Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Arbors za razgovor

Ljeto je vrijeme odmora. Predlažem da se s prirodom urede mjesta za dugo očekivanu samoću. Po mom mišljenju, takvih uglova nema, čak se i mali kutak može pretvoriti u mjesto gdje se može dobro provesti.

Naša prva zgrada ove prirode bila je dvorište u dvorištu. Naravno, najpogodnije mjesto za ovu vrstu vidikovaca je moguće ako postoji niša u izgradnji kuće. U tom slučaju nestaje potreba za zatvaranjem sa svih strana iz znatiželjnih očiju. Ali to se može ispraviti podizanjem nekog vertikalnog elementa - kao zaštita od vjetra i znatiželjnih očiju. To može biti uredan zid od šišanih grmova i drveni ili metalni roštilj kao potpora za višegodišnje i godišnje lijane. Lako je pomoći u stvaranju grožđa na ekranu, aktinidija, kozjih nogu, glicinije, kalistegije, kampisija, ipomeje, Clematisa ovisno o mjestu i klimatskim uvjetima.
Za gradnju dvorišta izabrali smo hrast. s vremenom se svojstva štavljenja i smole nakupljaju u sredini trupa, a drvo ne zahtijeva dodatno antiseptičko liječenje. Da, i hrast raste dostojanstveno, uklapa se u bilo koji krajolik vrlo organski. Tako da drvo ne trune, dodiruje tlo, izrađeni su od metalnih kutnih zavarenih ugrađenih dijelova u obliku slova "G" s rupom za vijak u gornjem dijelu. Na određenoj udaljenosti (imamo ovaj raspon od 1,2 m), ti ugrađeni dijelovi su betonirani, ostavljajući 10 cm iznad razine tla. Zatim su napravili povez s hrastovom šipkom duž planiranog perimetra buduće strukture, ostavljajući ulazni otvor. U šipki, prvo morate sjeći utore za regale. Drvo je pričvršćeno za detalje o hipoteci. Zatim postavite stalak s trakom za vezanje na vrhu terase. Za uređaj pergole ispod grožđa preko terase s udaljenosti od 0,5 m položen je tanki hrastov bar. Da bi se napravili bočni zidovi (u našem slučaju to je lješnjak), u glavnim štandovima je izrađen utor za pričvršćivanje poprečnih šipki na udaljenosti od 50 cm jedna od druge.
Pod je položen popločanim pločama na suhu cementno-pješčanu smjesu. U zapadnom dijelu terase napravljen je kamin od crvene opeke s mramornim pultovima sa strane.

Da bi se sakrili od kiše, odlučeno je da se napravi uklonjivi meki krov posebne tende. Za to je izrezana tenda tražene veličine s odstupanjem od 5 cm po zavoju. Na tom rubu, koji je bio planiran do ulaza, položili su, zašili i namjestili gromove za napetost šatora pomoću elastičnih užadi. Ispod gornjih rešetki pergole, na metalnoj konobi obješena, pričvršćivanje vijcima, 4 metalne letvice (presjek "kvadrat") s nagibom u smjeru ulaza za protok vode. Udaljenost od "krova" terase do tende - 30 cm (za slobodan rast grožđa).
Stražnja stijenka tende pričvršćena je na metalnu šinu vijcima duž dužine tende. Zatim su položili tendu na fiksnu viseću konstrukciju, pričvrstili je s dva vijka sa zida i povukli je do ulaza u vrt. Napetost je napravljena pomoću kuka s elastičnom trakom koja je pričvršćena na gromte (prodaje se traka s kukama za prtljagu). Na policama su osigurane građevinske kuke, koje su povukle nadstrešnicu. Dizajn je testiran, dobro radi. Osim toga, za berbu grožđa i za zimu se lako valja i uklanja.
Odmaralište bez vrtnog namještaja nema smisla. Zato su napravili drvenu klupu sa stolom i ležaljkama za sunčanje. jer naš zasjenjeni kutak, odlučio je obojati namještaj u bijelo.
Vrlo "goli" stolovi i stolice uvijek mi izgledaju dosadno, lišeni topline i udobnosti, i nije bitno da je namještaj vrt.Za ležaljke, šivali smo meke korice od guste tkanine za zavjese i pjenaste gume, a na klupu se može skinuti i madrac. Stol je također bio zanemaren, da bi bili praktični, napravili su stolnjak od tkanine i čipke.
Da bi se udobnije smjestio vrt, u njemu smo izgradili policu za cvijeće. Ove godine sam htjela napraviti kaskadu fuchsiasa.
Polica je vrlo pokretna, "krov kuće" s dvije poprečne police. Za proizvodnju, morate spojiti 4 ploče u parovima u obliku slova L pod kutom od 45 stupnjeva, nakon rezanja vrhova, i pričvrstiti vijcima. I dalje će vam trebati dvije daske širine 0,2 m, dužine 0,4 i 0,9 m. Na krajevima dasaka izrežite utore za stupove, prethodno izmjerene na glavnim postoljima, na kojoj visini će biti police. Pričvrstite sve vijke, obložene impregnacijom drva ili bojom.
Nedavno smo morali opremiti još jedno mjesto za opuštanje na granici vrta. Ovdje je muž odlučio napraviti dekorativnu pergolu s policama za cvijeće i klupu. Za to sam uzeo drvenu borovinu debljine 8x10 cm, duljine 2,2 mi kratke rešetke presjeka 5x10 cm i duljine 1,2 m - izravno za vrh pergole, potporu za penjače. Metalni kutni komadi od 0,5 m betonirani su u uglovima budućeg vidikovca i na udaljenosti od 0,5 m od prednjih uglova, ukupno 6 komada. Iznad zemlje, ugao je viđen za 20 cm.

Zatim je postavljen drveni stalak, pričvršćen na ugrađene dijelove (uglove). Na gornjim kutovima regala, prethodno zaklanih ispod drva, pripremljene šipke su fiksirane duž duge sjenice s oslobađanjem slobodnih krajeva od 0,5 m s obje strane. Na stražnjim policama na dnu za krutost strukture osigurana je drvena građa za veličinu sjenice. Za "krov" pergole preko duge fiksne kratke grede, rezni utori. Da bi stražnji zid vidikovca, u sredini, ojačali dvije police s razmakom od 0,7 m. U sredini tog otvora napravili su prozor od 30 cm visokog valovitog stakla. Drveni rezovi pile su veliki uspjeh s dizajnerima kao popločavanje jastučića i staza.
Odlučili smo drugačije koristiti rezove. Chainsaw rezati klinova 20 cm debljine, ukloniti kore. Arbori postavljaju velike rezove pile u pripremljene okvire sjenica, praznine su ispunjene manjim. Tako da se točno nalaze - na prednjoj strani potrebno je čvrsto staviti štit. Pričvršćeni rezovi na poleđini sa čavlima i vijcima. Na rubovima ih je pribio okvir.
U nišama koje su se formirale na lijevoj i desnoj strani, napravile su stolove od dasaka, ne zaboravljajući ostaviti praznine za protok vode. Prozori iznad stola, bočni i stražnji zidovi bili su ukrašeni tankom drvenom letvicom obojanom u bijelo. I slobodni zidovi ispod stola bili su "zašiveni" bijelim PVC panelima. U poprečnim šipkama pergole osiguravaju kuke za vješanje lonaca s cvijećem. Odlučili su napraviti klupu na mjestu, noge su bile betonirane. Baza je metalik, na vrhu su uske drvene daske obojane u bijelo. Pergola prekrivena impregnacijom drveta.
S obje strane vidikovca, rang se penje na rešetku. I na "stražnjem" zidu u "slobodnom plivanju" pustite kliješta. Grimizna ruža čini našu novu zgradu elegantnom. Cvijeće u vazima udobno se smjestilo na policama u ljuski u sjenici.
Da, malo posla. No, lijepo je opustiti se na mirnoj večeri i slušati žablje tragove.
Gradite, fantazija i razgovarajte o zdravlju.
Valentina Bondar
"Cvijet" № 14-2007

Pogledajte videozapis: emily och arbors falco (Listopad 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar