Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Kako smo izgradili našu kućicu

Tatiana i njezin suprug doista su htjeli preseliti se iz Moskve i živjeti u prirodi. Pokazalo se da nije bilo baš jednostavno, ali kad nešto stvarno nešto želi, to će se sigurno ostvariti

U početku, kao i obično, krenuli su na utabanu stazu, pokupili dovršenu kuću, ali se ispostavilo da je cijena kuće koju su voljeli bila vrlo visoka. A kada su pronašli prikladno mjesto, na njemu je bila mala koliba, pa je odlučeno da se zemljište kupi za njihovu seosku kuću i da se sama izgradi.

Odgovarajuća parcela pronađena je između Golitsyna i Aprelevke.

temelj

Temelj je postavljen u jesen 2001. godine. Poznati predradnik savjetovao je Tatyani da sazna dubinu smrzavanja tla u njihovom području. Na području između Golitsyna i Aprelevke bilo je 1,2 m.

Jama iskopana 1,5 m dubine, a zatim izlio jastuk od pijeska i šljunka 0,3m. Širina podruma je 0,4 m. Ojačana je armaturom, povezana posebnim žicama za pletenje (bolje je ne kuhati, pukne) ojačanim uglovima, a po obodu naslona od kreveta na vojnicima.

Cement je korišten za punjenje temelja 500 ½. Uzela je u obzir iskustvo prijatelja poslovođe koji gradi kuće na različitim vrstama tla, pa nije naručila gotov beton, uzimajući u obzir pogrešku susjeda koji je u proljeće naručio beton za temelj, a drugi se odvojio.

Osim toga, odlučila je napraviti skakače za pouzdanost. To je učinjeno na temelju toga da u njihovom području postoje visoke podzemne vode, a tu su i plivanje.

U proljeće su izvadili oplatu, probali kladivo na temeljima tvrđave, iskre, ništa više. Budući da je podzemna voda blizu, pojavilo se pitanje nižeg zaostajanja. Da bi izašli iz ove situacije, uzeli su kanal, preliveni kuzbaslakom i katranom za vjernost, vijci su bili zavareni na poprečni nosač, ploče s čepovima s rupama za vijke su bile vezane za prečke, a cijela je konstrukcija bila vezana;

Kad je Tatjana počela objašnjavati zavarivačima što da zavara, nisu ništa razumjeli, pa je morala cijelo vrijeme crtati na papiru što treba zavariti.

Na vrhu pauka postavili su hidroizolaciju, ispravno kuhali rubove, a to je bilo zato što je sve držala pod kontrolom i na vrijeme došla na gradilište. Onda je sve bilo prekriveno ekspandiranom glinom.

Otopina je miješana s mješalicom za beton koja je bila priključena na generator, jer još nije bila isporučena električna energija. Na cijelom je temelju bilo gotovo 40 kubičnih metara. m. To je duljine 10 metara, širine 0,4 m, a visina je različita jer zemljište pod pristranošću, a susjedi nisu smjeli popuniti. Prema riječima susjeda, da je Tatyana podigla temelj 1 metar iznad donjih susjeda, imali bi vode. I svi njezini argumenti o drenažnim rovovima i cijevima za protok vode nisu imali učinka - i nije se željela svađati sa svojim susjedima.

Beton je nanio dan bez odmora, u smjenama, kako bi se izbjeglo raslojavanje. Prilikom lijevanja temelja korištene su 2 mješalice za beton. Na pripremi betona utrošeno je 2 ZI šljunka i 1 maz pijeska.

Kanalizacija i septička jama

Tatiana položio kanalizaciju iz kuće u fazi punjenja temelja, odvodne cijevi su položene na dubini od 1,2 m, tako da voda ne bi zamrznuti zimi. Također su im dali nagib od oko 25-30 stupnjeva. Veliki je stupanj napravljen tako da se čak i s prepunim septičkom jamom ništa ne uliva u kuću. To jest, na izlazu iz septičke jame, cijev se ispostavila na dubini od 1,5 m.

Pod zemljom se nalaze 2 spremnika:

  • Prvi spremnik je uređaj za skladištenje na dubini od 3,5 m, dimenzija 3x2 i visine 2,5 m. Uključuje cijev iz kuće. Obložena je opekom, ploče se polažu na opeku, zatim okovi, a vrh je ispunjen betonom, a cijev se dovodi više od 1mx1m za crpljenje.
  • Drugi rezervoar, pogon, nalazi se na dubini od 4,5 m, dimenzije su 3x2, a visina mu je 3 m. Također je zazidana, a krov je betoniran. Cijev za crpljenje od 1 x 1m je uklonjena iz prvog spremnika.Kontejneri su međusobno povezani plastičnim cijevima koje se nalaze na gornjem rubu na udaljenosti od 30-40 cm od ruba. Tu su instalirane dvije plastične cijevi sekcije 100. Udaljenost između spremnika je oko 1 metar. 10 bakrenih cijevi umetnuto je u zidove duž cijelog perimetra drugog spremnika. Iz drugog spremnika izvučena je plastična cijev kako bi se beba mogla spustiti tamo (nikada nije spuštena 6 godina). Princip je sljedeći: sve ulazi u prvi spremnik, samo se voda ulije u drugi spremnik i postupno odlazi u zemlju kroz bakrene cijevi (filtrira se kroz pijesak)

Na ulazu u cijev u septičku jamu, koljeno-cik-cak okomito (poput koljena ispod sudopera) postavlja se tako da miris ne prođe natrag u kuću.

Budući da se septička jama nalazi na dubini od 1,5 m, bakterije rade ispravno. Njihov trošak je 900 rubalja. 3 mjeseca. Budući da žive u kolibi tijekom cijele godine, naručuje prazan kamion, koji ispumpava i ispire. Cijena je 1800 rubalja. - 2 automobila od po 6 kocki i ispiranje pod tlakom od 4 atmosfere. Čiste se jednom godišnje, u pravilu, u ožujku-travnju, a ostatak vremena, jednom u 3 mjeseca, sifoniraju "čistu" vodu bez mirisa u žlijeb.

Zidovi, ventilacija

Zidovi su počeli graditi 2002. iz pjenastog betona, održava toplinu i jeftinu. Za mjesec i pol dana položili su zidove kuće dimenzija 10x10 i 6 metara, s otvorima za prozore i vrata. Radi pouzdanosti, kanali su položeni preko otvora.

Za pouzdanost, zidovi su položeni ne kroz 2 reda, kao što im je preporučeno, nego svaki red s zidanom mrežom s kutnim oblogom.

Pokazalo se da je debljina zida - debljina bloka 40 cm, 5 cm je vodič za suhozid, 0,5 cm suhozid i još jedan krzneni kaput iznad 2 cm, ukupno 46-48 cm.

Uz ventilaciju, Tatyana i njezin suprug malo su zabrljali. Zidove smo šavili suhozidom i tek tada smo se zbunili ventilacijom, ali smo pronašli izlaz. Ventilacija je izvedena iz kupaonice i kupaonica (još nije bilo dovršetka), napravili su granu za kuhinjsku jedinicu i kroz džepove 3. kata dovodili cijev do lođe ispod stropa. Čudno kako se čini, takva se konstrukcija pokazala djelotvornom, plamen svijeće se steže i to bez ventilatora, koji su napušteni.

Krov

Za izgradnju krova Tatjana i njezin suprug unajmili su brigadu,

Kad je kupovala zaštitne materijale za drvo, Tatjani je savjetovano da uzme obojene impregnacije kako bi vidjela mjesta na kojima je drvo sirovo.

Činjenica da drvo mora biti pokriveno zaštitnim impregnacijama jasna je čak i za nestručnjake. Stoga, Tatiana nije poštedjela novac i stekla sve što je potrebno za zaštitu stabla. S njom su počeli slikati svi rogovi na zemlji, a kad je stigla sutradan, vidjela je da drvene konstrukcije nisu prekrivene zaštitnim premazima od 100%. Natjerala je radnike da rastavljaju drvene konstrukcije i sve ih temeljito oboje. Nije zadovoljna s bojanjem proizvoda, jer se spojevi ne mogu obraditi i vremenom će se pogoršati.

Nakon što su pokrili krov željezom, odjednom je postalo jasno da šivanje zabata nije dio radova na izgradnji krova. Nakon pregovora, radnici su svoju cijenu nazvali. Bila je sjajna, pa je Tatjana odbila njihove usluge.

No opet je imala sreće - u obližnjem selu brigadir je pobjegao s novcem koji je morao platiti radnicima. Nisu imali novca. Dakle, oni su po razumnoj cijeni i zabatima sešiti, a podovi su položeni na 3 kata.

Objavio član foruma // www.thewick.info / forum67 / thread23109.htmltrazina

Nastavljajući temu ovdje: //www.newshouse.ru/page-id-2654.html

Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Kako izgraditi niskoenergetsku kuću (Siječanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar