Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Uređenje ulaznih vrata: nestandardni pristup

Član portala govori kako lijepo ukrasiti ulazna vrata drvenim mozaikom.

Ulazna vrata često postaju zaštitni znak seoske kuće ili stana. Stoga, unatoč velikom izboru industrijskih i sličnih proizvoda, mnogi bi željeli staviti vrata, izrađena u individualnom dizajnu. Postoje dvije opcije - naručiti proizvod u "firmi", što će vas koštati prilično peni, ili zamotati rukave i napraviti vlastita i lijepa vrata, slijedeći primjer korisnika portala.

sadržaj:

 • Kako ukrasiti metalna vrata drvenim mozaikom.
 • Kako lijepiti drveni mozaik na ulazna vrata.
 • Cijena vrata, ukrašena drvenim mozaicima.

Bavim se izradom drvenog mozaika. Obično ukrašava zidove, strop ili pod. Jednom mi je pala na pamet ideja: što ako ukrasite uobičajena ulazna vrata od čelika drvenim mozaicima? Ostaje samo razmatranje dizajna i tehnologije.

Za početak, pokažite da je rezultat bio korisnik.

I sada ćemo vam reći kako vlastitim rukama napraviti takva vrata.

1. Ploča šperploča pričvršćena je (na vijcima i ljepilu) preko metalnog krila vrata (veličina vrata 1000x2350 mm).

2. Šperploča je zalijepljena (korisnik nanosi vodootporni PVA ljepilo) drveni mozaik.

Važno je: za popravak mozaika ne morate koristiti tisak ili stavite na njega teške predmete, u protivnom mozaik ploča može se pomaknuti i sve će se morati ponovno izraditi. Također je potrebno unaprijed izraditi dizajn vrata u grafičkom programu, jer to ovisi o tome kakva će slika biti.

Ako su vrata ulaz, onda morate koristiti visokokvalitetno uvezeno ljepilo s klasom otpornosti na vodu D4. Čekam oko tri minute, a zatim stavim tanjur sa sastavljenom matricom mozaičkog uzorka na podlogu (šperploča), poravnajte je tako da su svi prazni prostori isti, i pritisnite je rukom. Nakon oko 30 minuta, uklonim film iz mozaika. Već polirani su mozaički čipovi (čipovi). Na jednoj strani vrata potrebno je oko 20-30 minuta rada. Dimenzije ploča mozaika su 32.7x32.7 cm.

U ovoj varijanti vrata korišteni su čipovi dimenzija 2x2 cm, debljina mozaika 4 mm. 2 mm. Vrste drva za mozaik:

 • bijela boja - breza;
 • tamna boja, a također i uglovi i platni s dobory - hrast;
 • crvena boja - bubing;
 • prazni kvadrati - prostor za ugradnju zrcala veličine 42x42 mm.
Epoksidna smjesa se koristi kao smjesa.

Vanjska i unutarnja strana vrata mogu biti uređene na različite načine, ovisno o mogućnostima za unutarnju i vanjsku kuću. Primjerice, vanjski dio vrata može biti ukrašen mozaikom od termo-drva, breze i tikovine.

Mogućnosti dekoriranja ograničene su samo majstorovom fantazijom.

Na slici ispod, za usporedbu, uzorci skupih tvorničkih mozaičkih vrata talijanskih proizvođača.

Prema AlWo, kad je vrata vidjela njegova prijateljica (mornar), toliko mu se svidjelo da je pokušao doći do istog, upravo napravljen u pomorskoj temi. Nakon nekog vremena korisnik portala dobio je još jednu narudžbu - obnovu zahrđalih četiri metalna vrata.

Naljepnica na starim drvenim vratima mozaika je sjajan način da u nju udahnete drugi život, umjesto da je bacite.

Izvući ideje za mozaične uzorke može biti svugdje. Na primjer, za inspiraciju, korisnik je koristio uzorak iz džempera.

Iz "džempera" rođena su dvije opcije za dizajn vrata.

Na kraju je slika s lijeve strane AlWo odbačen, nije se svidio formirani križ. Ukratko: kao osnova za daljnji rad, korisnik je uzeo sliku desno.Da bi dobili ovaj dizajn, odlučili smo koristiti egzotične vrste drva: teak, sapelli, irokko, kingwood, lightwood, itd.

Gotovo konačna verzija unutrašnjosti vrata.

Konačna verzija vanjskih vrata

Kombinirajući različite vrste drva (boje), možete dobiti neobične mogućnosti oblikovanja za završnu obradu vrata. Također, drvo se može kombinirati s metalom, staklom, keramičkim pločicama.

Radi jasnoće, dajemo pet opcija za raspored mozaika na metalnim vratima.

Unatoč jednostavnosti tehnologije, postoji niz nijansi koje izravno utječu na konačni rezultat. Mi nabrajamo glavne.

Odstupanje linearnih dimenzija jednog čipa (na obje strane) treba biti u rasponu od 19,6 do 19,8 mm. Ako ima više žetona, neće se uklopiti u kazetnu slagaču, a ako je manja, pojavit će se razmaci između žetona.

Za fugiranje praznina AlWo korištene su dvije verzije smjese - epoksidna smjesa.

I uobičajeni 2-komponentni automobilski kit.

Svaka opcija ima prednosti i mane. Na primjer, epoksidna fuga nema mirisa i prašine kada se ukloni. U prisutnosti široke palete boja. Površina nakon uklanjanja žbuke prema uputama proizvođača dobiva prekrasan efekt "stakla". No, epoksi smrzava za dugo vremena, oko 2 dana, i skupo je. Ako propustite trenutak potpunog stvrdnjavanja, teško je mljeti žbuka, što stvara puno prašine.

Među prednostima automobilskog kita, napominjemo brzo stvrdnjavanje (15-30 minuta), lako ga je polirati, jeftino se isplati. Ali takav talog jako miriše (miris nestaje s vremenom), tijekom poliranja se stvara puno prašine. Dostupne boje su samo bijele.

Važno: usko mjesto ukrašavanja vrata drvenim mozaikom, posebice uličnog mozaika, šavova, odnosno njihove različitosti. jer stablo je podložno promjenama u linearnoj geometriji zbog promjene temperature i vlažnosti u okolini, male pukotine mogu se pojaviti u gumenim zglobovima.

Sa standardnom veličinom čipa od 19,7x19,7 mm, može se povećati za 1-2%, tj. do 20,1 mm, ili 0,4 mm.

Stoga se razmak od 2 mm može blokirati ili ostaviti kao što je. Svaka metoda ima prednosti i nedostatke. Ako se praznina ne napuni talogom, tada otvoreni krajevi čipsa aktivno apsorbiraju vlagu (vlaga se apsorbira od krajeva 50 puta više od prednje površine drveta). Sukladno tome, njihovo širenje će se još više povećati, premda je razmak od 2 mm kompenzacije dovoljan da izjednači te promjene.

Ako jaz obrišite, onda kroz kraj pora vlažnost će se gotovo smanjiti na 0, ali u isto vrijeme potrebno je zatvoriti lak i vanjsku površinu mozaika. Lak s vremenom na ulici, zbog pada temperature, puknut će, a dio laka će "pojesti" ultraljubičasto zračenje.

Sa slojem laka debljine 150-200 mikrona po sezoni, sunce će izgorjeti 50 mikrona, tj. U najboljem slučaju, zaštita laka trajat će 3-4 godine, nakon čega će voda ući u mozaik kroz pukotine, što može dovesti do izobličenja.

Ako šavovi nisu zatvoreni, ali pokriveni uljem prednje površine i krajeva mozaika "čipsa", onda će čipovi živjeti sami. Savijanje neće. Takvu površinu je lakše popraviti. Rad bez fugiranja je brži, ali talog ima značajnu dekorativnu ulogu, iako postoji prekrasne mogućnosti dekoracije mozaika i otvorenog šava s 3D mozaik.

Uređenje vrata drvenim mozaikom zahtijeva individualni pristup.

Za inspiraciju vrata mogu biti ukrašena mozaikom u obliku kozmičke maglice, pretvarajući fotografiju u bitmapnu sliku.

Ili ukrasite vrata drvenim mozaikom od toniranog hrasta i termo-drva (veći format od vrata) veličine 42x42 mm i debljine 5 mm.

Na kraju članka dajemo procjenu AlWo za izradu vrata veličine 2300 x 1000 mm i ukupne težine od oko 100-120 kg:

 • metal - 1.400 rubalja;
 • brave, šarke, brave oko 4.000 rubalja;
 • argonsko zavarivanje - 3000 rubalja;
 • šperploča i šipka - 1400 rub.;
 • ljepilo - 300 rubalja;
 • drveni mozaik - besplatno;
 • mozaik od zlata i srebra - 400 rubalja;
 • 62 ogledala - 500 rub.
 • talog 4400 rub.;
 • premaz lakom - 800 rubalja.

Ukupno: oko 16 tisuća rubalja.

U predmetu AlWo prikupili su sve podatke o drvenom mozaiku vrata.

Preporučujemo i članke: izradu dizajnerskog drvenog stola s stiliziranom stolnom pločom pod morem, izrada okretnih drvenih roletni i svestranih sklopivih stolarskih koza.

U videu - kako pravilno opremiti stolarsku radionicu i koji su alati potrebni za to.

Pogledajte videozapis: D&D Kako obnoviti stara vrata (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar