Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Staklena fasada s pogledom na Bajkal

Izgradite kuću sa staklenom fasadom na obali jezera Bajkal - hrabra odluka ruskih arhitekata

Stanovnici gradova sve više bježe od tmurnog, neudobnog zagrljaja moćne metropole zbog življenja među prekrasnim krajolicima i prilike za uživanje na svježem zraku. Krajnji san je udoban dom uz jezero, najljepši i najčišći na svijetu.

Za izgradnju lijepe moderne kuće na obali Bajkalskog jezera u jednoj godini - ovaj zadatak je dobio od strane agencije "Arhitektonske rješenja Biro A. Tiguntsev." Prvi problem nastao je prilikom istraživanja mjesta za izgradnju kuće. Činjenica je da je prije četrdesetak godina drvo ovdje spušteno na vodu, a njegova obrada odvijala se na istim mjestima. Kao rezultat toga, sloj komprimirane mase piljevine, trupaca i drvnih ostataka ostao je u tlu parcele. Kako se ne bi temeljite promjene u reljefu, razvoj sloja otpada, a time i ne uništiti mladu borovu šumu, odlučeno je da se kuća na hrpe.

Na zahtjev kupca, podignuta je komforna, moderna i neobična kuća, te je bilo potrebno koristiti minimalan broj nadstrešnica, glazirati najmanje 50% fasadnog prostora, te organizirati velike međusobno povezane prostorije. U uvjetima klime ove geografske zone staklene fasade su neobična i hrabra odluka. Godinu dana kasnije, kuća je bila spremna, as njom i zgrade uz dvorac - kuću za sigurnost, kuću za goste, marinu za jahte.

Jarko zaobljeni stakleni zid na sunčanoj strani postao je svijetli naglasak kuće, zahvaljujući čemu je krajolik postao dio interijera. Fasada na sjevernoj strani i fasada koja gleda na cestu su gluhi - u njih su ugrađene samo male vertikalne rupe.

Okvir od armiranog betona kuće ispunjen je prozračnim betonskim blokovima, završen specijalnim lateksnim žbukom, koji ima nevjerojatnu osobinu samočišćenja tijekom kiše. Za izradu stakla korišten je kaljeni trostruki sloj s reflektirajućim premazom koji štedi energiju. Kako bi se izvršila ugradnja stakla, izrađivale su se zaobljene površine.

Usprkos stalnom ostakljenju fasada, preklapanje podova sa strane gotovo je nevidljivo. Kat na katu i terasa bile su na jednoj razini. Iz ureda i dnevnog boravka možete otići na terasu s pogledom na zaljev - u tu svrhu ugrađene su električne rolete, koje treba otvoriti prije izlaza. S prozora svih dnevnih soba, kupaonice i kupaonice nude slikovite krajolike. Da bi se održala normalna temperatura zraka u objektu, kuća ima klimatski sustav.

Pogledajte videozapis: VICTORIA RESIDENCE BUDVA-PENTHOUSE №803, 200M2 WITH FURNITURE! (Studeni 2019).

Загрузка...

Ostavite Komentar