Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

U 2019. komunalne tarife mogu se povećati dva puta

Ministarstvo za ekonomski razvoj pokrenulo je inicijativu za indeksiranje cijena stanovanja i komunalnih usluga dva puta - u siječnju i srpnju 2019. godine.

4. kolovoza 2018. godine potpisan je Savezni zakon o povećanju stope PDV-a sa 18 na 20%. Promjene u poreznom zakoniku stupaju na snagu 1. siječnja 2019. godine. Procjenjuje se da će to dovesti do povećanja izdataka komunalnog kompleksa za šest mjeseci (od siječnja do lipnja) za 45 milijardi rubalja, jer Tarife za stambene i komunalne usluge indeksiraju se samo jednom godišnje - 1. srpnja, a komunalne usluge počet će plaćati povećani porez odmah nakon nove godine i neće moći uključiti te troškove u račune.

Prema riječima stručnjaka, povećanje PDV-a sa 18 na 20% će omogućiti svake godine napuniti državni proračun za više od 600 milijardi rubalja. Ovaj iznos se planira potrošiti na rješavanje problema vezanih uz obrazovanje, medicinu i infrastrukturu.

Kako bi se uzelo u obzir siječanjsko povećanje PDV-a u stambenim i komunalnim tarifama, Ministarstvo za ekonomski razvoj (MED) predložilo je prilagodbu stopa u dvije faze. tj povećati račune za komunalne usluge dva puta - prvi put od 1. siječnja, nadoknaditi komunalije za povećanje PDV-a, a drugi put, kao što se obično događa - 1. srpnja.

Prijedlog Ministarstva za gospodarski razvoj poslan je Ministarstvu energetike, Ministarstvu graditeljstva i Saveznoj antimonopolskoj službi (FAS). Ako se inicijativa odobri, veličina prvog povećanja tarifa bit će 1,7%. Druga je indeksacija od 2,4% Ukupan iznos povećanja poreza ne bi trebao premašiti očekivanu razinu inflacije u 2019. godini, koja se predviđa na razini od 4,3%.

Ostaje nada da će se stvarna razina inflacije podudarati s predviđenom.

Pogledajte videozapis: All New 2016, 2017 Hyundai Grand Starex Royale, Hyundai Starex H1 2016, 2017 Deluxe edition (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar