Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Moss kao hobiti

Površine mahovine ukrašavamo iz kamena, betona i gline

Vaze za cvijeće, potporni zidovi i druge površine obrasle mahovinom daju vrtu atmosferu starog obiteljskog imanja. Mi ćemo vam reći kako brzo rasti mahovina na površinama od gline, betona i kamena.

Površine koje ćemo "pokriti mahovinom" morat će se pravilno navlažiti. Ako dimenzije dopuštaju, možete namočiti vaze i druge posude, i kamenje, potporne zidove i rubnjake i sipati vodu.

Mahove umnožavaju spore. Ljeti morate ići u šumu ili negdje drugdje gdje raste mahovina, odrezati mali komad. Cut mahovina treba ostaviti za sušenje za dva ili tri dana, a zatim utrljati u dlanove ili izrezati na male komadiće.

Zatim morate stvoriti kiselo okruženje, idealno za razvoj mahovina. Da biste to učinili, trebate bakterije sadržane u mliječnim proizvodima. Stoga uzimamo:

  • Sadržaj mliječne masti 0,5% - 1 šalica.
  • Brzi kvasac - 2 vrećice.
  • Šećerni sirup - 2 žlice; Da biste napravili sirup, promiješajte četvrtinu šalice šećera i treću šalicu vode.

Pomiješajte sve sastojke, dodajte čašu sjeckane mahovine. Stavljamo otvoreno sunce do neugodnog mirisa. Čekanje obično traje oko tri dana. Nakon toga, mješavina se nanosi u debelom sloju na površinu, za koju se odlučuje da bude ukrašena mahovinom, umotana u plastičnu foliju i stavljena u sjenu ili zasjenjenje. Oko desetog dana mahovina će se početi razvijati.

Pročitajte na TheWicku kako ukrasiti interijer uz pomoć mahovine, ili kako koristiti druge originalne materijale za dekoraciju sobe, primjerice kožne pločice ili bambusa. Na našem portalu naći ćete i mnoga gotova rješenja za korištenje kamena u krajoliku.

Pogledajte videozapis: A Saudi, an Indian and an Iranian walk into a Qatari bar . . Maz Jobrani (Prosinac 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar