton ne zgrabi, iz armature izvadite ruberoidnu košulju.

Važne točke: prikladno je kontrolirati vertikalnost stupova uz pomoć magnetske razine ili magnetskog kuta, dajući očitanja u tri ravnine. U odsutnosti magnetske razine, uobičajena razina može biti fiksirana na stupu s ljepljivom trakom ili gumenom vezicom / kabelom koji se koristi za osiguranje tereta.

Prilikom montaže stupa pazite da ne ottyagil / da strši uzduž kabla za označavanje u stranu to će dovesti do netočnosti što se akumulacije odstupanja akumulira. Potrebno je održavati udaljenost od 3-5 mm između vrpce i stupa.

jer Sam sam stavio ogradu, a onda sam napravio drvene kvadrate za privremeno fiksiranje stupova u okomitom položaju. Praksa je pokazala da oni nisu potrebni. Beton ispravne konzistencije, normalno drži stup od premještanja, i to ne visi amo-tamo u rupu.

U ovom se članku detaljno opisuje način izrade betona Samomes.

Nakon postavljanja postova, korisnik je nastavio s instalacijom dnevnika. Iznad smo već zapisali da su trupci rezani na veličinu koja je višestruki korak između stupova. S gledišta praktičnosti i trajnosti, trupce treba staviti kao jedan bič od šest metara. i Lagovi su zavareni na stubu, ali u intervalu između raspona.

Kao opciju, za veću krutost ograde možete koristiti shemu za montažu zaostajanja s pomakom dnevnika po jednom rasponu, koji je predložio korisnik portala s nadimkom Yriy.

Obično se trupci uzimaju s cijevi pravokutnog oblika, na primjer, 40x25x2,5 mm. Prilikom ugradnje prožilina potrebno je uzeti u obzir i jednu nijansu.

Ako je cijev kvadratna, onda nije bitno koja je strana zavarena, ali ako je cijev pravokutna, onda je široka strana zavaruje na stup.

Palych R34, kako bi samostalno montirali zaostatke, najprije je jedan kraj stavio na cijev, pritisnuo ga stezaljkom i, stavivši ga horizontalno uz pomoć magnetske razine, fiksirao drugi kraj trupca sa stezaljkom na stupu.


Zgrabivši zaostatke s točkastim zavarivanjem, zavario je vodoravne šavove (zaostali su zavareni preklopi).

Da bi ostatke materijala stavili u djelo, odrezao sam zaostatak mjerača nakon rezanja 6 metara bičeva, pristao sam, pričvrstio na "pedeset" ugao sa stezaljkama i opekao u krug. Tako da sam učinio 10 zaostataka. Nakon skidanja, žbukanja, brušenja i bojenja nemoguće je pronaći mjesto zavarivanja.

Također, korisnik je instalirao temperaturne kompenzatore od čelične trake svakih 20 metara.

"Potkovice" su potrebne za izjednačavanje ekspanzije metala kada se ljeti zagrijava.

Osim ograde, korisnik je napravio i vrata za ekonomske potrebe - isporuku građevinskog materijala, odvoz smeća, itd. Za ovo Palych R34 iskopao je rov da bi polio traku kako bi vezao stupove.

Pijesak je bio izliven na dno rova, utabani su njime, a krovni materijal je položen kako bi se odrezao beton od zemlje. Zatim su na metalne stupove zavarene 4 šipke dvanaeste armature. Također se koristi za ojačanje zidane čelične mreže 50x50x4 mm i lijevanu traku s betonom.

Za zavarivanje vrata vrata, i dok se lako otvaraju i ne uvijaju, Palych R34 koristi tehnologiju, razvijenu na našem portalu. Da biste to učinili, cijeli proces je podijeljen u nekoliko uzastopnih koraka:

 • Zavarite petlju do okomitih segmenata ventila.
 • Segmenti zavarivanja sa šarkama na stupu.
 • Horizontalni dijelovi su zavareni na petlje.
 • Zavarite vertikalne krajeve ventila.
 • Weld pojačala u kutovima ventila.
 • Izrežite vrata zatvarača brusilice.


Koristeći ovu tehniku, kada su vrata na vratima zavarena od cijelog komada, a tek tada se izrezuju na pola, možete izbjeći deformaciju metala tijekom njegovog zavarivanja i zadržati ispravnu geometriju vrata.

Po savjetu poznatih zavarivača, instalirao sam vertikalne krajeve ventila, ne paralelno, nego s klinom. Na vrhu razmaka je oko 1 cm, a dno je 5 mm. Nakon presijecanja krila i pričvršćivanja profliste, razmak između krila postao je gotovo paralelan.

U ovoj fazi, izgradnja ograde iz profesionalne ploče dosegla je posljednji dio. Ostaje samo bojati trupce i stupove i objesiti profesionalni list, ali postoje brojne nijanse koje se moraju uzeti u obzir unaprijed.

Izrada ograda od profesionalnih list s vlastitim rukama, novajlija developera često se odnose na proces slikanja "neuredan", vjerujući da se boja može primijeniti izravno na hrđu, a ako se nešto dogodi, onda se nešto može repainted. Pravi pristup: učinite sve odjednom visoke kvalitete, neka bude duže na vrijeme i nešto skuplje u smislu troškova. Ali u narednih 5 ili više godina možete zaboraviti na slikanje ograde.

Točno tako - temeljito se približio procesu bojanja ograde. Palych R34.

Kako bih pravilno obojio stupove ograda i trupce, koristio sam savjete stručnjaka koji imaju dugogodišnje iskustvo u tim radovima.

Evo ovih savjeta:

 1. Prije nego što nanosite boju na metal, morate je očistiti da zasja, a zatim napuniti. Uklonite svu hrđu, stare boje, okside.
Uporaba posebnih kemikalija za uklanjanje hrđe ne donosi željeni rezultat.

Stoga zadržavamo strpljenje, uzimamo brusilicu s posebnom mlaznicom i ispravno čistimo cijevi.

 1. Očišćenu površinu odmašćujemo otapalom i temeljnim premazom u 1-2 sloja i tek onda bojimo.

Za temeljni premaz korisnik je nanosio boje na bazi alkidne cakline. Nakon toga slijedi sušenje 5 dana, nakon čega se metal obloži drugim i trećim slojem boje.

Prema navodima korisnika, pričvršćivanje profesionalnog lista pokazalo se kao najjednostavniji i najugodniji korak, količina obavljenog posla je odmah vidljiva. Profesionalni list je pričvršćen za svaki val, naizmjenično sa samoreznim vijcima s podložnom pločicom (bez gumene podloške, koja se može istrošiti na izravnom sunčevom svjetlu) i čelične zakovice 4,8x6 mm. Time je osigurana čvrstoća i krutost stezanja profista prema zaostajanju područje je vjetrovito, a također i zaštita od krađe materijala.

Bušenje čelične zakovice nije lako, bušilica se može slomiti, što će uljezima otežati pokušaj uklanjanja profesionalnog lista.

Da bi se profesionalni list zadržao tijekom instalacije, korisnik je pod dno stavio drvene šipke, a zatim, stavljajući list u šipku, vijak stavio na jedan kut, uvlačeći ga u probušenu rupu u trupcu sa svrdlom od 3 mm. Zatim je platno izravnano vodoravno i pričvršćeno drugim vijkom, nakon čega su drugi vijci, kroz val, uvijeni. Drugi korak je bušenje rupa od 5 mm i postavljanje zakovica.

Za rad je najbolje upotrijebiti dvokraku zakovicu.Kako bih ubrzao i pojednostavio proces vješanja profesionalnog lista, odbio sam koristiti barove u korist stezaljki kojima sam fiksirao kutove profesionalnog lista.

Na završetku, kako bi se zatvorio zazor ispod ograde i time, kako bi se isključila penetracija bilo kojeg živog bića na gradilište, korisnik je ugradio čeličnu zavarenu mrežicu od 500x50x50x2 mm u PVC oblogu. Da bi to učinili, iskopali su rov 0,3 m duboko ispod ograde i ukopali mrežicu u raspon između stupova i pričvrstili je vijcima (4,2x13 mm) pomoću podloške za prešanje pomoću ogrlica od probušene trake.

Grid privući na lag nije čvrsto, i tako da je jaz u sponu. U ovom slučaju, uz sezonsko kretanje tla, mreža će se pomicati gore i dolje u odnosu na ogradu i neće se deformirati.

Na kraju članka dajemo trošak ograde iz profesionalnog lista, izgrađen "u jednoj kacigi". Duljina glavne ograde je 145 metara (zatvorena profiliranom pločom) i 25 privremenih (zatvorena lančanom vezom).

Ukupno, korisnik potrošio na izgradnju oko 156 tisuća rubalja. Ugradnja ograde trajala je dvije sezone, jer, osim ograde, Palych R34 bavio se drugim pitanjima na gradilištu. Trebalo je puno vremena, jer je korisnik radio samo vikendom i 2-3 sata navečer, nakon glavnog rada.

Svi detalji o konstrukciji i radu ograde iz profilirane ploče Palycha P34 detaljno u temi "Korak po korak sam, stavljam 170 m ograda sve vjetrove bez sreće." Preporučujemo svim početnicima da se pridruže raspravi na temu "Priručnik za graditelje ograda".

Naši članci detaljno opisuju kako napraviti lijepu drvenu ogradu od neobrađenih dasaka vlastitim rukama, te je li moguće izgraditi ogradu po cijeni od 10 tisuća rubalja.

A u videu - o neobičnoj ogradi s prednje mreže i raznim "dacha" trikovima.

Pogledajte videozapis: PRODAJA SOLARNIH PANELA (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar