Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Prvo, u 3D pisaču, a zatim u kompostu

Od rasipanja hrane koje svakodnevno skupljamo u velikim količinama, možemo smisliti nešto originalno i korisno.

Prema riječima stručnjaka, od 30% do 40% svih prehrambenih proizvoda u svijetu uzgajaju se uzalud, jer ne padaju na stol potrošačima, već u kantama za smeće. Gdje staviti otpad od hrane, svatko tko ima vlastitu farmu zna. Nešto ide da nahrani ljubimca, nešto ide kompostu. Dizajnerica iz Italije, Marina Kessolini (Marina Ceccolini), predložila je korištenje hrane i raznih ukrasa za izradu ekološki prihvatljivih interijera i kontejnera za hranu.

Djevojka je skupljala i miješala ostatke pijane kave, kore limuna, mahune graha i kikirikija. Zatim dodajte veznu i vezivnu komponentu - krumpirov škrob. Rezultat je bio ekološki materijal nazvan AgriDast. Dizajner predlaže da ga upotrijebite za ispis raznih proizvoda za vaš dom na 3D pisaču.

Autor ideje smatra da AgriDast može biti alternativa štetnoj plastici. Na primjer, iz nje možete napraviti ambalažu za proizvode ili posude za biljke.

No, dizajner misli mnogo više globalno. Vjeruje da je vrijedno pokrenuti masovnu proizvodnju otpadnih prehrambenih proizvoda tiskanih na 3D pisaču. Tada će biti moguće uštedjeti milijune tona nafte proizvedene za proizvodnju plastike.

Osim toga, zahvaljujući izumu talijanskog, krhotine na planeti će biti manje. Doista, nakon što otpadni proizvod od hrane, otisnut na 3D pisaču, obavi svoj zadatak, on se može poslati u kompostnu jamu, gdje će postati gnojivo za biljke.


Kako koristiti otpad hrane u uzgoju crva, pročitajte ovdje. Oni su također korisni kao hrana za biljojeda. Osobno iskustvo - u ovom videu. Uništavači otpada od povrća i hrane The Wick korisnici raspravljaju u ovoj temi.

Pogledajte videozapis: Kako izgleda 3D štampa u Srbiji. Mondo TV (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar