Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Grijani kat. Trebam li ga?

Grijani pod - mitovi i stvarnost ili osobno iskustvo proučavanja toplih podova

O terminologiji
Prije svega, morate se složiti s j terminologijom. Uostalom, topli pod, čak i bez grijanja je, je i bit će. Moramo razgovarati o grijanim podovima.
Za što je grijani pod?
  • Velika je želja da bosonog ode kući;
  • Biti zdrav;
  • Za udobnost i toplinu u sobi.
Od pamtivijeka ljudi su koristili tepihe i tepihe kako bi zagrijali pod. Iz stopala se zagrijavaju prilično sporo, sporije od ploča, a subjektivni osjećaji kažu da su stopala topla i na niskim temperaturama.
Istraživanje Andreja
Uz pomoć laserskog termometra, Andrew je odlučio otkriti objektivnu temperaturu linoleuma i tepiha na prvom katu. Nakon mjerenja, pokazalo se da je temperatura tepiha i linoleuma ista.
Osjećaj da je tepih topliji i toplinski izolator - ispod tepiha temperatura je 1-3 stupnja niža.
Ako je kuća ispravno izolirana, onda je to dovoljno za šetnju bosim nogama. A ako kuća nije zagrijavanje, čak i ako imate grijani kat, sve topline će ići van.
Naravno, ako se prehladite i razbolite, za ovu priliku morate nositi vunene čarape na golim nogama i bez papuča. Zahvaljujući bodljikavoj kosi noge se zagrijavaju i, poput implantata Kuznetsove vune, utječe na akupunkturne točke tijela.
Ako je osoba zdrava, ali je hladno da hoda s golim stopalima na tepihu na temperaturi od 21-22 stupnja, tada mora provjeriti s liječnikom i izliječiti, a da ne radi grijane podove.
Općenito, zdrava osoba je mnogo korisnija za hodanje na hladnom podu, a ne na toplom.
Sada Andrew predlaže usporediti cijene za grijane podove (uzimajući u obzir njihove troškove, ugradnju, vrijeme njihovog životnog i operativnog troška) i tepiha.

SNiP 41-01-2003 "Grijanje, ventilacija i klimatizacija"
Ta granica određuje maksimalnu temperaturu poda u stambenim prostorijama - 26 ° C. I u mnogim dokumentima i rasporedima dobavljača grijanih podova naznačena je ista temperatura, ali ne kao maksimalna, već kao tipična.
Andrej smatra da je to pokušaj krivotvorenja mogućnosti grijanja privatnih kuća isključivo pomoću OP-a. U praksi, mnogi korisnici stavljaju značajno iznad 26 ° C.
Dakle, da bi pod u zimskim uvjetima bio u okviru preporuka SNiP-a, ili ćete morati dobro zagrijati kuću (mnogo bolje od preporuka SNiP-a) ili, osim OP-a, dodavati baterije i cijevi kući, što će sigurno povećati troškove grijanja.
Neki brojevi
Za Andreja, u grijanoj kući 3 dana, kat na prvom katu je oko 20 ° C, au stanu - 21 ° C. Naravno, ni tamo ni on nema grijane podove.
Mnogi protivnici smatraju da je potrebno komentirati najozbiljniji argument - "ovo je ugodno".
Naravno Međutim, odgovorite na pitanja - je li nam ugodno samo u hobiju i ne radite? Uživamo li u jelu čokolade? Je li nam ugodno na suncu? Da, da i da. Ali nitko to ne radi stalno, neprekidno.
zapažanja
Bilo koji električni podovi emitiraju elektromagnetske valove s frekvencijom od 50 Hz., A podne ploče su gotovo na površini poda. Nije poznato kakav napon i kakva snaga može biti štetna za godine ljudskog izlaganja elektromagnetskom zračenju, ali je poznato da se uređaji s EM zračenjem ne mogu približiti tijelu. Moraju se odmaknuti od sebe najmanje 10 cm, a zatim će EM zračenje pasti 100 puta.
Mlađa djeca često se igraju na podu, a ako je pod električno grijan, dugotrajni učinak EM zračenja na genitalije djece tada može utjecati na njegovo zdravlje.
EM zračenje možete zaštititi od poda. Ali možete pobjeći na različite načine - ispravno i krivo. Osim toga, mogu zbuniti zaštitu od magnetske ili EM komponente.
Andrew svojim laserskim termometrom mjeri temperaturu svega što mu dolazi u oči. Tako je temperatura njegovih stopala jednaka 22-23 stupnja - ova priroda smanjuje temperaturu kako bi se smanjio gubitak topline tijela.
Andrei ima tople podove u kuhinji. U početku je ugodno stajati na njima, a nakon nekoliko minuta postaje neugodno i vruće.
Naravno, konvekcija, a time i grijanje prostorije iz OP-a, je na raspolaganju, ali postoji mnogo više konvekcije iz radijatora, jer je snažan izvor topline, a OP je male snage i odnosi se na dodatne izvore grijanja kuće.
Ako se kuća grije samo iz OP-a, onda u ovom slučaju, hladni zrak iz prozora teče dolje na pod, stvarajući hladnu zonu u blizini prozora. Prema tome, prema Andrewu, idealno grijanje je kad pod, zidovi i strop imaju istu temperaturu - 20-21 ° C (pod) i 22-23 ° C (razina glave).
Drugi argument je udobno spavanje na visini od 0,5 metara od poda i na niskoj temperaturi nego na visokoj.
Grijani pod može biti koristan kada je potrebno brzo zagrijati kuću, sobu u hladnoj zimi, jer bez OP-a podovi 1. kata se grije posljednje.
U kuhinji iu kupaonicama je bolje postaviti pokrivače - nije ih zamijeniti.
Prema Andrew, napraviti električni grijani kat u prisutnosti plina u kući je jednostavno visina nepismenosti ili otpada.
I na kraju
Proučavajući sveobuhvatno pitanje, Andrew je za sebe odlučio da su grijani podovi još jedna obmana.
Naravno, mnogi mogu reći da su paraziti zaraženi u tepisima. Možda je to tako, ali priroda nije stajala i dalje prilagodila osobu okolišu. Stvorio je snažan imunološki sustav, koji temeljito uništavamo, ciljajući na uvjete u staklenicima.
Grijani podovi štetni su za zdravlje i proračun.
Objavio sudionik foruma "Kuća i kućica" Andrey A.A.
Urednik: Roman Adamov

Pogledajte videozapis: Suspense: Tree of Life / The Will to Power / Overture in Two Keys (Travanj 2020).

Загрузка...

Ostavite Komentar