Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Vrata prirode za kreativne ljude

Seoska kuća u kojoj se nalazi samo ured i knjižnica - sve što je potrebno za plodan intelektualni rad i duhovni odmor

Kuća pod nazivom Privatna knjižnica i književni studio (privatna knjižnica i ured) izgradio je američki arhitekt Andrew Berman za kreativni bračni par: poduzetnik i kolekcionar slikarstva i njegova supruga, povjesničarka. Par je dugo razmišljao o tome da postanu vlasnici čvrste parcele, gdje ne bi bili okruženi bučnim susjedima, već tišinom, mirom i prirodom.

Nakon što su kupili hektar zemljišta koji je bio povezan s njihovom ljetnikovcu na Long Islandu, par je kupio zemljište s potokom i šumom. Pogled na ovaj nevjerojatni kutak prirode otvoren je iz stare barake, koja je ostala od prethodnih vlasnika. Bilo je na ovom mjestu i odlučeno je izgraditi knjižničnu kuću s radnom sobom - skrivenom od znatiželjnih očiju, na koju bi bilo lijepo prošetati stazom koja vodi iz glavne zgrade.

Kako su zamislili vlasnici, zgrada je trebala biti udobna za znanstveni rad supruge, kao i za slušanje glazbe i gledanje filmova s ​​prijateljima. Njihov glavni zahtjev bio je jednostavnost i funkcionalnost - kuća se morala uklopiti u okolni krajolik i nije sadržavala ništa posebno.

Zbog toga je izgrađena zgrada od 140 četvornih metara. m, koji je arhitekt potpuno prekriven bakrenim pločama. Kako bi već sada sažeta struktura skladnog dijela krajolika, dizajnerica Eleonora M. MacPick posadila nova stabla i grmlje u blizini: bijeli bor, crveni javor i sjena dizajnirani su kako bi naglasili prirodni proces promjene boje bakrene površine od baršunasto smeđe do ljubičaste i zelene.

Andrew Berman simbolično je zgradu nazvao vratima prirode, au skladu s tom idejom osmislio je kuću: na istočnom pročelju nalazi se samo staklena vrata u drvenom okviru, sjeverni i južni zidovi tvore klinastu sobu s predvorjem, stubištem, kuhinjom i kupaonicom. ,

U drugoj, trapezoidnoj polovici kuće nalazi se prostor za istraživanje i zabavu. Konzolni dio drugog kata kao da je odvojen od glavne zgrade, pokušavajući se povezati s prirodom. Takvo rješenje dopustilo je da se ispod postavi zatvoreno dvorište. Svjetlost ulazi u ured odmah sa svih strana: kroz širok prozor u cijeli zid, odozgo i kroz prozore gledajući prema jugu i istoku.

Unutrašnjost je također podređena općem planu. Svjetlo, ne preopterećeno, sklonio je samo omiljeni stol ljubavnice oraha, prikladnu stolicu i nekoliko otomanskih stolica za goste. Soba se pokazala elegantnom i prostranom, tako da ako je potrebno, ovdje može ostati i dovoljan broj ljudi.

Pogledajte videozapis: Kreativna Protuprovalna vrata (Rujan 2019).

Ostavite Komentar