Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Pretraživanje web-lokacije i raspored kuća

Za rekreaciju na otvorenom, cijela obitelj Corni nakon rođenja sina odlučila se odmoriti ne sa svojim roditeljima, nego na vlastitoj ljetnikovcu.

Kada je Corni imao sina 2008. godine, postalo je potrebno imati kućicu. Isprva su mislili da ima dovoljno roditeljske dacha, ali s vremenom je postalo jasno da morate imati svoje. Stoga je 2010. godine ona i njezin suprug počeli tražiti prikladno prazno zemljište i počeli graditi kuću od nule.
Približan izgled parcele
Corni je u kućici želio imati malu kuću za odmor na dvije etaže. Trebalo bi postojati sjenica za opuštanje na svježem zraku; roštilj za kuhanje kebaba; igralište s pješčanikom, toboganom i malim bazenom, tako da dijete može igrati puno. Također je potrebno: zeleni travnjak, hozblok alati, garaža ili parkiralište za nekoliko automobila.
Odlučili smo napustiti:
Vanjski zahodi, kupke, ribnjaci, staklenici i vrtni kreveti. Zato što se svježa hrana može kupiti na licu mjesta.
Zahtjevi za web-lokaciju
Corni i njezin suprug najprije su definirali kriterije po kojima bi odabrali lokalitet, to su glavne:
Željeli su imati ravnu površinu od minimalno 10 hektara;
Udaljenost od grada je ne više od 30 km i da postoje normalne ceste;
Prisutnost na području ribnjaka ili jezera i šuma za šetnje;
Budite sigurni da imate struju i vodu;
Cijena parcele nije pretjerana.
U potrazi za pogodnim mjestom, putovali su oko deset mjesta, ali svi su imali manu. Tako je prošao tjedan i mjesto je konačno pronađeno. Bio je udaljen 25 km od grada. Kontaktirali su stanodavca, razgovarali o cijeni i brzo su ga sami izdali.
Odabir projekta
Na parceli su htjeli sagraditi drvenu kuću. Stoga je u razgovoru s investitorom razgovarao o projektu kuće za preradu u projekt kuće. Kuća iz dnevnika je jeftin, ne zahtijeva dodatne dorade, a stablo je ekološki materijal i kuća iz nje izgleda vrlo lijepo.
Bilo je malo novca za izgradnju kuće, pa smo odlučili sagraditi malu kuću. Prvi projekt koji su im predstavili odgovarao im je - sobe u kući dovoljno velike, ima kupaonicu, kuhinju, garderobu i terasu,


No, kada su počeli raspravljati o izgradnji pojedinosti s developer, ispostavilo se da ako oduzmete verandu iz područja kuće, debljine zidova i pregrada, tada će veličina kuće biti 5x5,5 m.
Također se pokazalo da je u takvoj kući nemoguće staviti normalno stubište. Stoga je potrebno povećati veličinu kuće. Općenito, morali smo prilagoditi veličinu kuće, i kao rezultat toga, nakon svih promjena, veličina kuće se povećala na 6x11 m, a bez terase 6x9 m. Nakon rasprave o rasporedu kuće, počeli su se radovati novoj skici.
Novi projekt kuće nije kao Corni i njezin suprug, i oni su odlučili napraviti raspored kuće sami, uzimajući u obzir otkrivene nedostatke. Prije svega, bilo je potrebno smanjiti područje koje zauzimaju stepenice, ukloniti vrata toaleta iz kuhinje, udobnije postaviti kamin. Kao rezultat tog rada, kod kuće je rođen još jedan plan.

S tim su se promjenama obratili poslovođa i odlučio se držati tog plana. Nije bio savršen, ali bio je bolji nego što su bili prije.
Unatoč poboljšanjima plana, tijekom procesa izgradnje otkriveni su i drugi nedostaci ovog projekta, koji su nas ponovno prisilili na reviziju rasporeda kuće na prvom i drugom katu.
Neki problemi s radnjom
S obje strane mjesta graniči sa susjedima. Njihova je zemlja stajala 1–2 cm iznad Cornijevog parcela, a cijela voda u proljeće tekla je prema njima. Bilo je potrebno napraviti odvod. No, prvi je odlučio staviti kuću, ali dok će se smanjiti, možete to učiniti mjestu.
U međuvremenu, predradnik je odlučio donijeti automobil od pijeska, a kad je stigla, unatoč svim upozorenjima, vozač kamaza izašao je s ceste i odlučio se približiti gradilištu, ali je odmah zapao. Morao sam istovariti pijesak na licu mjesta i potražiti stroj za povlačenje Kamaza.
Temelj kuće
Nakon neuspješne isporuke pijeska stigao je tim radnika. Donijeli su sa sobom: pijesak, cement, šljunak i mješalicu za beton kako bi sve to pomiješali. Bio je travanj u dvorištu, vrijeme je bilo dobro, radnici su radili brzo i glatko.
Na lokalitetu se tlo uglavnom sastoji od gline. Predradnik je odlučio napraviti trakastu podlogu. Pod njime je iskopan jarak dubok 1,2 mi širok 30 cm, a na drugom kraju dionice radnici su iskopali jamu pod septičku jamu, a sutradan je napunjena vodom, koja je služila za miješanje betona.


Graditelji su položili zemlju iz rova ​​unutar perimetra kuće kako bi podigli razinu ispod kuće.
Rebar je bio napušten, a u njega je zazidano veliko kamenje kako bi se učvrstio temelj. Predradnik je donio takvu odluku, jer svi u okrugu imaju kuće na sličnim temeljima i nitko se još nije požalio.
Tada je izgrađena oplata i izlivena nadzemna dio temelja.
Objavio član Corni House i Cottage Forum
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Izrada web stranice, bloga i e-trgovine I Pokreni biznis (Rujan 2019).

Ostavite Komentar