Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

DIY gejzir

Izrada, ugradnja i dekoracija gejzira s rasvjetom na kamenom brežuljku za Vašu ljetnikovac

Ljeto - vrijeme je za odmor, opuštanje i užitak - još nije gotovo! A, budući da govorimo o zadovoljstvima, možemo sa sigurnošću reći da je najveće zadovoljstvo za nas obično ono što je učinjeno vlastitim rukama. Stoga danas forumchanin dijeli svoje iskustvo stvaranja gejzira na kamenom brežuljku. Nafanya.

Za razliku od fontane, u kojoj voda pada na vodenu površinu, voda iz gejzira pada na kamenje, školjke ili pijesak - tako je naš budući sastav u biti kopija pravog planinskog gejzira.

Počnimo.

Prije stvaranja i postavljanja gejzira potrebno je provesti neke pripremne radove. Prva stvar koju trebate iskopati rupu za bačvu, kao i napraviti nula 25-30 cm. Zatim pripremiti prikladne pocinčane 200-litarski bačve, na kraju koje trebate smanjiti brusilica.

Spremnik vode i crpka

Nakon provedenih pripremnih radova nastavite s glavnim radom. Za početak kopamo cijev u pripremljenu jamu i stavljamo kamenje sa svih strana, stvarajući tako kameni brijeg. Broj, veličina i vrsta kamenja ovisi o vašoj viziji brda i ograničena je samo vašom maštom. Kameno brdo može biti oplemenjeno i ukrašeno, stvarajući, primjerice, neku vrstu cvjetnog vrta.

Sljedeći korak je pričvršćivanje pumpe za ukrasne vrtne fontane na metalnu ploču, koja je sa svoje strane pričvršćena na dvije bočne gume. To je učinjeno kako bi se stvorio učinak prigušenja i smanjila buka tijekom rada (nakon svega, ovaj dizajn će biti unutar cijevi).

Na crpku je pričvršćeno crijevo za dovod vode, koje se može podijeliti u dvije zasebne fontane pomoću t-komada.

Ako vam se ispostavi da je vaša majka mala, morat ćete je overclockati. To se može učiniti prvo pomoću okruglog dosjea, a zatim s bušilicom; Tee se postavlja na tvrde stezaljke, a stezaljke - u češalj.

Mlaznice za raspršivanje i gornji plato

Na kraju svake od dva crijeva pričvrstite mlaznicu, kroz koju će se voda izliti. Obje mlaznice se montiraju do prethodno izrezanog i blago zakrivljenog metalnog poklopca, koji predstavlja neku vrstu "platforme", koja kasnije prekriva cijev i služi kao plato za ukrasno kamenje i školjke. Budući da na ovom stupnju ova visoravan nije jako kruta, ima smisla malo je ojačati. U tu svrhu koriste se metalne kuke, koje se postavljaju duž rubova poklopca i prianjaju uz stranu cijevi, poklopac je sigurno pričvršćen.

Mlaznice su izrađene od bakrenih cijevi, lagano spljoštene na krajevima kako bi se dobio snop vode pogodan za tlak, visinu i oblik. Mlaznice su pričvršćene na plato pomoću stezaljki. Ta je konstrukcija prilično stabilna, a istodobno mlaznice imaju određenu pokretljivost, što omogućuje simulaciju smjera mlazova gejzira.

Bočne strane platoa su zatvorene polovicama male gumene cijevi (za to smo cijev izrezali po dužini na dva jednaka dijela); To je zaštita od ljuske i sitnih oblutaka unutar cijevi.

Sastavljamo dizajn

Dakle, sada dobivena prilično masivna konstrukcija može se sigurno izostaviti u pripremljenoj bačvi. Da bi se olakšao taj zadatak, na donji disk (na koji je pričvršćena crpka) može se pričvrstiti držač s kukom na kraju, primjerice od tvrde žice. Ovaj držač će olakšati ne samo proces spuštanja crpke na dno cijevi, već i, ako je potrebno, obrnuti proces njegovog vađenja (kuka treba ostati na vrhu, izvan cijevi). Za bolju filtraciju vode, crpka se može zatvoriti s hulahopkama.

Nakon što je crpka pažljivo uronjena na dno, cijev je pokrivena na vrhu gornjim metalnim diskom (plato na koji su pričvršćene mlaznice).

Kao balast koriste se 4 kante od 25 litara. Ove kašike se spuštaju u cijev za zimu kako bi se izbjeglo istiskivanje podzemne vode iz izvora. Zimi se voda ispumpava.

dekoracija

Prije postavljanja školjki i kamenja na plato, pazite da su čiste i, ako je potrebno, operite ih. Počinjemo ukrašavati kamenje srednje veličine, koje smo raširili na vanjskom rubu platoa, pokrivajući tako bočnu stijenku crijevom i izbočenim rubom cijevi. Manja kamenja i školjke ispunjavaju cijeli središnji dio platoa. Spašavamo velika kamenja za kraj - oni će pokriti mlaznice, stvarajući iluziju da voda udara ravno iz kamenja. Bolje je ako su izduženi s ravnim rubom - bit će lakše instalirati takvo kamenje i bit će stabilniji.

Dakle, naš gejzir je u biti spreman i sada ga možete provjeriti na poslu. Ako je potrebno, podesite smjer mlaza vode, lagano pomičite mlaznicu u željenom smjeru.

U zadnjoj fazi dekoriramo cijev izbočen iz zemlje, skrivajući ga od znatiželjnih očiju. U tu svrhu koristimo najveće kamenje iz našeg arsenala.

Gejzir ima zatvoreni ciklus vode, što je veliki plus: voda kruži u njemu u krugu i ne zahtijeva nikakvu posebnu pozornost niti značajne novčane troškove. Ipak, dio vode iz gejzira će se prosuti, a dio će ispariti - stoga se ne može izbjeći periodična obnova vode. Ovisno o intenzitetu rada gejzira za dopunjavanje, potrebno je najviše 3 kante po danu.

Ako želite, možete poslati pozadinsko svjetlo na gejzir, što će biti posebno korisno u mraku. U našem slučaju, autor i tvorac gejzira upotrijebio je nekoliko malih višebojnih svjetiljki vlastite proizvodnje prerušene u kamenje.

Zahvaljujući forumchaninu Nafanya

Ostale video materijale možete pronaći na internetskom kanalu projekta "Video zemlje". Ako imate vlastite ideje, možete pozvati snimatelja na sebe.

Pogledajte videozapis: Náramky Priateľstva - Gejzír (Veljača 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar