Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kuća profilirane građe

Izgradnja kuće od profiliranog drva u zimskim uvjetima

Priča bi trebala početi s glavnim stvarima - koji su uvjeti života relevantni tijekom izgradnje kuće u zimskim uvjetima i utječu na kvalitetu rada.
Na lokalitetu WAB57 nalazi se kućica za presvlačenje izolirana s Ursoy 5 cm, nema struje i grijanja. Potrebno je - organizirati električnu opskrbu i grijanje.
Dobar susjed WAB57 priključen je na električnu energiju tako što je protezao 40 metara žice, montirao peć i grijao prikolicu. Proveo sam kabliranje kroz kabinu, spustio svjetiljke i spojio grijače za ulje, jednu manju do predvorja, i još više u sobu. Potpuno izolirane kabine zakazane za sljedeći dan.


Temelj za kuću profiliranog drva izrađen prošle godine. Prilikom kupnje, dobio sam uz zemljište, tako da se ne zna kako je napravljeno. Sada je izazov očistiti ga od snijega, unutar temelja i oko perimetra, kako bi se drvo postavilo duž osi. Za čišćenje korišten traktor, koji se odmah nosio sa zadatkom. Trebalo bi pola dana da očisti tri lopate.
Konačno, stranica je razvijena, čak se pojavio i kućni ljubimac, koji je proučavao dnevnu rutinu i došao na vrijeme za ručak i večeru.
Točno prema rasporedu, na određeni dan, automobil je stigao s šankom, a bar je bio čist, a automobil je putovao bez tende. WAB57 je odbio 8 komada tijekom prihvaćanja šipke. Vratili su ga natrag bez sporova, obećao je uskoro zamjenu.
Na lokalnom tržištu kupili smo grede, daske za rešetkasti sustav s šipkom i tračnicom. Svi materijali su dobre kvalitete.
Sutradan radnici brišu snijeg iz temelja i šire drvo po sjekirama. Očekuju se mrazevi, tako da postoji bojazan da će se susnježica pretvoriti u led, tako da je sve prekriveno plastičnom folijom koja štiti od snijega.
Prilikom polaganja prve krune, ispostavilo se da je temelj neravnomjeran (pad 6-7 cm), tako da bi zidovi trebali biti glatki, da je prva kruna morala biti prilagođena.
Da se drvo ne smoči i da ne postane pokriveno koricom leda, stalno je potrebno očistiti je od snijega tijekom rada. Deset minuta rada i ponovno drvo mora biti očišćeno. No, unatoč poteškoćama, rad se nastavlja. Da mezhventsovy izolacija nije vlažna, ona je pohranjena u promjenu kuće u toplinu.


Petog dana gradnje postavljene su četiri krune. Na inzistiranje proizvođača drva, prve dvije krune tretirane su antiseptikom, Valti Pohjusta.
Prošao je tjedan od početka gradnje. Počeli su se pojavljivati ​​trijem i prozorski otvori. Na ogradi verande koristi se najveći broj klinova, a to je potrebno da drvo ne vodi, jer je ta građevina najmanje opterećena u kući.
Viša sila
Stroj se pokvari i nema druge šume drva. Morati sačuvati zidove i početi instalirati grede prvog kata. Za pripremu rešetkastog sustava. Za grede je korištena šipka 100x200 mm, a na verandi 100x150 mm.
Do proljeća ostatak drvne građe ušao je u gradnju. Pokazalo se da je cijelo drvo pristojne kvalitete, a nakon istovara je bilo zamotano u jedan veliki paket. Danas su točno dvije nosile od početka gradnje - odlučile su se dogovoriti dan kupanja.
informacije

  • Traka se uzdiže do vrha s užetom i četiri para ruku, i naravno "neka vrsta majke".
  • Korak pod kolčaka učinio je uobičajeno - ne više od metra, a na zabatima ne više od 0,5 metara. U području kružnih žljebova i na spoju drva duž duljine, kolci se nužno nalaze na obje strane.
  • U tri tjedna izgradnje došli su do potkrovlja, postavili potkrovne grede od drva 100x200 mm.
  • Za poravnanje otvora vrata i prozora, u ovom otvoru se reže polovica donje krune ili gornje krune.
  • Na ossyachyke su pričvršćene prozorske rešetke
  • Graditelji završavaju zidove potkrovlja i počinju polagati zabate. Završena je prva faza rada, napravljen je greben.

Nastavak rada
Jednostavna dva dana - zbog očekivanja drugog automobila i jednog dana - nestanka struje, ali unatoč tome radnici nisu napustili raspored.Počeli su pripreme za ugradnju sustava rešetki. Graditelji su počeli praviti obrasce kako bi vidjeli kako izgledaju "strehe". Dvije opcije su 80 i 90 cm, a jedna od njih mora biti odobrena.
Stiletto ojačani greben grede izrađen je od tri naplatka. Prolazi kroz tri zabata, zbog čega se dobiva kruta struktura. Prednost ovog dizajna je u tome što su zabati jednako opterećeni i trebali bi teoretski biti postavljeni u isto vrijeme. To je dovršen rešetkasti sustav.
Krov
Za pokrivanje krova, WAB57 je donio metalnu pločicu M28, PE, tamno smeđu (RR32), debljine 0,5 mm. podkrovna membrana, frontalne ploče (izrađene su ploče od 18x120 mm, izrađeni dekorativni elementi na vanjskim rogovima), potkrovni prozori i ostali građevinski materijali koji koštaju 47.133,61 rub. Tada smo kupili super difuzijsku membranu Tyvek soft (dvije role) - 7 125 rub. Različiti zatvarači - 3 000 rub. Trošak rada na krovu iznosio je oko - 511 rubalja / m2.


Vrijeme prolazi, krov raste. Ovdje i krov je djelomično napravljen - kratka strana krova pokrivena je pločicama, a drugi je prozor. Pokazalo se da je rad s pločicom M28 ugodan i nije uzrokovao neugodnosti, kao što je, na primjer, Grand Line (teško je napraviti spojnice duž njegove duljine).
Za praktičnost, odlučili smo se odrezati s električnim škarama za metal. Oni su dobro izrezati preko plahta, a na 90 stupnjeva ne uzeti, morate rezati rukom škare.


Završena je gradnja zidova i krova drvene kuće. Neko vrijeme nakon dovršetka izgradnje, unutra su se smanjile grede ligamenata, na kojima počivaju splavi i koje stoje na regalima s kompenzatorima skupljanja.

WAB57 svim vlasnicima takvih kuća savjetuje tijekom razdoblja skupljanja kuća da prate stanje greda ligamenta i da ih reguliraju na vrijeme pomoću priključaka. Učinite to pažljivo - uviti studs, ali ni u kojem slučaju ne uviti, morate povremeno ih dati zatišje.
Cijena kućanskih poslova bila je približno 2.600 rubalja / m2. Potrebno je uzeti u obzir da na trošak utječu dijelovi položenog drva i složenost projekta.
Objavio je sudionik foruma WAB57 House i Cottage
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: DAV INSTALACIJE izrada drvene nadstrešnice (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar