Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

DIY: prekrasna ograda od drveta i kamena

Korak po korak upute za samostalnu gradnju izvorne ograde s kamenim stupovima i drvenim rasponom punjenja.

Kada poduzetnik razmišlja o pitanju kako i od čega napraviti ogradu oko mjesta, onda se najčešće pred njegovim očima pojavljuje “slika” profesionalnog platna pričvršćenog na metalne stubove i prošarana. Unatoč širokoj distribuciji, estetika ovog dizajna je vrlo upitna. Stoga, mnogi seljani traže mogućnosti za lijepu ogradu, koja će postati zaštitni znak vikendice, prisiljavajući prolaznike da prekriju vrat. Takva opcija mogla bi biti ograda od kamena i drva korisnika portala s nadimkom shek.

Moram zaštititi zemljište od 18 ari i izgraditi ogradu od 120 m. Pitao sam se što da napravim. Odluka je donesena sama od sebe. Napravio sam temelj za kuću. Dakle, ograda je također odlučila napraviti granitni kamen i drvo. I to se dogodilo na kraju.

Nudimo čitateljima portala upute za fotografije, koji jasno pokazuje kako napraviti takvu ogradu vlastitim rukama.

Sadržaj članka:

 • Kako napraviti kamenu ogradu od granita bute.
 • Koji temelj odabrati ispod kamene ograde.
 • Kako jeftino bojati drvenu ogradu za ogradu.

Izgradnja svake ograde započinje izgradnjom čvrstog temelja. To je dvostruko važno kada su u pitanju teški stupovi - kamen ili opeka. Uostalom, svaka pogreška može dovesti do činjenice da će se u proljeće ograda srušiti zbog sila mraza. Stoga najprije istražujemo tlo, otkrijemo razinu podzemnih voda, a tek onda razradimo dizajn baze ograde.

Tlo na zemljištu shek (živi u Bjelorusiji, a to utječe na dubinu smrzavanja tla) je kako slijedi:

 • plodni sloj - 40 cm;
 • glina - 30 cm.

Sljedeći je čisti pijesak. GWL je ispod tri metra. Korisnik je odlučio bušiti motornu bušilicu promjera 250 mm do dubine od 1300 mm. Zatim ih ručno izbušite na dubinu od 1500 i napravite ekspanziju sa specijalnim svrdlom - „sidrenom petom“, koja suzbija sile uzburkanosti od smrzavanja.

Zatim se u probušenu rupu umetne "košulja" ruberoida, kavez za pojačanje se spusti i izlije beton. Pod klesanom građevinom odmah se postavlja nosiva četvrtasta platforma veličine 0,4x0,4 m i visine 200 mm.

Na pitanje stručnjaka, kako je korisnik riješio problem - uostalom, smrznuto tlo će povući ovaj "šešir" prema gore, mi ćemo odgovoriti malo kasnije, ali za sada neka nam reći o tehnologiji polaganja ograde stupova od granita krš.

Na obiteljskom vijeću, jer perimetar ograde je prilično velik, odlučeno je da se "prednji" stupovi od kamena, stavi stupove na desno, naizmjenično kroz jedan, kamena i metalnih cijevi. Postavite samo cijevi na poleđini. Također, zbog ljepote između kamenih stupova, počinjem vrpcom stražnjice. Dodao bih da sam uz pomoć motorne bušilice sam rukom bušio 41 bunar u jednom danu.

Za metalne stupove uzimali su okruglu trometarsku cijev promjera 89 mm, spuštajući je u „tijelo“ betonske gomile na dubinu od 1200 mm i odlazeći iznad 1800 mm.

Ovaj materijal sadrži informacije o proizvodnji temelja za pilote.

U šipovima s metalnim cijevima pleten je okvir kompozitnog ojačanja promjera 8 mm.

U pilotima za zidanje bio je okvir obične armature promjera 10 mm.

Dužina biča u hrpi je 1300 mm, u stupcu 1700 mm.

Nakon izlijevanja pilota, korisnik je čekao 5 dana i nastavio s postavljanjem bute.

Za kretanje kamenim tokom polaganja stupa ruševine, možete koristiti savjet shek, Pravu količinu kamena kupiti u kockama, izračunati volumen stupa i oduzimanje unutarnje šupljine.

Za referencu, ako je zid čvrst, onda je stupu potrebno 0,3 kocke kamena, ako je to bušotina (s vakuumom), zatim 0,25 kocki bute.

Stupovi su postavljeni prema načinu polaganja bunara. Istodobno je postojao i rad na 2-3 stupa ako odmah pokušate položiti stup u punoj visini, boca „lebdi“ na otopini.

Nakon 2-3 dana beton se ulije u "bunar", a polaganje se nastavlja u modu: položi nekoliko redova kamena (koliko ima iskustva), čeka da se mort postavi, nastavi polagati dok ne dostigne planiranu visinu. U ovom slučaju, 2 m.

Istodobno, hipoteke pod stezaljkama ograde bile su zaglavljene u monolitima - kutu od 4x4 cm i debljini zida od 4 mm.

Udio morta za postavljanje stupova:

 • cement i pijesak - 1 do 3;
 • voda - 0,7 kante na kante cementa;
 • cement u vrećama - M400-M500.

Proces polaganja stupova.

U isto vrijeme, korisnik je kupio praznine za drvenu ogradu.

Trebam 1200 kom. shtaketin. Pitao sam se gdje da dobijem što više odbora. Jednom sam bio u posjetu prijatelju i vidio sam ogradu koju je napravio od polu-debla - tzv "olovke" - otpad iz tvornice šperploče, debljine 35 mm i širine oko 80 mm. Naručio 7 kocki po vrlo atraktivnoj cijeni. Dio jasika (70%), a dio johe (30%). Ploča je došla sirova, pa je ostavila da se osuši.

Osim toga, korisnik je kupio daske za vene s presjekom 10x5 cm.

Po završetku polaganja stupova, shek preselio se u proizvodnju ruševne trake. Iznad smo već napisali da piloti imaju betonske "kape" na koje se polaže prtljažnik. Kako bi se smanjio utjecaj sila mulja, korisnik je uz stupove iskopao rov dubine 0,5 m, položio geotekstile, razdvojio slojeve i pokrio granitne projekcije.

Projekcije su pažljivo nabijene. Tako je ispod buduće trake dobivena ne-piley gusta baza.

U kamenoj vrpci nema opreme. Na samom dnu ležala je zidna mreža od štapa promjera 3 mm, sa ćelijom od 5x5 cm i širinom od 250 mm.

Zatim položio traku iz buta, koristeći uklonjive drvene oplate.

Omjeri otopine za trake za rušenje ziđa:

 • cement - 1 dio;
 • pijesak - 1 dio;
 • granitno probiranje - 2 dijela.
Žbuka je bila manje kruta nego kad je polagao stupove. Jezgra stupova bila je ispunjena istom otopinom.

Važno je: vrpca buta izrađena je kao dekorativni potporni zid. ona nisu čvrsto povezani s stupovima, odnosno čvorovi "trakasti stupovi" žive svoje živote.

Stupovi su spremni.Sada trebate popuniti "palice" raspone. Prozhiliny pričvršćen na postove uz pomoć vijaka i matica M8.

Na stražnjoj strani nalazi se roštilj od betonske trake.

Za bojenje 330 četvornih metara. m i ograda i 70 četvornih metara. m prozhilin, korisnik, uštedjeti novac i dobiti kvalitetan rezultat, koristi "kuhana" boja, izrađena prema švedskom receptu.

Osnova ove boje su željezni oksid i vitriol, brašno, laneno ulje i voda. Boja se kuha na vatri i nanosi se vruće na neplaniranu drvenu površinu..

Svježe nanesena boja.

Suha boja.

Zamotao sam kantu i staklenku boje s izolacijom - kamenu vunu. To mi je omogućilo da održim željenu temperaturu sastava u procesu njene primjene na stablo.

Oni koji su zainteresirani za recept za "kuhanu" boju prema skandinavskoj recepturi mogu saznati tajne njezine pripreme u članku o obnovi kućice za pse vlastitim rukama.

Ograda za piljenje piljenica dužih 1,5 m.

U ovoj fazi, bilo je neophodno pomoći kolektivnom umu korisnika portala, jer, osiguravajući ploče na dijelu uzorka ograde, shek Primio je komentar od svoje supruge, što se ispostavilo da je nekako previše kvadratno.Ovdje su opcije dizajna za kolac, koje je predložio graditelj.

Ovo je konačna, više estetska opcija nakon brainstorminga.

No, dok je korisnik odlučio montirati ogradu "na jednostavan način", uvijek imate vremena za otpuštanje.

Obod mjesta, potpuno ograđen ogradom.

Ograda nakon nanošenja "kuhane" boje.

Konačna verzija ograde od kamena i drva.

Zanimljivo je i vrijeme izrade ove ograde, koja je izgrađena uz minimalnu upotrebu najamnih radnika. Prema korisniku, jer sagradio je ogradu na odmoru, a vikendom je neto razdoblje izgradnje bilo oko 2,5 mjeseca.


Saznajte sve detalje o izgradnji ograde shek moguće u predmetu od 120 metara drva i kamena ...

Preporučujemo i članke na temu: kako sagraditi lijepu kamenu ogradu, izračunati opterećenje vjetra na ogradu od profesionalnog arka, izgraditi ogradu od profesionalnog lista od "A" do "Z" Najjeftinija opcija ograde.

U videu - faze izgradnje ograde od valovitih stupova opeke.

Pogledajte videozapis: Samogradnja drvene ograde (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar