Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Lukoshko na talijanskom jeziku

Uz pomoć kukuruznih listova, spatova (koje se nazivaju botanikom) možete tkati košare i vrećice: samo ih uvrnuti u dugačak konopac, koji se tada tkao oko nekog prikladnog oblika.

Pomoću kukuruznih listova-spatova (koje se nazivaju botanikom) možete tkati košare i vrećice: samo ih morate okretati u dugi konopac, koji se tada tkao oko nekog prikladnog oblika. Bijeli kukuruzni listovi prikladniji su za ovaj rad od žutog lišća - jednostavno zato što su dulji.
Košarica za kućne potrebe
POTREBNO JE:

bijeli kukuruzni listovi
stolici
kapacitet
debela čelična igla
škare
makaze
Za oblike:
drvene daske koje se mogu sastaviti u oblik koji oponaša košaru (veličine su proizvoljne)
Napredak u radu
Namočite listove kukuruza u vodu, sortirajte ih i ugrijte, i radite s još mokrim materijalom. Užad pripremite na sljedeći način: rukama poderajte lišće tako da se formiraju pruge širine 3 cm, izbacite listove s najmanjim tragovima plijesni ili truleži: kasnije mogu smanjiti čvrstoću užeta. Okrenite trake jednu po jednu, grubu stranu (1). Okrenite uže oko stražnjeg dijela stolice: pričvrstite vrh i uzmite devet zavoja (2). Obrazac. Dimenzije naše gredice iznose 23/24 x 30 x 13 cm, a da bi se dobila košara te veličine, potrebno je napraviti visinu od 1 cm (23 i 24 cm). Plitak jedan čavao u dno praznog i deset čavala na kratkim stranama praznine prema dijagramu dolje na lijevoj strani.
Pričvrstite kraj užeta ekstremnim čavlom i opletite radnik konopom u razmacima od 1,5 cm, a zatim pričvrstite uže iza drugog čavla i pomaknite slobodni kraj do dna. Prođite ga iznad i ispod baze dok ne stignete na drugu stranu dna (3). Uzmite vrlo debelu čeličnu iglu ili je napravite od metalne žice, savijajući ušicu na kraju. Pomoću nje pomaknite krajeve užeta unutar tkanja (8). Ponovite postupak onoliko puta koliko je potrebno za dovršetak dna (6). Nastavite tkanjem uvijanjem konopa oko noktiju. Čim dostignete željenu visinu, temeljno uže izrežite oštricom na udaljenosti od najmanje 10 cm (7).
Za strane, omotajte polovicu okvira (4) i nastavite tkati dno, prolazeći preko užeta iznad i ispod baze (5). Lijeva strana zaostaje od dna prema vrhu, s desne strane od vrha do dna. Pokušajte zadržati iste intervale.
Košarica s ručkama
Trebat će vam isti materijali kao i prethodna košarica.
Napredak u radu
Napravite okvir košare, kao u prethodnim uputama, pomoću tanjeg užeta.
Ručke. Pripremite konopac koji premašuje duljinu svake ručke šest puta. Zakačite uže preko bočne strane košare i formirajte ručku, kao što je prikazano na slici. 1. Za veću snagu preskočite uže tri puta prema dijagramu. Zatim zakrenite bazu slobodnim krajem spiralom (slika 2).
Čelična igla ukriva krajeve užeta
lajsne.
Ponovite postupak za drugu ručku.
torba
Napredak u radu
Osmislite okvir drvenih ploča u obliku buduće torbe. Jedna strana će biti ovalna.
Ručke. Dužina ručki je 60 cm, a istodobno su utkane sa stranom jednog užeta dužine oko 2,5 m.
Presavijte uže na pola, zgrabite ga rukom u sredini i zavijte dva labava kraja u spiralu (morat ćete uzeti nekoga da pomogne). Nakon odsijecanja krajeva užadi vertikalne baze (vidi paragrafe 7 i 8 u uputama za košaru), stavite tkani rub s ručkama preko posljednjeg tkanja i uklonite završetke izrezivanja.
Petlja i kopča.Petlja je izrađena od konopa duljine 50 cm.
Kopča - iz dvostrukog užeta, uvijena i vezana u čvor.

Загрузка...

Ostavite Komentar