Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Drvene prikolice - kompaktne i udobne

Što se događa ako na kotače stavite kompaktnu drvenu kuću - kampiranje, kao ljetnikovac.

Mobilna kućica na kotačima je sjajan način da uvijek imate krov nad glavom za ljude, na dužnosti, ili na zapovijed vašeg srca, stalno se kreće od mjesta do mjesta. A ako u našoj zemlji praktički nisu uobičajeni, onda Amerika i Europa već dugo i sa zadovoljstvom koriste kamp mjesta. Glavnina takvih građevina ima pravokutni oblik i ravan ili moderan krov. Međutim, postoje tvrtke koje radije grade prave kuće na kotačima, više kao kompaktne kolibe nego kombije.

Mobilna kućica Sweet Pea Tiny House

Slatki grašak ili grašak - to je ime ovog kampa u obliku drvene kuće, koju je osmislila arhitektonska tvrtka PAD Tiny Houses iz Sjedinjenih Država.

Ovaj je projekt osmišljen za jednu ženu koja sanja o mužu i djetetu. Budući da kupac stalno putuje, trebala je kompaktno i udobno mobilno kućište, s pogledom na život za dvije odrasle osobe i dijete. Gina je od tvrtke primila tehničku dokumentaciju i detaljne upute za montažu domokomplekt-a iz drva i ploča, na okvirnu tehnologiju. Tehnologija montaže izračunata je tako da joj samostalna gradnja kuće nije uzrokovala nikakve poteškoće. Površina kuće je oko 13 m², ne računajući drugo svjetlo, na kojem se nalazi bračni krevet za odrasle, do njega možete doći kliznim drvenim stubištem.

Na prvoj razini nalaze se sve potrebne komponente za ugodan život: potpuno opremljena kuhinja, kupaonica, skladišni sustavi i police.

U ulaznom prostoru ispod prozora nalazi se i kauč koji će se kasnije koristiti kao krevet za dijete.

U kupaonici se nalazi duboko zapečaćena tuš kabina u kojoj će se moći okupati beba, kao u kupaonici.

Ako se dominacija plastike i kompozita promatra u našim interijerima, Amerikanci, naprotiv, preferiraju prirodne materijale. Fasada, sve unutarnje uređenje u kući i namještaj - od drveta. Prirodno svjetlo većinu dana osiguravaju ostakljena dvokrilna vrata i prozori, ne samo u zidovima, već i na krovu i zabatu.

Za izgradnju takve kuće trebat će dvoosovinska prikolica duljine oko pet metara i nosivosti oko 3,5 tone. Sama kuća, ovisno o vrsti završne obrade i funkcionalnosti, teži oko tri tone.

Ostara mobilna kućica

Francuski arhitekti iz Baluchona također se specijaliziraju za kompaktne mobilne kućice i preferiraju prirodne materijale. Za njihovu kuću Ostara koristili su drvo, okvir i folije, kao toplinski izolator, ovčju vunu, pamuk; konoplja i lan za brtvljenje.

Kao iu prethodnom projektu - klasični oblik s zabatnim krovom i drugim svjetlom. Prva etaža je rezervirana za kuhinju, dnevni boravak i kupaonicu, druga je spavaća soba.Pod skladištem pribora i stvari nisu rezervirani samo noćni ormarići, već i stepenice do drugog kata, izrađene u obliku šupljih kutija. Obilje svjetla i zraka zbog panoramskih ulaznih vrata, plus okrugli prozor u zabatu uz prozore u zidovima i izvođenje pod krovom. Budući da nije bilo zadatka pružanja udobnosti malom kućanstvu, kupaonica je tretirana s kompostnim toaletom i običnom tuš kabinom. Ako su gosti zakazani, mogu se povoljno smjestiti na velikom kauču u dnevnom boravku.

Kao iu Japanu, uspijevaju izgraditi udobne kuće s pristojnim trgom u najskrovitijim uvjetima - u materijalu o uskoj kući. Kako Koreja rješava problem postavljanja navijača - u članku o olimpijskoj kući.U videu - o sličnoj kući, ali već napravljenoj rukama jednog od naših obrtnika.

Pogledajte videozapis: Mala vikendica iz snova - Virealno (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar